Trendovi Roditeljski koji su se zadržali već celu deceniju

Savremenim roditeljima, u većini slučajeva bude smešno kada čuju za neke roditeljske navike svojih roditelja ili njihovih prijatelja.

Sa dozom podsmeha u glasu oni prihvataju činjenicu da su vremena tada jednostavno bila drugačija i da su se deca odgajala na drugačiji način. Svako doba je drugačije, i trendovi se menjaju. Iako je u protekloj deceniji bilo nekih upitnih oblika ponašanja, neki od trendova su se dugo zadržali, i čini se ne idu nikuda. Otkrivamo vam ovom prilikom o čemu se radi.

TREND KOJI OSTAJE: EKO – NAVIKE
Ideja o tome da bismo trebali biti ljubazniji prema našoj planeti svakako nije nova, ali se u poslednjih desetak godina pojam održivosti spominje više nego ikad pre. Slavne ličnosti svojim primerom dale su mogućnost drugima da se uključe u očuvanje resursa i prirodne lepote. Eko navike u obliku sadnje biljaka u bašti i pravljenja komposta od ostataka hrane, ili biranja ekoloških proizvoda za čišnjenje kuće su dobar početak. Svakako sve to uz konstantno uključenje dece u celu priču, jer planeta na njima ostaje.

TREND KOJI OSTAJE: ŠKOLOVANJE KOD KUĆE
Sa Covidom 19 u vazduhu, školovanje kod kuće je postala realnost za sve, u odnosu na trend koji je sledila manjina do nedavno. Princip podučavanja dece kod kuće, putem računara i tv emisija o školskim predmetima, razlikuje se u velikoj meri od tradicionalnog oblika učenja, ali sa druge strane daje maksimalan uvid roditeljima da vide kojim tempom njihovo dete uči, šta ga zanima, šta mu predstavlja problem i sl.

TREND KOJI OSTAJE: PLAĆENO ODSUSTVO OCA SA POSLA
Obično su u prošlosti majke bile te koje su imale pravo na plaćeno odsustvo sa posla usled porođaja. Sa izjednačavanjem prava oba pola, u još intenzivnijem obimu, kompanije kao što su Apple, Google i Facebook su svojim zaposlenia nudile opciju opaćenog odsustva oca sa posla. Veliki broj roditelja je prepoznao vrednost ovog trenda i malo je reći rado ga koristio.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.