Zloćudni dašci nebeskih vetrova

Podstaknut upornošću jedne čitateljke, evo teksta koji je očekivala.
DA, SEPTEMBAR, A I CELA JESEN ĆE BITI PREPUNI NEPOVOLJNIH NEBESKIH UTICAJA!

Evo prolazi nam leto sa poslednjim toplim zracima koje će polako zameniti hladan vetar – hladna strujanja. Sunce će i dalje sijati, ali atmosfera oko nas neće sjati.

Tranziti jesu najslabiji pokazatelji događaja, ali i na njima je zasnovan neprikosnoveni natal – zato se moramo osloniti na njih u nedostatku boljih pokazatelja. Natal je vrsta tranzita – baš kao što su tranziti vrsta natala. Sve ovo govorim jer nam slede nezgodni tranziti i odnosni aspekti. I sad, naučeni su mnogi od vas da ako je aspekt ulazni da on znači buduči događaj-promenu, a izlazni aspekt da govori o tome da dotični događaj prolazi i da je sve slabiji.

Jeste!

Jeste, uz jedno veliko: ALI.

A zašto?

S punim pravom govorimo da ono što nam je dato natalom da nas prati celog života. A zar natal nije vrsta tranzita, na neki svoj način?

Jeste – i opet; ali.

Da vas više ne bih davio, želim da kažem da je tačno da tranzit prolazi i slabi i konačno nestaje.

ALI OSTAJU POSLEDICE. Ostaje u nama utkano ono što se desilo.

I sad, još treba napomenuti da ukoliko imamo natalni aspekt koji se ponavlja u tranzitu da će on SIGURNO da se odrazi i na nas – za ostale ovo pravilo isto važi – tj. na njih neće da se ispolji, ili u manjoj meri!

Eto zašto se neki aspekti ili konstelacije osećaju duže vreme, a ne samo tog dana – jer neki od njih liče na “planetarni rat”. Zna se ko uvek ispašta!

Jesen će obeležiti Saturn u Škorpionu, Uran u Ovnu, Pluton u Jarcu, Neptun u sedištu, SMČ isto u Škorpionu, Mars u Lavu a kasnije i Jupiter u Lavu će pokazati svoje drugo lice.

Uticaji Saturna već duže vreme osećamo, a sada se približava vrhunac tog uticaja, donoseći nam zahtevne trenutke. Naime, uvodi nas u situacije da sve ono što smo gurali pod tepih sada moramo da odlučimo šta ćemo s tim? Pošto se nebom kreće sporo, njegov utjicaj može biti dugoročan. Dakle, ono što se promeni ili preokrene SADA može biti poprilično značajno u individualnim životima, ali i u istoriji sveta. U nekim neharmoničnim trenucima lako može negde buknuti ratni požar, dok u privatnom životu može nastupiti prekid odnosa (za razvod je potreban Uran).

Saturn već dugo donosi potrebu za preuzimanjem odgovornosti za pravedna rešenja, za stvaranje harmonije, sklada i ravnoteže. Političare je pozivao na diplomatiju, razotkrivao afere i nepravdu i pogodovao uvođenju reda, rada i discipline, ponekad i na drastičan, ali neophodan način. I dokle smo stigli? Stigli smo do same ivice ponora, ili tačke od koje nema nazad.

Ovde još samo fale drakonska rešenja – pa i nema ih u aspektima i to mi uliva nadu da će razum pobediti.

Severni ćvor je u Škorpionu i nije dobro što se sada baš tu nalazi jer stvara nemir i šokira nas radikalnim ali pravednim rešenjima u koje Saturn uvodi i naznačava. Srušiće sve što nije sposobno da se odupre odgovornim, korektnim, ozbiljnim i pravednim zahtevima života i aktuelne situacije. Na svetskom nivou, on je prosto opsednut uvođenjem društvene pravde, jedinstva, demokratije i slično. Ali je problem što u ovom trenutku ovaj par (Saturn-SMČ) liči na onu narodnu: „Kadija te tuži i sudi“) – a to nikada nije donelo dobro. Nije dobro jer nema opozicije – nema ogledala u kome bi se pozicija ogledala. No ostavimo politiku i svetska kretanja jer su u rukama velikih i moćnih.

Na neki način, strahujem jer SMČ mi deluje na „mač sudbine“, kao da je došao da podmiri neke račune, a znamo da sve tone i propada pod naletom silnih i prebogatih.

Ko je taj i šta je to što može zaustaviti ovu nepravdu? Ili ja brkam neke pojmove i krivo shvatam institut pravde.

