Urbana kultura u sobi osvježite životni prostor

U primjeni modernih načina uređenja može se vidjeti kako socijalne promjene utiču na umjetnost te kako se umjetnost prožima kroz dekor.

Baš kao što je tango nastao na ulicama, a rokenrol došao kao oblik protesta, svi oblici umjetničkog izražavanja postali su prihvaćeni. Uvlače se u domove, postaju poštovan i neporeciv način života, koji prožima svaki segment, pa i onaj koji se bavi uređenjem životnog prostora.

Bijeli zid idealan je poligon za kreativnost. Bile to tapete, boje za zid ili jednostavno slike i fotografije, mogućnosti su razne, a jedan od najatraktivnijih načina dekorisanja zidova je oslikavanje.

Bilo da se sami odlučite na taj korak ili pozovete stručnu i slikarski talentovanu osobu, jedno je sigurno – motiv i boju birate sami. Napokon na zidu možete imati lik svog omiljenog junaka ili atraktivnu apstrakciju koja će plijeniti poglede.

Prednost oslikavanja zidova prvenstveno se ogleda u vrlo fleksibilnoj i korisnoj primjeni. Naime, svi u domu imaju neki dio zida koji je prazan i treba nešto što bi ga „podiglo“, a nijedna slika ili ukras naprosto se ne mogu uklopiti dimenzijama u traženi dio.

Upravo iz ovog razloga oslikavanje je odličan izbor, jer je prilagodljivo za svaku dimenziju, kao i stilu unutrašnjeg uređenja. Motivi mogu biti razni, od cvijeća, lišća, anđela ili stilizovanih figurativnih dezena, kao i izbor boja.

Nezavisno koji stil njegujete u svom domu, pravilnim izborom motiva oslikani zid još više će naglasiti individualnost cijelog prostora te ga učiniti originalnim i drugačijim. Međutim, slobodne površine u stanu mogu biti i podloga na kojoj ćete izraziti svoj moto, stav, misao ili omiljenu tezu.

Danas se grafiti promovišu kao umjetnost, a kao dekoracija svakako ostavljaju veliki efekat. Jarke boje i oblici koji su distancirani od popularnih pravaca predstavljaju veoma originalan način ukrašavanja zidova. Pojedini veći komadi namještaja, tepisi i drugi dekorativni predmeti takođe nisu pošteđeni ovog trenda dekorisanja.

Grafiti su izraz kojim pojedinci žele da iskažu svoj stav i način na koji percipiraju stvarnost. Međutim, ti stavovi ne moraju nužno biti revolt i bunt. Ukoliko želite prenijeti svoje pozitivne misli i osjećanja na zid u kući ili kancelariji, slikari ili crtači grafita vam to svojim svježim bojama i neformalnim oblicima mogu uraditi bolje nego iko drugi.

Nije nužno obojiti i oslikati cijeli zid, dovoljno je samo dio zida osvježiti ponekim detaljom i prostor je potpuno drugačiji, te će da reflektuje vašu individualnost, budući da vi birate boje i oblike. Različitim zidnim ilustracijama i razigranim motivima spretno možete istaknuti neki dio prostora te na taj način fokusnu tačku usmjeriti gdje želite.

Naravno, s bojama treba da budete hrabri i slobodni, ali svakako i pažljivi, jer vaše najbolje namjere lako mogu postati vaša najveća noćna mora, zato se svakako posavjetujte prije nego što krenete u susret bojama, a kada vam izabrani motiv dosadi, možete ga prebojiti običnom bojom za zidove.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.