Tirkiza Duh svjež i moderan enterijer

Tirkizna boja označava mir, spokoj i stabilnost. Ako se useli u vaš dom, podstaknuće komunikaciju i stvoriti emotivnu ravnotežu. Na skali boja, tirkizna je između plave i zelene i baš nas zato podsjeća na ljeto, koje je u punoj snazi. Želju da dom učinite mjestom gdje more i svježina vladaju, a da pri tome zadržite veći dio namještaja, upotpunjujemo sa nekoliko jednostavnih ideja, koje su prilagodljive i ne tako opasne po kućni budžet.

Dnevna soba i kuhinja u akvamarin tonu
Fotografije dnevnih soba i kuhinja koje su obojene tirkizom ili bar nekim njenim detaljima zaista djeluju očaravajuće. Rafiniran dodatak tirkizne uz crvenu, bež, zelenu ili neku od već pomenutih boja može da napravi željeni preokret u prostoru. To mogu da budu fotelja, lampa, jastuci za sofu, zid u ovoj boji, tepih ili bilo koji drugi segment koji vam je dostupan – detalji koji puno znače u duhu ljeta koji se neosporno krije u ovim enterijerima.

Kupatilo za razbuđivanje
Odlučujete li se za novo opremanje ili jednostavnim detaljima želite osvježiti staro kupatilo, evo nekoliko ideja uz pomoć tirkizne boje. Jednostavna vaza za cvijeće na lavabou, peškiri, prostirka ili zavjese za tuš-kabinu mogu odlično da se usaglase sa najčešćim bojama kupatila – sivim, plavim, bijelim, nijansama narandžaste ili nježno ružičaste. Tirkizne pločice u kombinaciji sa bijelim sanitarijama izgledaju veoma svježe i energično.

Nježan balans tirkizne u spavaćoj sobi
Oplemeniti prostor ovom bojom i uživati u njenoj jednostavnosti, najefikasnije je u ličnoj intimnoj zoni. Promijeniti draperije, zavjese, prefarbati malu komodu ili noćni ormarić, kupiti posteljinu ili jastuke u tirkiznoj – izbor je veliki, a efekat snažan i vidljiv. S obzirom na to da ova boja povećava nivo kreativnosti i osjećajnosti, možete da eksperimentišete i istražujete sa svim njenim nijansama i da dovedete lični prostor u sasvim drugačiji vizuelni kontekst. Odlično se slaže uz bijelu, narandžastu, ružičastu i crnu.

Mali detalji obojeni tirkiznom

Za dozu harmoničnog osjećaja ljeta, mora i svih divnih boja koje nas okružuju zaista nije potrebno mnogo truda. Neke od ideja koje možete iskoristiti su prostirka za vrata sa motivima školjki i morskih zvijezda, svijećnjaci u tirkiznoj boji, luster, fotelja ili pak stara polica za odlaganje stvari, uz malo truda preuređena, spremna da ugosti jednoličan hodnik. Tirkizna je mirna, nježna i voli kombinovanja, te u svoj dom „ubacite“ bar jedan detalj u ovoj nijansi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Pohovane krmenadle

Pročitaj →

kako prepoznati osip kod bebe?

Pročitaj →

Horoskopski znakovi koji ne ispunjavaju obećanja i ne zaslužuju povjerenje

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. JANUAR 2021

Pročitaj →

5 životnih principa uspešnih žena

Pročitaj →

Ženska lepota, radost i propast

Pročitaj →

Simptomi koji ukazuju na kandidu

Pročitaj →

3 Vrste ženskih suknji koje su apsolutni must have

Pročitaj →

Marini Tucaković se pogoršalo zdravstveno stanje

Pročitaj →

Tea Tairović je kritikovana i vrijeđana na početku karijere

Pročitaj →

Kako stvoriti rutinu za čišćenje za celu porodicu?

Pročitaj →

Parni Valjak poslao donaciju u Glinu!

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.