Uključite cijelu porodicu u aktivnost

Od koristi mogu biti poligoni napravljeni u vašem domu za koje možete koristiti stolove, stolice, razni namještaj..

Možete se pokušati dogovoriti s vašim najmlađima da jedan od online časova provedu stojeći, savjetuje Amar Muhić.

Od koristi mogu biti poligoni
– Uključite cijelu porodicu u aktivnost, potaknite članove porodice na aktivnost i provođenje zajedničkog vremena. Planiranje aktivnosti sa svojom djecom putem aktivnih igara kod kuće, šetnji u parkovima ili vožnji biciklom može biti dobar način na koji se cijela porodica može opustiti, boraviti zajedno te biti aktivna i zdrava – kaže Muhić.

Također, dodaje on, od koristi mogu biti poligoni napravljeni u vašem domu za koje možete koristiti stolove, stolice, razni namještaj koji će uključivati prirodne oblike kretanja, puzanja, provlačenja, skokova itd. Uvijek možete promijeniti smjer i raspored poligona za narednu aktivnost.

Penjanje po drveću
Bitno je da steknu rutinu u obavljanju tjelesne aktivnosti, ma kakva god ona bila, u svakom slučaju je bolja od toga da budu neaktivni.

– Ono što je bitno spomenuti jeste da vrijeme provedeno van kuće ima višestruki značaj u smislu povećanja energije, mentalnog zdravlja, smanjenja krvnog pritiska – ističe Muhić.

Šetnja, vožnja biciklom, penjanje po drveću, pospremanje bašte, zalijevanje biljki, sadnja biljki zahtijevaju kretanje i kao takvo možemo ga posmatrati kao tjelesnu aktivnost koja je prijeko potrebna za psihofizičko zdravlje naše djece u doba ograničenih mogućnosti bavljenja sportom.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.