Veliki križ

Nastaje kad su dvije opozicije u međusobnim kvadratima. Većinom se smatra teškom konfiguracijom i može biti posebice ograničujući i restriktivan za osobu koja pokazuje malo sposobnosti za samodisciplinu i umjerenost.
Osoba mora naučiti dobro usmjeravati svoje vitalne energije ili će biti raspršena i iscrpljena. Međutim kad osoba nauči koristiti svoj energijski potencijal može otkriti velike unutarnje rezerve snage.

Ako se ovaj obrazac loše savlada život se može doimati prepun unutarnjeg nesklada i napetosti koji stvaraju stresne tegobne situacije u vanjskom okruženju. Daje unutarnji osjećaj frikcije, napetosti i pritiska no može dati i dosta ekstra psihološkog pogona da bi se izgradio svrhovit život. Pomaže izgraditi oštru društvenu svjesnost. Veliki krst sugerira komplicirane, presudne karmičke lekcije koje se moraju riješiti u skladu s prirodom kvalitete od koje se sastoji i u područjima kuća u kojima se planeti nalaze.

Kardinalni veliki križ

Najbolje funkcionira kad se osoba bavi energičnim, hrabrim ad-hoc akcijama. Ovaj krst ima asertivni, nestrpljiv karakter. Osoba ulazi u brze no ponekad nepromišljene akcije. Najčešće ima previše energije da bi završio ono što je impulsivno inicirao. Manjka mu moć opstojnosti da završi ono što je počeo. Za krajnji uspjeh ispunjavanja zadanih ciljeva presudna je suradnja i briga za druge. Možda postoji pretjerana inicijativa, guranje, poriv i agresija. Ambicija da se uspije je vrlo jaka zajedno s kompetitivnošću koja osigurava uspjeh u područjima gdje se jednoumno primjenjuje. Prirodni impulsi koji se prethodno ne promisle mogu lako stvoriti nered i uzbudljive uvjete. Mora obuzdati svoju hiperaktivnu prirodu i naučiti usporiti frenetičan tempo. Važne lekcije su razviti strpljivost, unutarnju staloženost, postojanost i organizaciju vremena i energije. Bez tih kvaliteta stalno će ulijetati u nove akcije ne završivši stare projekte. Ima jako puno energije.

Fiksni veliki križ

Ova konfiguracija može se smatrati jednom od najtežih jer se stavovi i svijest koji su se kao problemi ponavljali u nekoliko inkarnacija mogu ispoljiti kao duboko ukorijenjeni teško vidljivi problemi koji zahtijevaju punu pozornost. Funkcionira na razini volje i želje, stvara unutarnju frustraciju koja vodi emotivnim krizama. Sabijanje osjećaja što rezultira blokadama i inhibicijama. Vrlo kristaliziranih osjećaja. Potrebna je emotivna fleksibilnost. Posesivnost i čvrst otpor prema kompromisima ili zajedništvu s drugima. Rigidnost. Fenomenalna izdržljivost, moguća opsesija sa moći i netolerancija. Može biti vrlo svrhovit i predan. U ovoj inkarnaciji osoba mora pročistiti svoju snažnu osjećajnu prirodu.

Promjenljivi veliki križ

Najbolje funkcionira u područjima mentalnog izražaja. No stres koji stvaraju četiri kvadrata često povećava nervozu i krajni nemir, premda se povećava i osobna budnost i mentalna hrabrost. Inklinacija pretjeranom raspršivanju interesa treba se ukrotiti, ako se želi biti kontroliranim i uspješnim. Stimulativan i pun znanja no moguća nekonzistencija i nemetodičnost. Slaba koncentracija, neodlučnost, sugestibilnost. Ponekad se prilagođava na svoju štetu. Treba dublje objediniti razum i vjeru te teorijske koncepte i uvjerenja. Nema izravnog pokretača koji bi aktivirao energije poput kardinalnog velikog krsta. Nema niti postojan, konsolidirajući pristup moći i kontroli poput organiziranog fiksnog velikog krsta. No osoba može biti osjetljiva da odgovori na rafiniraniji stupanj svijesti, premda tako da se brine o svakom mogućem aspektu sukoba koji ne može mentalno riješiti. Valja produbiti i smiriti svoj mentalni um. To znači bolje sudove i indiskriminaciju uključenih planeta. Valja kontrolirati prekomjerno izražavanje uma. Dobra je meditacija, kontemplacija i refleksivna samo-analiza. Jako talentiran, valja se usredotočiti. Najbolje se baviti komunikacijom i obrazovanjem.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.