VELIKA PREVARA! ESTRADA PLJAČKA LJUDE!

Kija, Luna, Sloba, Stanija, Ljupka, Anabela, Nadežda, Miljana, Maja i Janjuš reklamiraju profile na Instagramu koji nude navodno sigurne tipove za nameštene utakmice

Brojne estradne ličnosti učestvuju u neverovatnoj pljački naivnih ljudi! Kija Kockar, Luna Đogani, Sloba Radanović, Stanija Dobrojević, Ljupka Stević, Anabela Atijas, Nadežda Biljić, Miljana Kulić, Maja Marinković, Marko Janjušević Janjuš i brojni drugi zadrugari reklamiraju profile na Instagramu koji nude navodno sigurne tipove za nameštene utakmice.

Jedan od prevarantskih profila koji su preporučili brojni poznati je nikolalazic.tips, a desetine njegovih žrtava sa celog Balkana javilo se našoj redakciji. Među njima je i Snežana Petrović, koja je prevarena za skoro 1.200 evra!

Organizovani kriminal

– Videla sam da Kija, Luna, Janjuš, Miljana i drugi pričaju kako im taj dečko daje sigurne dojave na nameštene utakmice. Zato sam mu se javila – priča Snežana za Informer i otkriva kako su tekli pregovori sa čovekom koji se predstavljao kao Nikola Lazić:

– Tražio mi je da mu uplatim 100 evra da bi mi javio na koji meč da se kladim. Onda mi je rekao da sam u obavezi da mu platim još 500 evra kada mi tiket prođe. Uplatila sam mu novac i javio mi je za neki meč iz slovačke lige. Otišla sam do kladionice, ali ni u jednoj taj meč nije bio u ponudi. Kada sam mu to javila, rekao mi je da njemu pošaljem novac koji sam planirala da uložim i da će mi on uplatiti tiket u Bosni. Slikao mi je taj tiket, na kojem je napisao moje ime i prezime. Kada sam to videla, rekla sam mu da ću mu poslati da mi uplati još 100 evra.
Kad su prevarantu „legle“ pare, pravdao se da je nastao problem sa utakmicom, da je poništio prvi tiket i da je svih 200 evra uložio na drugi meč. Sutradan joj je javio da je osvojila neverovatnih 7.600 evra, od kojih će on uzeti 600 evra:

– Rekao mi je da će mi 7.000 evra poslati Vester unionom, ali da moram da platim proviziju od 7%, tačnije 490 evra. Rekla sam mu da uzme tu sumu od mog dobitka, ali se pravdao da je to nemoguće jer kuriri od šefa organizacije dobijaju zapečaćene koverte koje ne smeju da otvaraju. Nasela sam i uplatila mu i tih 490 evra.

Lažna uplatnica

Kad je podigao novac, poslao je klijentkinji lažnu fotografiju uplatnice s njenim podacima. Pisalo je da joj je uplatio 7.000 evra, ali su bila sakrivena poslednja dva broja koda koja su potrebna da bi podigla novac.

– Na uplatnici je pisalo da je provizija zapravo 980 evra. Zahtevao je da mu uplatim još 490 evra. Na kraju sam pozajmila pare i uplatila mu i to. Bila sam na ivici živaca. Tada mi je rekao da je sve u redu i da će me zvati kurir da mi izdiktira ceo kod – priča Snežana i dodaje da to nije bio kraj prevari:

– Kurir je tražio od mene da im snimim video u kom potvrđujem da sam se kladila na mečeve koji su mi oni dali i da sam osvojila novac! Uslovio me je time da bi mi dao ceo kod. Kada sam i to uradila, blokirali su me na telefonima, ali i na Instagramu. Prevaru sam prijavila policiji, ali pošto živim u manjem gradu, rekli su mi da će se time baviti odeljenje za visokotehnološki kriminal.

Tanja S: Zbog poznatih sam poverovala prevarantu
Ovaj prevarant namagarčio je veliki broj ljudi, uglavnom žena. Našoj redakciji se javila i Tanja S., kojoj su uspeli da izvuku 300 evra.
– Javila sam mu se jer sam poverovala poznatim ličnostima koje su ga reklamirale. Tražio mi je 100 evra avansa da uplatim nekom kuriru u Subotici. Posle toga sam otišla u kladionicu da uplatim meč, kojeg nije bilo. Ponudio mi je da mu uplatim još 200 evra, da on uloži novac umesto mene i da će mi poslati dobitak. Javio je da je taj meč stopiran za klađenje i da je uložio novac na neku drugu utakmicu, da je tip prošao i da sam osvojila novac. Tražio je da mu pošaljem još novca za proviziju, ja sam odbila i on me je blokirao. Pisala sam Kijinom i Slobinom menadžeru, kao i Ljupki Stević, ali ona me je blokirala. Ti poznati treba da znaju da učestvuju u prevari, oni su odgovorni što smo mu poverovali!

Svi koraci prevare:
1. Estradne zvezde lažu ljude da Nikola ima sigurne dojave
2. Ljudi, verujući zvezdama, uplaćuju prevarantu 100 evra da im kaže tip
3. Odlaze u kladionicu i shvataju da meč ne postoji u ponudi
4. Nikola nudi da im on uplati tiket u drugoj zemlji
5. Ljudi šalju novac koji žele da stave na taj meč
6. Prevarant javlja da je velika kvota stornirana i da će njihove pare staviti na drugi meč. Šalje im lažni tiket
7. Obaveštava klijente da im je tiket prošao i da su dobili veliku svotu novca
8. Kaže ljudima da im uplaćuje novac čim pošalju pare za proviziju. Ako nemaju za proviziju, vratiće im uložen novac, a njemu ostaje dobitak
9. Kada klijenti uplate proviziju, kaže da je ona duplo veća. Šalje im lažnu fotografiju potvrde da je novac uplatio na njihovo ime preko Vestern juniona, ali neće da im otkrije kod za isplatu dok ne uplate i ostatak novca na ime provizije
10. Prevarena osoba uplaćuje i ostatak provizije i tada zahtevaju od nje da snimi video-klip u kom poručuje da je zadovoljna saradnjom
11. Kada im pošalje klip, blokiraju je na Instagramu i telefonu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.