Uklapanje horoskopskih znakova

Više puta u razgovoru sa poznanicima čujem pitanje „kako se uklapaju Ovan i Blizanci?“ ili „kako se ja koja sam Škorpion slažem sa Lavom?“.
Znamo da se znaci dele na vatrene, vazdušne, zemljane i vodene po elementima prirode kao i na kardinalne, fiksne i promenljive po kvalitetu. Pored toga što je svaki znak priča za sebe i svaki nosi svoje osnovne kvalitete i mane, svaki je znak podeljen na trideset stepeni kako bi se jednako i ravnopravno uklopio u dvanaesti deo savršenstva kruga.

To znači da u svakom znaku postoji trideset varijanti Sunca tog znaka, u zavisnosti od toga na kom je stepenu. Prvih deset stepeni svakog znaka nazivamo prvom dekadom, drugih deset drugom, a trećih deset zadnjom dekadom nekog znaka. Iz lične prakse ustanovila sam da do tri i po stepeni jednog znaka, osoba sa Suncem vuče karakteristike i prethodnog znaka. Isto važi i za kraj znaka. Osoba će nositi i karakteristike sledećeg znaka, naročito sa pozicijom preko dvadesetsedmog stepena znaka. Naravno, ovo mnogo zavisi od samog položaja Sunca u horoskopskom znaku, kao i njegovim aspektima, aflikcijama, dispozitoru koji ću objasniti kasnije…

Ono što sigurno možemo reći jeste da su tipični predstavnici svog znaka ljudi koji su rođeni sa položajem Sunca u drugoj dekadi, naročito što su bliže petnaestom stepenu. Stoga, razočaravam vas činjenicom da su horoskopi po novimana čista razonoda i razbibriga i nikakve veze nemaju sa astrologijom realno.

Elem, kako će se slagati Ovan i Blizanci, veoma mnogo zavisi od položaja Sunca po stepenu gospodina Ovna i položaja Sunca po stepenu gospođice Blizanci. Ukoliko je gospodin Ovan rođen na prvom stepenu, a gospođica Blizanci na zadnjem, između ova dva Sunca postojaće ugao od 89 stepeni što je skoro pa egzaktni kvadrat. Reći ćemo da njihova sunca nisu u harmoniji, da vlada napet aspekt i da će svakako postojati borba ega. Ali ukoliko se Sunce gospodina Ovna nalazi na zadnjem stepenu Ovna a Sunce gospođice Blizanci takođe na kraju znaka, priča je potpuno drugačija. Sunca će u tom slučaju praviti ugao od 59 stepeni što je skoro pa egzaktni sekstil, a ovo je prijateljski aspekt.

Sve u svemu, hoće li se neki horoskopski znak slagati sa drugim zavisi od mnogo faktora pored same pozicije Sunca, ali ako samo poziciju Sunca gledamo, reći ćemo da zavisi od ugla koji zaklapaju Sunca dve osobe između sebe.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.