virtuelna žena Budućnost

U svetu savremene, urbane žene tehnologija zauzima sve značajnije mesto. Kompjuteri, mobilni telefoni, Internet samo su deo „oruđa“ kojima se ona služi u sve bržoj životnoj trci, nastojeći da postigne karijeru, porodične obaveze i održi svoj lični integritet.

Mnogim ženama je nakon napornog dana Internet glavno izvorište zabave. One posećuju newsgroups, odlaze na chat, ili su članovi nekih od brojnih virtuelnih zajednica gde komuniciraju sa drugim „virtuelnim likovima“, razmenjuju savete, dogovaraju se oko kupovine, ili prosto ugovaraju druženja. Ovaj oblik života na netu iznenađujuće je popularan, i za mnoge skoro ravnopravan „realnom“ žovotu.

Psiholozi tvrde da se pored različitih identiteta kojima jedna žena raspolaže, poslednjih godina sve češće sreće ovaj novi web identitet. U njegovom formiranju vidi se izvesna terapeutska vrednost pošto, za razliku od drugih identiteta koji su delimično zadati i uslovljeni sredinom, virtuelni identitet formira žena po svom nahođenju. To znači da ona bira sve, počev od imena, preko karakteristika, i načina govora/ophođenja koji može biti sasvim drugačiji od onog u realnosti. Žena koja je u svakodnevnoj komunikaciji tiha, u virtuelnoj stvarnosti može biti glasna i vesela, a one stidljive mogu satima razgovarati o seksu preko mreže sa nepoznatom osobom.

Naravno, u pitanju je mač sa dve oštrice. Naime, virtuelna stvarnost prema mišljenju mnogih ne može postati kompenzacija za manjak nečega u „pravoj stvarnosti“, te je ne treba konzumirati preterano. Koliko puta vam se neki muškarac preko mreže predstavio kao „visok 2m, crna kosa/plave oči“, ali nije napisao nekoliko „nevažnih“ sitnica … npr. da ima veliki nos i mamu od koje se ne razdvaja poslednjih četrdeset godina.

Alternativa ovome je potpuno saživljavanje sa sopstvenim web alter-egom. Futurolozi tvrde da će ovo biti moguće (uostalom, gledali ste „Matriks“). U svetu bez konačnih granica kakva je globalna mreža, žene će konačno moći da se oslobode stega koje ih i dan-danas koče. Možda će to biti virtuelne žene (neke sa zadovoljstvom sebe nazivaju cyberbitch), ili neka vrsta kiborga, superiornog bića sa proširenim mogućnostima percepcije i novim sposobnostima: izbor je na vama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

NEUREDNI, ALJKAVI I NEODGOVORNI: Horoskopski znaci sa kojima je NAJTEŽE ŽIVETI

Pročitaj →

Muškarci, ako je nađete, ODMAH JE ŽENITE! Dame u ovom horoskopskom znaku NAJBOLJE SU SUPRUGE

Pročitaj →

NAJVEĆE OPASNICE HOROSKOPA: Žene u ova tri znaka vole “do daske”, ali ako ih povredite BEŽITE

Pročitaj →

EVO KAKVI ĆETE BITI: Ovako se ponašaju horoskopski znaci u starosti

Pročitaj →

Evo šta koji horoskopski znak mrzi kod žena

Pročitaj →

Nedeljni horoskop od 30. 10. do 5. 11. 2020

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 30. OKTOBAR 2020

Pročitaj →

Ti si ratnica a ožiljci su tvoja snaga

Pročitaj →

Evo Zašto su anksiozne žene najsnažnije i najhrabrije na svijetu

Pročitaj →

Ovi minerali su vam najvažniji za zdravlje

Pročitaj →

Jesenja radna garderoba u prigušenim tonovima

Pročitaj →

Ovo su samo neki od razloga zasto? vase dijete laže

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.