TRANZITI I NJIHOV UTJECAJ

Tranziti su prelasci planeta preko određenih mjesta u Zodijaku koje svojim kretanjem snažno utječu na ljude i svijet. Svako nebesko tijelo je u kretanju kao što su i Zemlja, ljudi, životinje, biljke (na svoj način), zapravo sav živi svijet. Svemir je živ, nema statike, pa čak i ako se samo na prvi pogled učini tako. To što mi svojim osjetilima vidimo uglavnom materijalni svijet pa pomislimo kako kamen nije živ, samo je rezultat ograničenja tjelesnih osjetila.
Ipak, čovjek ima i beskrajni prostor svog unutrašnjeg bića koje je nematerijalno, a način kojim ga najbolje otkrivamo je primjena intuicije.
Spoznaja da je sve povezano poznata je odavna, pa je tako i međusobni utjecaj bića, nebeskih tijela i prirode istina.
Tako i nebeska tijela, koja se uvijek kreću, svojim zračenjem projiciraju određeni utjecaj na život i svijet na Zemlji.

Kad se u svom kretanju poklope (ili pak dolaze u određeni kut) s nekom točkom u Zodijačkom krugu, stvara se novi kvalitet i utjecaj je jači. Otuda se o tranzitima najčešće govori kao o prelasku jedne planete preko neke važne točke (od 360 stupnjeva kruga Zodijaka) gdje pojedinac ima neki planet u natalnoj karti.
To su precizni tranziti koji zasigurno utječu na osobu.

No postoje i oni malo labaviji, općenitiji, pa se govori o tranzitu određene planete preko nekog znaka, područja Zodijaka, nekretnice ili pak polja u karti pojedinca.
Takvim svojim kretanjem planete stvaraju određene vibracije u nekom području, a povezujući kvalitet planete i tog područja možemo dati neka generalna tumačenja utjecaja takvih tranzita.

Konkretno, sporiji tranziti (sporijih planeta) utječu na društvo kroz dulje vrijeme.

Ove godine Jupiter (kojem treba 12 godina da prođe cijeli Zodijački krug) tranzitira znak Djevice, s tim da 10.9.2016. prelazi u znak Vage. To znači da će donijeti određene prilike i poboljšanja u sektoru rada, medicine, životnih navika (kojim vlada Djevica), no sve će to ići i kroz blokade (jer ga u isto vrijeme kvadrira Saturn iz Strijelca), borbe (Mars iz Strijelca do jeseni), te kaose (oponira ga Neptun iz Riba koji je u svom sjedištu, Ribama, vrlo jak). Sve u svemu, Jupiter će se u svom tranzitu po Djevici moći razmahivati u kraćim periodima i moglo bi se reći na kapaljku, kad ga ostale planete u izazovnim aspektima (koje su također u svojim tranzitima) malo puste na miru. Ipak, područje kojim tranzitira Jupiter u konačnici je ipak sretno područje bez obzira na izazove. Tako kaže naš cijenjeni astrolog Mile Dupor koji je postavio temelje astrologije u naših krajevima.

Kad Jupiter pređe u Vagu (10.9.) ljudi će se lakše početi dogovarati i surađivati, ljubavne i bračne veze će mnogima postati drage, važne ili kvalitetnije, mnogi će u dobroj namjeri biti spremniji na kompromise, diplomacija i zajedništvo će ojačati. Jupiter će u Vagi ostati oko godnu dana.

Također je markantan tranzit Saturna i Marsa po Strijelcu jer kad se ova dva zahtjevna planeta spoje ili bar približe na nekom mjestu, oni stvaraju snagu, no i napore koje nije lako izdržati. Krajnosti da se ide na sve ili ništa nisu dobar saveznik mudrosti, a baš to često izazivaju ove dvije planete u kombinaciji (konjukcije ili kvdrata, opozicije, odnosno izazovnog aspekta). Takvih situacija (kako se to događa u znaku Strijelca) možemo očekivati na teme ideologije, religije, svjetonazora općenito, dalekih znanja, putovanja, filozofije. Potrajat će do jeseni, pa budite mudri i spuštajte loptu na vrijeme u tim temama. Na kraju će Mars izaći, no Saturn će još neko vrijeme ostati u Strijelcu i svojim će zahtjevima brusiti sve spomenuto na duge staze.

Za tranzite u individualnim natalnim kartama potrebno je prvo znati istu, te pogledati u astrološke tablice (Ephemeris) kako stoje stvari trenutačno ili za određeni period ili datum koji nas zanima. Želite li istražiti svoj slučaj (ili si pak objasniti nešto iz svoje prošlosti zašto se dogodilo baš tako), uz malo spretnosti, sve alate imate na našem portalu.
Na gornjoj traci imate rubrike, a među njima i Natalne karte, kao i Vaše zvijezde danas.
Kad kliknete, ubacite svoje podatke i dobit ćete prikaz rasporeda planeta na dan vašeg (ili nečijeg) rođenja, kao i prikaz rasporeda planeta za datum koji vas zanima.
Uočit ćete određena poklapanja (0 stupnjeva, plus minus 5 bi bila klasična konjukcija, ako je ima) ili pak neke pravilnosti (kuteve od 120, 60 koji su poticajni, ili pak kuteve od 90 ili 180 koji su izazovni).
Znači na primjer, ako vam je neki planet u prikazu datuma koji vas zanima u odnosu oko 120 stupnjeva prema nekoj planeti u vašoj natalnoj karti, to je poticajno na konasturktivan način.
Dalje, možete ići i u rubriku (u donjem dijelu portala) Besplatne on line natalne karte i ubaciti svoje podatke (ovdje imate i sat rođenja). Ako proskrulate niže, naći ćete i tumačenja.

Potom povezujte sami. Kad malo istražite i pročitate što piše o vašoj natalnoj karti, vašim aspektima i o tome što to znači, lakše ćete moći uočiti da li imate neki markantniji tranzit za datum koji vas zanima, te kako bi isti mogao utjecati na vas. Ili pak da li vam trenutačno (ovih dana, mjeseci ili tokom dijela godine koji vas zanima) neki planet tranzitira neko od vaših 12 polja. Znači povežite svoju natalnu kartu s rubrikom Vaše zvijezde danas (tu sami birate datum koji vas zanima), pa ćete vidjeti kako „stojite“, gdje vam se trenutačno (odnosno tog datuma) što nalazi.

Također možete nastaviti istraživati u našoj rubrici Arhiva članaka, gdje ćete sigurno naći niz tekstova iz astroloških tema koji će vam pomoći da bolje objasnite što vas zanima.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.