žene su podelile svoja intimna iskustva koja će vas navesti da dobro razmislite!

Žene iz Velike Britanije su odlučile da sa javnosti podele svoje emotivno i seksualno iskustvo, kako bi podučile i navele druge žene na razmišljanje. Za „Daily Mail“ su se oglasile tri žene, a nevoljno prepuštanje seksu im je bila jedina zajednička osobina. Poslušajte njihove priče, možda vas navedu da se i same zapitate…

Kandida Krev (56), spisateljica

Pre pet godina poznanik me je zamolio da se nađemo u baru. Nije mi se sviđao i postojali su svi znakovi koji su sugerisali da između nas neće biti ništa, ali sama sebe sam uveravala da moram biti otvorenog uma. Možda se pitate zašto sam se zamarala time, ali bila sam u kasnim 40-im godinama i bila sam razvedena pet godina.

Iskusila sam niz neuspešnih pokušaja s mlađim muškarcima od mene pa sam ovaj put odlučila da je vreme da izađem s nekime mojih godina. Stvar je u tome da za ženu to što je pristala da s nekim izađe nije nužno pokazatelj međusobne privlačnosti. Često smo spremne da muškarcu damo šansu ako ima trunku šarma. Uostalom, početni nedostatak iskre ne znači uvk da se kasnije nešto pozitivno neće promeniti u srcu.

Ipak, nema sumnje da je kontroverzno priznati kada takav izlazak vodi u spavaću sobu, kada još uvek međusobne privlačnosti nije bilo. Htele mi to da prizamo ili ne, mnoge žene znaju onaj osećaj kada dopuste da situacija ode dalje nego što su želele, jer nisu bile baš sigurne.

Često to učine, svesno ili ne, zbog svoje neodlučnosti, pristojnosti, usamljenosti, zbog osećaja izmorenosti da se izvuče iz svega, a poneka i iz straha da ne izazovu ljutnju. Ponekad to naprave iz čiste znatiželje.

Takvi susreti se retko spominju u književnosti, u dramama pa čak i tokom razgovora s prijateljima.

Lorejn Hardi (40), socijalna radnica

Priznajem, spavala sam s muškarcima iz sažaljenja dok sam bila mlađa ili zbog čudnog osećaja dužnosti. Sada sam u braku s Kristoferom (49) i imamo dvoje dece, od šest godina i godine dana.

Veći deo 20-ih godina provela sam u seksualnim odnosima koje zapravo nisam želela. Ja sam inteligentna, fakultetski obrazovana žena, a ipak sam se našla u situacijama u kojima nisam mogla da kažem „ne“. U takvim situacijama seks je bio više dužnost nego posledica mog jakog libida.

Kupila sam prvu kuću kada sam imala 23 godine i morala sam da angažujem finansijskog savetnika kako bi mi pomogao oko pripreme papira. Mogla sam reći da me privlači, iako me definitivno nije privukao. Nakon što smo završili s dokumentacijom, pozvao me je na večeru. Iako mi se nije sviđao, pomislila sam da ne bi trebalo da ga odbijem. Osim toga, nisam želela da izgubim svoju kuću.

Osećala sam se tako loše, bilo mi ga je žao. Činilo mi se da se ne oseća dobro sam sa sobom. Počeo je da govori: „Razumem zašto ti se ne sviđam… Zašto nikome nisam privlačan?“. Čak je i zaplakao. Možete pogoditi što je dalje bilo. Završila sam s njim u krevetu, ne zato što sam to želela, već iz sažaljenja.

Sećam se kako sam bila u dugoj vezi kada sam imala 20-ak godina i kada je partner jednostavno prestao da mi se sviđa. Samopouzdanje mu se srozalo pa mi se činilo da, ako odbijem da vodim ljubav s njim, da će skroz potonuti. Zato sam pristajala na seks, samo kako bi se on osećao bolje.

Priznajem, ponekad imam seks i sa suprugom kada nemam želju. Ne želim da povredim njegova osećaanja.

Džesika Bejli (48), preduzetnica

Vodim svoj posao i profesionalno sam uspešna, ali u odnosima s muškarcima taj uspeh nekako izostaje. Bila sam u dve duge veze u svojim 20-im i 30-im godinama i sada sam srećna što sam sama.

Broj seksualnih odnosa koji su se dogodili kada sam ja to zaista želela mogu nabrojati na prste jedne ruke. Obično sam završavala u krevetu s nekim jer nisam želela da mu povredim osećanja ili jednostavno nisam znala kako da kažem „ne“. Reći nekome: „Priznajem, više mi se ne sviđaš“, čini mi se previše brutalnim.

Kada je muškarac iskren, otvoren i ranjiv dok je s tobom, teško je samo prekinuti razgovor i odbiti intimnost. Ono što se ženama sviđa ili ne kod muškaraca je toliko različito. Ono što je jednoj jako privlačno, drugoj je odbojno.

Moja prijateljica Kloi je jedne noći upoznala bivšeg boksera koji nije imao prednji zub. U jednom trenutku je pomislila koliko je to odvratno, a već u sledećem joj je bio pravi muškarac i skroz kul. Završila je s njim u krevetu. Ujutro se pitala što joj je bilo, gledala ga je pored sebe i nije joj nimalo bio privlačan. Nije to ponovila.

Sećam se jednog svog izlaska s nekim tipom. Celo je veče pričao o svojoj majci. Nije bilo jače ili inteligentnije „dame“ na celoj planeti. Hvalospevi o majci retko mogu biti afrodizijak.

Dok je govorio o njoj ili ženama uopšte, stalno je upotrebljavao reč „dame“, a što je više to ponavljao, ja sam bila sve manje zainteresovana. Sedela sam i slušala njegove monologe. Odlučila sam da neću s njim spavati. Bar sam tako mislila.

Napokon smo napustili kafić, bilo je hladno pa nam je izlazila para iz usta dok smo govorili. Bili smo samo nas dvoje na ulici, u mraku, uz mrvicu ulične rasvete.

Nasmejao se i iznenada sam osetila da mi ga je žao, a i meni je trebalo nešto da me zagrije. Seli smo u auto i odvezli se do moje kuće.

Seks nije bio nešto, ali iskustvo nije bilo skroz loše. Osćala sam se dobro u toj hladnoj noći dok sam bila obmotana oko njega i slušala mu otkucaje srca, piše 24sata.hr.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.