Značenje vladara astroloških kuća

Prazne kuće u natalnoj karti ne znače da se u tim područjima života neće ništa događati. Kako kuća ima 12, a kako je ukupan broj planeta 10, barem će dve kuće ostati prazne, čak i ako su se planete ujednačeno raspodelile po svim kućama.

Pri tumačenju tih praznih kuća glavnu ulogu preuzjmaju takozvani vladari kuća. Vladar kuće je planeta koja vlada znakom koji se nalazi na vrhu te kuće, bez obzira na to na kojem se stepenu Znaka nalalazi vrh kuće. Ta podela je striktna od 0 stepeni do 29 stepeni i 59 minuta odnosnog znaka – i tu nema kompromisa. Jedini izuzeta je kada se unutar neke kuće nalazi čitav umetnuti znak. Praktično, dotična kuća je raspoređena na tri Znaka. Tada se kao primarni vladar kuće uzima znak koji je na vrhu, na početku kuće a sekundarni je vladar znaka koji je ceo u kući. Primarni vladar se tada uzima da će vladat i uticati na natusa na početku života, a sekundarni će se uključiti eventualno u kasnijim godinama.

Sprega kuća i vladara
Pri tumačenju pojedine kuće njen vladar se najčešće nalazi u nekoj drugoj kući. Na taj način on povezuje značenja tih dveju kuća. Npr. vladar prve kuće je u drugoj kući – čovek teži materijalnom obezbeđenju. Ili vladar prve u desetoj: čovek daje sve od sebe i teži da postigne najviše što može u karijeri. Napredovanje u karijeri je postupno i retko kada je to pitanje bljeska zato je važno da se vidi koliko čovek ima živaca i da li je strateg, tj. koj aće sredstva iskoristiti za postizanje cilja. A ukoliko vladar prve kuće ima izazovne aspekte, tada se ne može očekivati lak put do cilja.

Pri analizi je važno u kojem smeru teče energija jer iako je u desetoj kući (predhodni primer) ovaj vladar i dalje vlada prvom kućom – nije tamo zanemaren – on j evladar prve kuće! U ovom primeru, jasno je da bi čovek dao sve za uspeh u karijeri, i tu nećemo nikada pogrešiti ako tako razmišljamo. Čovek je čak i spreman da menja način života samo da bi uspeo – jer je ovde jeasno da je uspeh na tom polju posledica uloženog truda.

Vladar Desete u prvoj daje sasvim drugačiju sliku. Ovde čovek ima podršku autoriteta da bi zadovoljio svoje potrebe i ne mora toliko da se napinje!

Pravilo pet stepeni
Ovo pravilo koliko važi toliko i ne. Naime odnosi se na planete koje nisu retrogradne i koje se nalaze u zadnjih pet stepeni odnosnog znaka. Slikovito izraženo to su ljudi koji su ispred vrata i treba da zakorače u prostoriju. Iako još nisu ušli, njihova pažnja je usmerena na ono što se događa u prostoriji. Ako je takva planeta retrogradna onda je ona kao neko ko je okrenuo leđa vratima i posvetio se kući u kojoj se nalazi.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.