To kažem jer SMČ je poput revolucionara koji ne preza da upotrebi nedozvoljene načine i sredstva da ostvari svoje ciljeve – a to nije narod!! Zato njegovo delovanje može otići u područje manipulacije i zloupotrebe jer je u rukama silnika. Drugim rečima zna biti prevarant i lažov, a prisvajati ono što nije njegovo omiljena mu je veština – na prosečnom ljudskom nivou.

SMČ je vrlo lukav i predstaviće sebe kao vrhunskog pravednika, obući će se u odoru mirotvorca i zaštitnika demokratije i uopšte ljudskih potreba. Što je najgore, on je i sam potpuno uveren da je na pravom putu i da čini dobro svima tako što uspostavlja konačnu i opštu pravdu. (Da li prepoznajete o kome pišem?)

No, rekli bi psiholozi, to je ravnanje psihopate koji je u raskoraku sa konkretnom realnošću i opravdava svoja sredstva i načine “uzvišenošću” svog cilja. Puno je takvih već bilo, a kao što vidimo trend se nastavlja. Treba biti inteligentan u ovakvim situacijama, jer ovi potencijali važe za sve nas. Uravnotežena inteligencija je bitna u rasuđivanju između pravog i krivog.

Zato se potrudimo da razlučimo gde je smislena granica između sredstva i cilja. To bi svako za sebe lično trebao napraviti, jer svačiji je život poseban i specifičan i niko ne može imati uvide o svom životu kao osoba sama o sebi.

Venera će u preletu preko ovih zloćudnika doneti dašak nade i veru u pravedna i uravnotežena rešenja. Ali, zalud – neračunajmo tada na sposobnost stvaranja harmonije usred nereda (ili nemira) i mogućih dramatično zahtevnih okolnosti. Pravda zaista može biti slepa (i oštra), ali neki kažu da donosi zasluženo uravnoteženje. Da, ali ko to plaća? To kažem jer će Saturn blokirati Veneru u njenom pozitivnom delovanju.

Stvoriće se zakašnjenja, razočarenja, frustraciju, bol i pokazati koje smo greške napravili u prošlosti i zbog čega sada bivamo kažnjeni. To se sve može očekivati na nivou ljubavi, partnerstva, druženja, uživanja i zadovoljstava i naravno na zemaljskom planu.

Ove će okolnosti za neke biti motivacija za poboljšanje, a za druge će predstavljati neugodna iznenađenja, šokove, suočavanje sa krutom i nemilosrdnom realnošću. Ali, kako je jedan mudrac rekao: “život je izbor, a ne sudbina…”. Svako od nas može odabrati svoju reakciju i iskoristiti ova iskustva kao dobar materijal za učenje i napredak ili možda za razočaranje i depresiju, a zatim okrivljavanje drugih za lične probleme, i tako dalje.

Na ljubavnom planu čvorovi predstavljaju suprotnosti i te će krajnosti biti prisutne zbog kontakta sa Saturnom i uticati na zadovoljstva životom i u ljubavi. „Zaboravite na ljubav“. Budite zadovoljni onim što imate i čuvajte to što ste postigli – pomeraji napred su sprečeni „visokim zidovima“ koje smo gradili.

Merkur će proći ovim „bojnim poljem“ ali on je detinjast, bezbrižan, pomalo nemaran i neodgovoran, pa od njega nema nikakve koristi. Iako je inteligentan, proračunati racionalista – on je možda u intelektualnom smislu plodan i domišljat, lukav i proračunat, dobar je komunikator i izvrstan diplomata – ali vreme pregovora i dogvora je prošlo.

Na taj će način planetarna gužva biti bez racionalnog razuma, i samo možemo računati na pomoć Boga.

Eto vreme je kada pamet neće biti dovoljna – u zraku je previše škrtosti/sebičnosti, neozbiljnosti, kompleksa krivice ili inferiornosti, straha od suočavanja sa istinskim problema i mazanje očiju sa onim što nam varalice prerušeni u dobrotvora žele predstaviti.

U ovom periodu trebat će nam otvoren um, komunikacije, uvažavanja mišljenja i stavova suprotne strane (koji su različiti od naših). Pitanje je da li će nam jedini spas – oličen u Jupiteru to može priuštiti i realno pomoći – ili kako već Jupiter zna – da bude tu kako bi nam olakšao muke. Jer on u Lavu je bez poniznosti i stava o služenju – baš kao ni Mars koji je trenutno u Lavu.

Neki astrolozi i „astrolozi“ govore o povoljnostima, prilikama i mogućnostima da stvorimo odličnu SUDBINU!

Nadam se da pretpostavljate ko se krije iza tih reči.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.