Windows 11 dobija osvježavajuće animacije

Microsoft-ov Windows 11 dostupan je već nekoliko sedmica, ali još uvijek otkriva nove animacije i detalje u novom OS-u.

Iako su novi Start meni i centralni taskbar očigledne promjene u Windows 11, male animacije ga čine dosta svježijim od ranijih operativnih sistema.

Microsoft je počeo detaljno da opisuje neke od dizajnerskih pristupa koje koristi za Windows 11 i pažnju posvećuje detaljima za svakodnevne mikro-interakcije.

To uključuje detalje poput checkbox-a koji ima animirani ključ koji suptilno obavještava kada korisnici komuniciraju s njim ili zupčanik za podešavanja koji se okreće kada se zadrži pokazivač iznad njega.

Zbog ove pažnje prema detaljima Windows 11 deluje dosta svježije i novije. Animacije su često dinamične, ali isto tako veoma korisne da pruže važan vizuelni znak.

Izbor za centriranje taskbar-a i promjenu Start menija je najupečatljivija promjena u operativnom sistemu Windows 11.

Prilagođava se modernim oblicima uređaja i omogućava lakši pristup svim veličinama ekrana, od Surface Go do ultraširokog monitora.

Microsoft je takođe dodao zaobljene uglove većini dijelova operativnog sistema Windows 11, novu ikonografiju i ažurirani font Segoe UI Variable.

Ovo su suptilne promjene koje zaista počinju da se primjećuju tek nekoliko dana nakon upotrebe OS-a. Ipak, dizajn Windows 11 sigurno nije savršen.

Ponekad se osjeća kao da Microsoft spaja Windows prethodne generacije sa ovim modernim i jednostavnim korisničkim interfejsom.

Puno je toga što treba popraviti na nečemu tako rasprostranjenom poput Windows-a.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.