Zlata Petrović – Biografija

Zlata Petrović je poznata srpska folk pevačica, koja iza sebe ima brojne hitove, ali i nekoliko brakova sa poznatim kolegama.

Temperamentna crnka, je romskog porekla, pa je sa svojom majkom rano počela da peva po kafanama, a njen najveći hit do danas je ostala pesma „Dođi da mi ruke greješ“, iz 1983. godine, kada je Zlata snimila i svoj prvi album.

Zlata Petrović – biografija
Pevačica Zlata Petrović, rođena je u Beogradu, 13. jula 1962. godine, gde je završila osnovnu školu, te je još kao tinejdžerka sa samo 16 godine, svojom majkom počela da peva po raznim prestoničkim kafanama, i tada je shvatila da je pesma njeno životno opredeljenje.

Od svog prvog albuma, koji je izašao 1983. godine, kada je Zlata imala 21 godinu, ona je u svojoj karijeri koja traje preko 35 godina, izdala ukupno 16 albuma i singlova.

Popularna pevačica se udavala čak četiri puta, a iz brakova sa Hasanom Dudićem i sa Zoranom Pejićem Pejom, ima po jednog sina.

Muzička karijera Zlate Petrović
I dan danas je Zlata Petrović jedna od najtraženijih pevačica folk muzike, jer je pored pevačkog talenta koji je neosporan, krasi i epitet velikog šoumena i vrhunskog zabavljača, pa je u dijaspori uz Šabana Šaulića, najpopularnija zvezda na romskim svadbama.

Zlata je u toku karijere izdala 16 albuma i singlova, od 1983. do 2008. godine, a to su – „Dođi da mi ruke greješ“; „Ljubi me još malo“; „Srce će ga prepoznati“; „Koga sam ja to volela“; „Daj mi Bože malo sreće“; „Dušmani“; „Učinilo vreme svoje“; „Proklet da je ovaj život“; „The best of“; „Ne daš mi da dišem“; „Bravo, ti si pobedio“; „Ljubav nema pamet“; „The best of“; „Mirišeš na nju“; „Zagušljivo“ i „Pola tri“.

2008,godine je objavljen poslednji Zlatin album „Hajde čik“, za „Grand produkciju“, a ona je 2010. godine učestvovala i u reality programu „Farma“ na TV „Pink“ (sa svoja dva bivša supruga Hasanom Dudićem i Pejom, sa kojima je i danas u odličnim odnosima, i sa kojima ima sinove).
Najveći hitovi poznate pevačice su – „Učinilo vreme svoje“; „Dođi da mi ruke greješ“; „Mirišeš na nju“; „Proklet da je ovaj život“; „Plači, moli“; „Nedelja“; „Poludelo srce“; „On me voli, on me želi“; „Mađije“; „Vragolasta“; „Zagušljivo“; „Oženićeš se ti“; „Oaza sreće“, i mnoge druge.

Više nego umetnički talenat Zlate Petrović, javnost su intrigirale njene veze i brakovi sa poznatim muškarcima, te je tako poznato da je Saša Popović, vlasnik „Granda“, bio par godina u vezi sa prelepom pevačicom, te ju je kako Zlata tvrdi čak i zaprosio, ali ga je ona odbila, jer ju je kako kaže zaprosio „u pogrešnom trenutku“, na njen 27, rođendan.

Da li zbog toga ili iz nekog drugog razloga, nakon ove izjave poznate pevačice, ona neko vreme nije bila poželjna ni u emisijama „Granda“, ni kao njihova pevačica, da bi 2008. godine izdala svoj album za ovu producentsku kuću, t je sa Sašom i njegovom ženom Suzanom danas u baš odličnim odnosima.

Prvi put se kako sama kaže, Zlata udala sa samo 14 godina, kada su je majka Dragica i njen očuh obećali i „dali“ bez njenog pristanka, te je posle dve godine Zlata pobegla od muža.

Tada je popularna pevačica počela da se bavi pevanjem, pa je kraće vreme bila u vezi sa tada još anonimnim harmonikašem Aleksandrom, iz Gornje Grabovice, pa je i ta veza ubrzo krunisana brakom.

Međutim, Zlata je želela karijeru, a njen tadašnji suprug decu i ženu domaćicu, pa je pevačica tad pobegla i od svog drugog muža, u petom mesecu trudnoće, te je po rečima njenog svekra tu bebu abortirala, i posvetila se pevanju, a Aci se nikada više nije javila.

Sa kolegom pevačem Hasanom Dudićem, Zlata je u braku dobila sina Mikija, koji joj je podario unuke Vasilisu i Vasilija, ali se zbog svojih problema sa kockanjem, njen sin nakon deset godina braka, 2012. godine, razveo od svoje supruge Milice.

Zlata se posle razvoda sa Hasanom Dudićem, jedno vreme zabavljala sa poznatim voditeljom Zoranom Pejićem Pejom, za koga se i udala, te mu je rodila sina Jovana, ali se i taj brak tada popularne pevačice završio razvodom, iako je sa Pejom ostala u odličnim odnosima.

Kako sama kaže, sa svojim bivšim muževima je ostala u odličnim odnosima, te je sa Hasanom i Pejom učestvovala i na „Farmi“ 2010. godine, a svoju decu je odgajala bez alimentacije, uz svu pomoć svoja dva bivša muža.

Lepa crnka ne krije da je imala brojne afere sa muškarcima koji su bili oženjeni, ali kako kaže ipak je srećna što ni jedan brak nije zbog nje doživeo raspad.

Zlata i Hasan su imali velike probleme sa svojim sinom Mikijem, koji je upao u probleme sa koskom, te je zbog ovog poroka zapao i u dugove, i njegovi roditelji su dali sve da ga spasu iz desetogodišnjeg kockarskog pakla.

Danas popularna pevačica živi u svom domu u beogradskom naselju Mirijevo, te kako kaže uživa u druženju sa svojim unucima, kao i u putovanjima i odmorima, a svoju kuću sama preuređuje barem jednom godišnje, bez unajmljivanja profesionalnih dizajnera enterijera, jer joj je strast i hobi upravo unutrašnji dizajn, pa dom stilizuje prema poznatim časopisima i po ugledu na svetske kuće poznatih ličnosti.

Dugi niz godina, Zlatina najbolja drugarica je koleginica Goca Božinovska, a u baš odličnim je odnosima i sa Cecom Ražnatović, Džejom Ramadanovskim i Adilom Maksutovićem.

Danas je poznata pevačica ostvarena i kao profesionalac i estradna ličnost, te je ponosna majka i baka, pa iako ne krije godine, često ističe da nikada nije imala estetske intervencije, i da „lepota dolazi iznutra“, te da su joj vedar duh i pozitivna energija omogućili da idanas parira stasom i mladolikošću, mnogi koleginicama koje su u dvadesetim ili tridesetim godinama.

Zlata nije aktivna na društvenim mrežama, osim što ima Facebook profil, pa je jednom prilikom nasmejala sve prisutne u emisiji Sanje Marinković „Magazin IN“, kada je rekla da je za popularni Instagram prestara, „ali da za kratke suknje nikada neće biti“.

Ime i Prezime: Zlata Petrović

Nadimak: Zlatija

Datum i mesto rođenja: 13. jul 1962. godine, Beograd, Jugoslavija

Zanimanje: folk pevačica

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.