Završni dodir u uređenju enterijera

Tepih kao dekorativni element često pruža savršen završni dodir u uređenju enterijera. Koračanje po prostoriji čini prijatnijim, daje osjećaj udobnosti, a ujedno i uljepšava enterijer.

Izbor tepiha zavisi od mnogih faktora, a najviše od sadržaja prostorije u koju se postavlja.

Može imati isključivo funkcionalnu ulogu kao podna prostirka, koja pojačava toplinu doma, poboljšava zvučnu i toplotnu izolaciju poda, te dodatnu dekorativnu, koja u modernim koncepcijama uređenja doma postaje primarna.

Održavanje tepiha je jednostavno. Često usisavanje, povremeno brisanje vlažnom pamučnom krpom u smjeru vlakana, (za uklanjanje zaostale prašine) i pravovremeno reagovanje na mrlje od hrane i napitaka, učiniće ga urednim i dekorativnim dijelom enterijera.

U grupi klasičnih tepiha se naročito ističu orijentalni tepisi, koji se redovno izrađuju od prirodnih materijala poput vune i svile.

Izrada je ručna, a može trajati i do dvije godine. Odlikuju se izuzetnom trajnošću, otpornošću i izdržljivošću.

Iako spadaju u grupu klasičnih tepiha, odlično se kombinuju s modernim minimalističkim namještajem.

Često se izrađuju u intenzivnijim bojama, ali mješavina kolorita i uzoraka daje skladnu cjelinu, koja na kraju pristaje gotovo svakom prostoru.

Odabir odgovarajuće veličine tepiha često predstavlja izazov, zbog čega mnogi završe s premalim ili prevelikim modelom.

Bilo da je riječ o prostoru siromašnom kvadratima, bilo onom u kojem ih ne manjka, eksperti u uređenju enterijera otkrivaju nekoliko korisnih trikova koji će pomoći da nađete veličinu tepiha koja će najbolje odgovarati vašem prostoru.

Veći tepih posjeduje moć povezivanja prostora za sjedenje, ali samo ako su sve sjedalice pozicionirane na njemu. Sve noge sjedećeg namještaja u pravilu bi trebalo da udobno stanu na njega. Ako je navedeno nemoguće postići, odabrani tepih je definitivno premalen.

Ako posjedujete tepih koji želite i dalje koristiti, a ne odgovara veličini namještaja, na njega postavite samo prednje noge sjedećeg namještaja. Ova metoda odlično funkcioniše ako imate sjedeći namještaj prislonjen uz zid, poput kauča ili ugaone garniture. Kao još jednu opciju stručnjaci za uređenje enterijera predlažu da postavite tepih na način da je sav namještaj udaljen od njega, a da na njega postavite stolić za kafu. Ovaj način pozicioniranja tepiha u prostoru stvara željeni efekat kadriranja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.