Twitter se nagodio, platiće kaznu od 810 miliona dolara

SAN FRANCISKO – Američka društvena mreža Twitter je saopštila da će platiti 809,5 miliona dolara u sklopu nagodbe povezane sa kolektivnom tužbom, u kojoj se tvrdi da je ta kompanija obmanula investitore u vezi sa podacima o rastu njene korisničke baze i o tome koliko korisnika je imalo interakciju sa ovom platformom.

Kompanija iz San Franciska je saopštila da se predloženom nagodbom, koju i dalje mora da odobri sudija, rješavaju sve tužbe protiv te kompanije, i da Twitter ne priznaje bilo kakve prekršaje, prenosi agencija AP.

U prvobitnoj tužbi, koju je 2016. godine podnijela investitorka u Twitteru Doris Šenvik, navodi se da su rukovodioci Twittera „svjesno dali netačne javne izjave u vezi sa ovim pokazateljima i da nisu otkrili interne informacije, što je rezultiralo naduvanom cijenom akcija koja je pala kada je istina o angažovanju korisnika postala poznata“.

Kompanija je saopštila da planira da iskoristi gotovinu za plaćanje nagodbe u četrvtom kvartalu 2021. godine, i da očekuje da će kao rezultat toga uknjižiti jednokratni gubitak.

U tužbi se navodi da su rukovodioci Twittera 2014. godine saopštili da se očekuje da će se prosječna mjesečna baza korisnika, srednjoročno gledano, značajno povećati „na preko 550 miliona“, i na „preko milijardu“ gledano na duže staze.

U 2019. godini, Twitter je prestao da prijavljuje mjesečne podatke o korisnicima, a sada objavljuje samo dnevni broj korisnika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.