Trikovi & saveti za pravilno korišćenje pilinga

Piling – ta magična reč koja nas ohrabruje da se upustimo u avanturu zvanu svakodnevna pravilna nega kože.

Ali, koliko je i da li je piling zaista svakodnevna, nasušna potreba našeg lica? Ako uzmemo u obzir da je prosečan životni ciklus ćelije kože 28 dana, te da se pred sam kraj ciklusa te iste mrtve ćelije premeštaju u spoljni (vidljivi) sloj kože, onda je jasno da se negde između moramo pobrinuti da ubrzamo proces. Upravo u tome nam pomaže tretman koji nazivamo piling.

Ukoliko ste se nekad zapitali da li je ovo tretman koji pogoduje celom telu ili je pak rezervisan isključivo za određena osetljiva podučja poput lica – odmah ćemo vam reći da je piling savršen za sva ona područja sa kojima tako često ne znamo šta da radimo posebno u letnjim mesecima. Deblja koža na laktovima, kolenima i stopalima zahteva nešto češći i agresivniji piling, ali će se trud svakako isplatiti.

Preporučuje se startovanje najnežnijom mogućom metodom i to jednom do dva puta nedeljno, dok se kasnije slobodno može nastaviti sa svakodnevnom praksom. Ovo, naravno, ne važi u slučaju previše osetljive kože pa je poenta priče zapravo dobro osluškivati potrebe svoje kože.

Ukoliko to radite prečesto i pregrubo lako se može desiti da umesto zdrave, baršunaste kože rezultat bude upravo suprotan. Takođe, upotreba prejakih hemikalija može izazvati iritaciju ali i alergijsku reakciju, pa stoga budite oprezni pri kupovini ovih proizvoda.

Ukoliko ste umorni od hemije i želite da zaigrate na kartu neke prirodne varijante, savetujemo vam da obavezno isprobate najobičniji šećer u kombinaciji sa medom ili kokosovim uljem (mada će i svako drugo ulje biti od koristi).

Zanimljivo je da i druge namirnice koje smo sigurni da uvek imate u svom domu mogu poslužiti za pravljenje homemade pilinga, pa se tako ne libite da isprobate ovsene pahuljice, kukuruzno brašno ili kafu zajedno sa limunom. Dovoljno je samo neki od ovih sastojaka pomešati sa prirodnim uljima ili vodom, na taj način dobićete brz i efikasan domaći piling koji će vašoj koži omogućiti bolju prokrvljenost a samim tim i veću elastičnost, blistavost i zdravlje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.