Upotreba Aloe Vere za negu kose

Aloe Vera je jedan od onih sastojaka za koje mnoge generacije ( i generacije njihovih baka) tvrde da ima magična svojstva kada je nega lepote u pitanju.

Već dugo se Aleo Vera spominje kao glavni sastojak brojnih preparata za negu kože, ali konkretno kakva je njena uloga kada je kosa u pitanju? Da li je ona odgovorna za sjajan izgled kose ili možda potpomaže njen rast? Ili se radi samo o preterano ukazanoj pažnju, jednoj sasvim prosečnoj biljci. Obratili smo se stručnjacima za pomoć i prenosimo vam njihovo mišljenje u pogledu korišćenja Aloe Vere za negu kose. Šta su činjenice a šta mit?

DA LI JE ALOE VERA DOBRA ZA KOSU?
Aloe Vera je mnogo više od simpatične biljke koja krasi neki mali kutak vašeg doma i još je živa budući da je retko zalivate. Ova biljka ima izuzetno dugu istoriju i korišćena je u prošlosti od strane različitih kultura za rešavanje brojnih kako zdravstvenih tako i problema po pitanju lepote. Aloe Vera je bogata vitaminina, mineralima i masnim kiselinama. Ona ima antimikrobna i anti-inflamatorna svojstva zbog čega se koristi za zarastanje rana i negu iritirane kože. Samim tim sasvim je logično da ona kosi donosi brojne blagodeti.

Iako mnogi tvrde da Aloe Vera ubrzava rast kose, ne postoje studije koje potkrepljuju ovu tvrdnju, Naime, ona bi mogla da pomogne pri smirivanju upala i iritacija na vlasištu, koje usporavaju rast i dovode do opadanja kose. Ako je uzrok alopecije upalni proces, Aloe Vera bi sasvim sigurno u tom slučaju odigrala važnu ulogu. Takođe važno je naglasiti da Aloe Vera doprinosi zdravlju kose i da uslovljava vlaženje vlasišta što je bitno za rast kose uopšte. Pravilna hidratacija je jedan od ključnih faktora koji određuje stanje sa kosom.

KAKO KORISTITI ALOE VERU ZA NEGU KOSE?
Stručnjaci preporučuju upotrebu Aloe Vere na vlasištu prvenstveno kao sredstvo za čišćenje temena i eliminaciju suvišnih ulja. Takođe kosa celom dužinom može da ima koristi od ove biljke, jer će dobiti vidno mekši i sjajniji izgled. List Aleo Vere možete iskoristiti kako bi iz njega iscedili gel koji sadrži hranljive sastojke i utrljali ga u vlasište kose. Potrebno je da pustite da kratko deluje, oko 15 minuta i da nakon toga isperete kosu blagim šamponom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Novi anticelulit tretman

Pročitaj →

Brekinja – spas za regulaciju šećera iz prirode

Pročitaj →

Kuća s impresivnim pogledom: Suvremena interpretacija tradicionalne seljačke kuće

Pročitaj →

Važno je jesti raznovrsnu hranu

Pročitaj →

Pohovane palačinke sa šunkom

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 1. MART 2021

Pročitaj →

Vodeničarka Radmila Jeremić čuva tradiciju u mlinu iz doba Austro-Ugarske

Pročitaj →

Amerikanka prešla na islam inspirisana turskom serijom „Ertugrul“

Pročitaj →

Meta korone je i gušterača, zaraženi nakon bolesti mogu oboljeti od dijabetesa

Pročitaj →

kako nositi odijelo? Pogledajte kako to radi nenadmašna 50 plus influencerica

Pročitaj →

Dilema u odgoju djece: Kazna ili nagrada?

Pročitaj →

Tri decenije lepe kože

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.