Un dijeta recepti za proteinski, skrobni i voćni dan

Iako je, u principu UN dijeta samo modifikovana čuvena dijeta nazvana zelena jabuka, činjenica je da mnogi koji se odluče da pokušaju pomoću nje da skinu višak kilograma imaju problem sa tim šta i kako spremati, odnosno neprekidno su u potrazi za različitim receptima.

UN dijeta recepti

Međutim, stvar je zapravo vrlo jednostavna! Pripremajte sve što volite da jedete poštujući pravila o režimu ishrane na ovaj način i za vas UN dijeta neće predstavljati nikavu teškoću.

Reč je zapravo o tome da je internet preplavljen tekstovima o ovoj dijeti i da na mnogo strana možete pročitati naslove poput UN dijeta recepti, kako da spremite hranu za UN dijetu i slične. Međutim, nešto što je tako jednostavno osmišljeno kao što je ova dijeta definitivno ne treba dodatno komplikovati i otežavati, jer iako nosi naziv UN dijeta reč je zapravo o svojevrsnoj promeni čitavog režima ishrane na koji ste navikli, pa je baš iz tog razloga potrebno da vas ne opterećuju toliko recepti, već da osluškujete svoje telo i pripremate mu hranu koju voli (a koja je u skladu sa pravilima za taj dan) i na način koji je primeren osnovnim pravilima ovog režima ishrane.

UN dijeta recepti za proteinski dan
Kako mu i sam naziv kaže, proteinski dan podrazumeva isključivo unos namirnica koje su bogate proteinima, a u koje spadaju na prvom mestu sve vrste mesa, ali i jaja, riba i mleko i mlečni proizvod.

Tako da kada je u pitanju UN dijeta, recepti za proteinski dan uopšte ne bi trebalo da budu problem. To može biti riba spremljena u rerni ili ispečena na roštilju, uz koju možete pojesti salatu po izboru. Ili, pak možete izdinstati meso po izboru i uz to pojesti salatu koju želite. A ako ste ljubitelj mlečnih proizvoda, možete za ručak recimo pojesti grčku salatu, odnosno izmešati: paradjz, krastavce, crni luk, začine i dodati kriške sira.

UN dijeta dan ugljenih hidrata recepti
Za ljubitelje testenina i pica, ovo je omiljeni dan. UN dijeta za dan ugljenih hidrata nudi niz različitih recepata, a na vama je da izaberete one koji vam se najviše dopadaju, pa da ih prvom prilikom isprobate. Neke od ideja su: pica premazana paradajz pireom ili klasična vegetarijanska pica, na koju možete dodati povrće po izboru, a koje je u skladu sa pravilima koja nalaže UN dijeta za dan ugljenih hidrata, a možete pripremiti i testeninu sa salatom. Ono što je psoebno dobro u ovom danu jeste što su dozvoljene poslastice, koje unosite za večernji obrok, tako da je ovo praktično jedini dan kada se obroci za ručak i za večeru razlikuju.

UN dijeta skrobni dan recepti
Stigli smo i do drugog dana vaše dijete, odnosno onog dana kada je preporuka unositi namirnice bogate skrobom.
Međutim, kao i kod dana ugljenih hidrata i ovde se situacija malo komplikuje, jer je dozvoljeno unositi i integralne žitarice za koje je poznato da sadrže ugljene hidrate.

Dakle, UN dijeta skrobni dan recepti su za nijasnu zahtevniji od proteinskih, ali je izbor jela koja možete spremati zaista veliki. Mi ćemo vam dati samo neke ideje: skuvan grašak uz sezonsku salatu ili blaga čorba od sočiva i salata, a možete pripremiti i boraniju. U okviru ovog dana je dozvoljeno uneti i parče hleba od integralnih žitarica.

UN dijeta voćni dan recepti
Za poslednji u nizu dana praktično da i ne postoje recepti. Voćni dan podrazumeva unos voća u količini koja zasiti svakoga ponaosob. Jedino što se preporučuje jeste da ne bi valjalo jesti toga dana kiselo voće u većim količinama, jer kod pojedinih osoba može izazvati tegobe sa želucem.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.