Zašto se danas bračni partneri najčešće razvode

Čini se da je u današnje vrijeme lakše nego ikad okončati brak i preko noći porušiti sve mostove za sobom. Ukoliko za to postoji dobar razlog, onda je takva odluka opravdana, ali da li je razvod uvijek najbolje i jedino rješenje? Čak i onda kada postoji prostor da se odnosi među partnerima resetuju i poboljšaju. I kad još ima ljubavi.

Zbog čega se najčešće razvode bračni partneri? Da li nam ponekad i najmanje prepreke i problemi djeluju nerješivo ili ne pristajemo na kompromise kako bismo sačuvali brak koji se u tradiconalnim i konzervativnim sredinama smatra svetinjom, a razvod najvećim porazom.

„Brakovi se najviše raspadaju nakon što supružnici shvate da su prerano odlučili da se venčaju, da su to učinili u trenucima velike strasti i zaljubljenosti“, kaže za „Novosti“ psiholog i psihoterapeut Stanislava Popov.

„U današnje vreme, rekla bih da se odluka o razvodu donosi onda kada shvatimo da nas brak s aktuelnim partnerom blokira u daljem razvoju ili traži od nas odricanja za koja nismo spremni.“

Na pitanje da li je nevjerstvo jedan od ključnih razloga za okončanje braka, ona ističe da je preljuba samo simptom dubljeg problema u intimnom odnosu. Često se dešava da jedan partner odluči da ostane u bračnoj zajednici, uprkos saznanju da ga je supružnik prevario.

„Neverstvo je jedan od razloga, ali se ne bi moglo reći da je ključan“ naglašava psiholog.

„Možda je češća pojava da supružnik odluči da ostane u braku iako zna za neverstvo partnera, naročito u konzervativnijim sredinama gde se razvod doživljava kao sramota i lični neuspeh. Razlog za prekid braka (i to sasvim validan) može da bude nasilje u porodici, ali nažalost, i nakon toga je moguće reaktiviranje veze s nasilnikom.“

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.