Trikovi uz koje će vaše trepavice izgledati gušće i duže

Dugačke i guste trepavice koje ističu oči želja su gotovo svake pripadnice ženskog pola.

Upravo kako bi dodatno naglasile svoje trepavice gotovo sve žene koriste maskaru, ali s obzirom na to da nismo sve „blagoslovljene“ dugačkim trepavicama (a i ako jesmo, gotovo uvijek želimo veće), često pribjegavamo stavljanju umjetnih trepavica.

Ipak, ako ste ih ikada pokušali staviti, onda znate koliko je muke potrebno za to, a često znaju i smetati dok trepćete te vam je sigurno poznat i onaj čudan osjećaj kao da nosite dva velika pauka na licu, prenosi Wall.hr.

Srećom, uz ovih nekoliko trikova možete pomoći svojim trepavicama da izgledaju duže i gušće te im pomoći da dobiju efekt umjetnih trepavica.

Uvijač za trepavice
Investirajte u dobar uvijač za trepavice, ali uvijajte ih tek nakon što stavite maskaru. Na taj će način proizvod duže i bolje držati trepavice uvijenima i postići maksimalan efekt otvorenih i većih očiju.

Serum za rast trepavica
Najbolji način na koji ćete produžiti trepavice je da ih zaista i produžite serumom za rast trepavica.

Moguće je imati duge i guste trepavice bez odlaska na tretman ugradnje ekstenzija. Korištenjem seruma produžićete fazu rasta trepavica i do nekoliko sedmica što znači da ćete sve manje posezati za maskarom.

Serum za rast trepavica u samo nekoliko sedmica produžuje vaše trepavice, naš savjet je da potražite prirodne serume, a kao zamjenu za serum možete koristiti i ricinusovo ulje.

Ostavite maskaru otvorenu prije nanošenja
Novootvorenu maskaru ostavite na otvorenom barem jednu minutu prije nanošenja. Na taj ćete način barem malo osušiti maskaru tako da će se bolje prilijepiti za vaše trepavice.

Tuš ili olovka za oči
Na rubove kapaka nanesite tanku liniju tuša. Korištenje tuša popuniće praznine između trepavica i tako će one izgledati gušće. Još jedan način da postignete savršen volumen trepavica je tehnika iscrtavanja unutrašnje linije oka olovkom za oči.

Pomičite četkicu lijevo-desno
Prilikom nanošenja maskare najbolje bi bilo da počnete od korijena trepavica tako što ćete četkicu pomjerati lijevo-desno. Na ovaj način ćete ih u potpunosti „obložiti“ formulom. Zatim nanesite još jedan sloj maskare, onako kako to obično radite.

Dvije maskare za dodatni volumen
Najjednostavniji način da dodate ekstra volumen trepavicama je da koristite dvije nijanse maskare. Za prirodniji izgled očiju, na gornje trepavice nanesite crnu pa preko nje i smeđu maskaru, a na donje samo smeđu.

Baby puder
Ako želite dobiti efekt dugih i gustih trepavica, slijedite ove korake; nakon što ste uvili trepavice, pospite ih s malo baby pudera. Pričekajte par minuta da trepavice upiju puder (eventualni višak odstranite) te nanesite maskaru. Bićete oduševljeni dobijenim izgledom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Kontrolirajte zdravlje svojih zuba i desni

Pročitaj →

Top komad koji ide uz sve

Pročitaj →

Savjeti kako mališanima osigurati prostor za prve korake

Pročitaj →

Najdjelotvornije prirodne maske za lice

Pročitaj →

Moderni i seksi pleteni setovi

Pročitaj →

Macina trava olakšava put do potomstva

Pročitaj →

SAVREMEN DOM SA ČAK 16 RAZLIČITIH PODNIH NIVOA

Pročitaj →

ČORBA PUNA ZDRAVLJA

Pročitaj →

TJESTENINA U UMAKU OD CRVENE PAPRIKE

Pročitaj →

Plakanje je uvijek poziv upomoć

Pročitaj →

Ovaj znak hladan je kao stena

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. APRIL 2021

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.