Treba li da brinete da li ćete razmaziti vašu bebu?

Koliko puta ste čuli da bebu ne treba navikavati na ruke, da ne treba regaovati svaki put kad zaplače da je ne biste razmazili? Evo šta stručnjaci misle o tome da li treba da brinete hoćete li razmaziti svoju bebu.Odgovor je kratko i jasno – ne jer su bebe u potpunosti zaštićene od razmazivanja. Bebama je potrebna sva vaša pažnja i briga koju joj možete pružiti posebno tokom prvih meseci života. Slobodno ignorišite sve „dobronamerne“ komentare rodbine koja smatra da bebe od prvih dana života treba da se uče da budu nezavisne. Umesto njih slušajte svoj instinkt, onaj unutrašnji glasić koji vam govori da utešite svoju bebu

Razmažena deca“ su naučena da koriste negativno i loše ponašanja ne bi li dobila ono što žele, ali bebe su jednostavno previše male da bi to koristile i svesno manipulisale vama. Bebin plač je oblik komunikacije, beba plače onda kad je gladna, kad je mokra, kad joj je prevruće ili prehladno ili kad joj je jednostavno potrebna pažnja roditelja. Kada brzo reagujete na bebin plač vi na taj način gradite njeno samopouzdanje i gradite poverenje za sve godine koje dolaze.

Ako odmah odgovorite na bebin plač ona se oseća sigurno i manje anksiozno, na taj način je oghrabrujete da istražuje svet samostalno, ali znajući da ste vi uvek tu kad je potrebno. Ono što je najvažnije, jednom kad beba shvati da njen plač shvatate ozbiljno, više neće plakati bez razloga. Na duge staze to znači da regovanjem beba postaje manje, a ne više zahtevna.

Oko 6-8 meseca starosti počeće da ispituje uzrok i posledicu. Na primer kada sruši neku posudu sa stola beba će primetiti direktnu vezu između njenog dela i vaše rekacije. U tom periodu u redu je da počnete sa postavljanjem nekih granica. Ako vaša beba počne plakati jer želi nešto što ne može dobiti ili joj jednostavno nije potrebno budite istrajni i samo je zagrlite kad se umiri. Dete grlite i kad ga želite pohvaliti za lepo ponašanje, a kad krene da radi nešto opasno, nemojte skakati i dramiti već ga samo preusmerite na neku drugu aktivnost.

Ono što želimo reći jeste da se stručnjaci uopšte ne slažu sa narodnim verovanjima i zato ignorišite savete već slušajte sebe i sopstveni instinkt koji vas sigurno neće prevariti. Na kraju krajeva, kad malo bolje razmislite da li stvarno verujete da je moguće previše voleti i maziti bebu?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. JANUAR 2021

Pročitaj →

Jednog će dana vojska bijesnih starijih žena zauzeti svijet

Pročitaj →

Žena ženi grize rep

Pročitaj →

Usamljenost je opasna

Pročitaj →

ZBOG ČEGA JE PLETENA HALJINA MUST HAVE OVE SEZONE?

Pročitaj →

9 REČENICA KOJE DECI RUŠE SAMOPOUZDANJE

Pročitaj →

Kako osušiti kovrdžavu kosu i dobiti prelepe uvojke?

Pročitaj →

Šik i veoma udoban široki džins u obliku bačve

Pročitaj →

UHAPŠENA MARIJA BULAT

Pročitaj →

MIRA FURLAN PREMINULA

Pročitaj →

Glumica zbog nepravde pobjegla u Ameriku!

Pročitaj →

Ginko poboljsava pamcenje

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.