Vladari brojeva

1 – SUNCE
Planeta po značenju jednaka broju jedan je Sunce. Sunce predstavlja snagu i vitalnost, identitet, ego, individualnost, iskrenost, dostojanstvo, samopoštovanje. U društvu ono simbolizuje komunikativnost, lojalnost, napredovanje, autoritet, vladarstvo. Stalni pratilac na putu do ostvarenja plana. Negativni aspekti Sunca su problem u prezentovanju sopstvene ličnosti i nedostatak gore navedenih osobina. Sunce predstavlja muževnost i mušku energiju, uticaj oca, muža ili neke druge muške osobe u nečijem horoskopu. Prirodni je vladar zodijačkog znaka Lava i pete kuće, jedan je od dva luminara. Jedino je astrofizičko telo koje je zvezda u našem najbližem okruženju. Ima sopstvenu generaciju energije i stacionarno je u odnosu ne sve ostale planete. Sunce je uvek središte, a planete su periferija, bliska ili daleka.
2 – MESEC
Planeta po značenju jednaka broju dva je Mesec. Mesec predstavlja emocije, osećajnost, dvoličnost, psihu, ženstvenost i plodnost. Mesečeva energija je fluidna i promenljiva i zbog toga utiče na promenljivost intenziteta naših emocija. Pored toga, on upravlja skrivenim čulima, refleksima i plodnošću. Označava odnos muškarca prema majci, ženi ili predstavlja osobu koja nam se sviđa. Pokazuje nam gde možemo postići uspeh. Takođe predstavlja i množinu nečega. Poput Sunca i Mesec je luminar. Prirodni je vladar znaka Raka i četvrte kuće u zodijaku. Pored Sunca ima najopipljiviji uticaj na raspoloženje ljudi zbog svog brzog tranzita, odnosno brze revolucije oko zemlje ( koju obiđe za otprilike 28 dana ). Opšte poznato je da mesečeve mene imaju poseban uticaj na ljude. Najjači uticaj meseca je u jutarnjim časovima.
3 – JUPITER
Planeta po značenju jednaka broju tri je Jupiter. Najveća među planetama i ima najjači uticaj. On nas održava na pozitivnom kursu. Upravlja harmonijom, bogatsvom ( materijalnim i duhovnim), srećom, rastom, veličinom i ekspanzijom u svakom smislu. Donosi pozitivnu energiju, dobra rešenja i mir. Jupiter upravlja dalekim putovanjima, afinitetom prema životinjama, sportovima, igrama na sreću, etikom i moralom. I najgore aspektovan on donosi srećan kraj. Jupiterova energija je slična Sunčevoj i sam po sebi predstavlja mali centar u odnosu na ostale planete. Vlada zodijačkim znacima Strelac i Ribe.
4 – SATURN
Planeta po značenju jednaka broju četiri je Saturn. Druga po veličini odmah posle Jupitera. Ova velika planeta sa prstenovima od asteroida nosi tešku i hladnu energiju. Ponekad plemeniti učitelj, a neretko i mučitelj. Saturn stvara teškoće i ograničenja za onoga koji je pod njegovim dejstvom. Usporava i dovodi u iskušenja. Cilj njegovog delovanja je da nas nauči lekcije koje će nam kasnije biti od velike koristi. Upravlja disciplinom, ambicijom, organizacijom, teškim radom, sudstvom. Simbolizuje .Vlada zodijačkim znacima Jarac i Vodolija, desetom i jedanaestom kućom.
5 – MERKUR
Planeta po značenju jednaka broju pet je Merkur. Najmanja od svih planeta i najbliža Suncu, ima brzu i laku energiju. Upravlja svim vidovima komunikacije, administracijom, papirologijom, malim elementima i mladim naraštajima. Simbolizuje (mlađe) rođake i najbliže okruženje. Vladar je zodijačkim znacima Blizanci i Devica, treće i šeste kuće zodijaka.
6 – VENERA
Planeta po značenju jednaka broju šest je Venera. Simbol je za ljubav, lepotu, šarm, talenat, umetnost, kreativnost, harmoniju. Simbolizuje devojku. Može da znači mladolikost, prevare u ljubavi, seksualne devijacije, hedonizam. Vlada zodijačkim znacima Bik i Vaga, drugom i sedmom kućom zodijaka.
7 – URAN
Planeta po značenju jednaka broju sedam je Uran.Ova udaljena planeta simbolizuje revolt i progres. Upravlja revolucijama, novim izumima i tehnologijama, elektricitetom, proširenom svešću, visokim intelektom, generalno simbolizuje nov pristup određenim stvarima. Zbog svog sporog tranzita Uran spada u planete koje više deluju na čitave generacije nego na pojedince. Vlada zodijačkim znakom Vodolija i jedanaestom kućom u zodijaku.
8 – MARS
Planeta po značenju jednaka broju osam je Mars. Crvena planeta između Zemlje i Jupitera, sa dva satelita, nosi veliku energiju. Borbenost, istrajnost, hrabrost, odlučnost i tvrdoglavost su glavne karakteristike koje donosi Mars. Bog rata koji upravlja vojskom, oružjem, seksualnom energijom, neretko simbolizuje i sirovu snagu koja se lako pretvara u agresivnost. U astromedicini značajan faktor za operaciju. Vlada zodijačkim znacima Ovan i Škorpija, prvom i osmom kućom zodijaka.
9 – NEPTUN & PLUTON
Planete po značenju jednake broju devet su Neptun i Pluton . Tirkizna planeta koja je dobila ime po Bogu mora, Neptun simbolizuje iluzije, mistiku, duhovnost, okultizam, memoriju, koncentraciju, učenje i intelektualni razvoj. Vlada visokom umetnošću, npr. plesom, filmom, itd. Vlada okeanima, a simbolizuje i laži, prevare, obmane, hemiju, neiskrenost. Uticaj Neptuna može da odvede u alkoholizam, drogu ili sektu. Vlada zodijačkim znakom Ribe. Sunce obiđe za oko 165 godina. Pluton, najudaljenija planeta u sistemu, ima izuzetno veliku destruktivnu energiju. Simbolizuje fanatizam, neprijateljstvo, zločin, zločince, oružje za masovno uništenje, podzemni svet. Vlada atomskom energijom. Predstavlja seksualnost i plodnost. Simbolizuje napad od nepoznatih osoba. Upravlja masama, smrtonosnim infektivnim bolestima. Vlada kockom, on može da donese dobitak, a odmah zatim da ga odnese. Uništitelj koji ima izvanredne isceliteljske sposobnosti. Pluton stvara nove oblike iz starih razorenih formi. Ova planeta vlada znakom Škorpije.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.