Tijana Dapčević – Biografija

Tijana Dapčević je pop pevačica srpsko – makedonskog porekla, koju lako pronalazimo u svim sferama umetnosti, a rado se bavi i humanitarnim radom.

Biografija
Tijana Dapčević je rođena 3. februara 1976. godine u Skoplju, u Makedoniji, na prostoru nekadašnje SFRJ, u mešovitom braku – njen otac Velko Todevski je Makedonac, dok je njena majka Biljana sa teritorije Srbije. Pored Tijane, njeni roditelji imaju i mlađu ćerku Tamaru Todevsku, koja je krenula sestrinim stopama, te je i ona postala slavna pevačica.

I Tijana Dapčević i njena mlađa sestra Tamara Todevska su ljubav i talenat prema muzici nasledile od svojih roditelja. Naime, njihova majka Biljana je operska solo pevačica, dok je otac Velko profesor kontrabasa na Akademiji u Skoplju.

Već sa 5 godina je Tijana Dapčević započela školovanje u nižoj muzičkoj školi, a u 7. godini je tečno svirala violončelo i ubrzo postala najnagrađivaniji mladi violončelista sa prostora bivše SFRJ. Vremenom je čak dospela i u stalni sastav Makedonske filharmonije.

Nakon završetka osnovne i srednje škole, Tijana Dapčević je diplomirala na Fakultetu muzičkih umetnosti u Skoplju i ima zvanje profesorke violončela od 1999. godine. Već sledeće godine, 2000, Tijana Dapčević se preselila u Beograd, u kom i dan danas živi sa svojim suprugom Milanom Dapčevićem.

Tijana Dapčević je dugi niz godina bila u vezi sa izvesnim muškarcem, sa kojim se pretpostavljalo da će imati dugu i srećnu budućnost, ali je par igrom slučaja raskinuo. Nakon raskida, Tijana je dugi niz godina bila ubeđena da neće naći muškarca koji će je usrećiti i sa kojim će imati svetlu budućnost. Igrom slučaja, na jednoj košarkaškoj utakmici je srela Milana Dapčevića i već su posle 4 dana zabavljanja počeli da žive zajedno, da bi se 28. aprila 2001. godine i zvanično venčali.

Par je duže vreme bezuspešno pokušavao da dobije dete, a san im se ostvario 2009. godine, kada su dobili sina Vuka. 2011. godine su Milan i Tijana krstili Vuka, kupili stan na Voždovcu, a od svog venčanog kuma, koji je inače po poreklu Grk, dobili stan u samom centru Atine.

Pre nego što su dobili sina Vuka, Tijana i Milan su se dugo borili da dobiju dete, a, nakon njegovog rođenja, pa sve do sada, pokušavaju da dobiju drugo, ali opet sa poteškoćama kakve su imali i prvi put. Nakon rođenja sina, Tijana je uradila i tetovažu slova V, koje je ukrašeno anđeoskim krilima, a, pored ove, Tijana na svom telu ima još 4 tetovaže.

Tokom prve trudnoće, Tijana Dapčević se ugojila čak 45 kg, a imala je dosta problema da skine te kilograme. Kao so na ranu, često je trpela kritike novinara zbog svog izgleda, te se 2015. godine obratila profesionalcu – nutricionisti Kenanu Mandri, koji joj je preporučio liposukcijsku ishranu, koja podrazumeva izbacivanje hrane koja sadrži pšenično brašno, šećer, kvasac i različite aditive. Uporedo sa novim načinom ishrane, Tijana Dapčević je započela i sa kardiotreninzima, čučnjevima i vežbama za ruke. Takođe, praktikuje homeopatiju godinama unazad. U svemu ovome se Tijani Dapčević pridružio i suprug Milan, te zajedno sa svojim sinom redovno vežbaju i provode dosta vremena u prirodi.

2015.godine je u javnosti procurela vest da se Milan i Tijana razvode, što je u neku ruku i bilo na pomolu. Tačnije, u tom periodu je Tijana Dapčević odlučila da provede izvesno vreme izvan porodičnog doma, kako bi sredila misli. Ubrzo je shvatila da ne može bez svog supruga i otkrila da, kao i svaki drugi brak, i njihov ima uspone i padove, ali da je njihova ljubav prejaka, te i da su najbolji prijatelji, i sve prepreke mogu zajedno da pređu.

Krajem 2016. godine, u venčanici dizajnerke Ivane Rabrenović, Tijana Dapčević je na ,,Belgrade wedding show” obnovila zavete sa svojim suprugom Milanom.

Osim za Vuka i Milana, Tijana Dapčević je dosta vezana za svoje roditelje i sestru Tamaru, kao i za svoju malu sestričinu Hanu.

Tijana Dapčević je inače jedna od retkih umetnica koja se nije podvrgla niti jednoj estetskoj korekciji, ali je priznala da se podvrgavala tretmanu ”holivudski sjaj’, koji podrazumeva podmlađivanje i zatezanje kože uz pomoć ubrizgavanja različitih vitamina.

Njen porok su cigarete, koje je godinama pokušavala da ostavi, ali bezuspešno, a jednom prilikom je priznala da je tokom Akademije eksperimentisala sa marihuanom.

Kao što smo mogli da primetimo tokom godina, Tijana Dapčević obožava da eksperimentiše sa različitim nijansama boje kose, te smo je do sada viđali i kao plavušu, te u teget, rozoj, tirkiznoj i brojnim drugim nijansama, ali kaže sama da se nikad ne bi farbala u crno.

Inače se Tijana smrtno plaši klovnova, zemljotresa i bolesti, ali zato obožava životinje, posebno pse. Kada izađe u kafanu, obavezno naručuje ,,Ko te ima, taj te nema”, a po njoj su najerotičniji film ,,Devet i po nedelja” i pesma ,,You sexy thing”, dok za najbolje frajere sa malih ekrana podrazumeva Boška Jakovljevića, Kolina Farela i Džerardda Batlera.

Inače, Tijana Dapčević tečno govori srpski, makedonski, engleski i italijanski jezik.

Reality
Iako nije sklona skandalima, Tijana Dapčević se 2 puta oprobala u reality show – ovima. Prvi put na ,,Farmi”, 2009. godine, ali je izbačena posle svega 5 dana. Za tih 5 dana učešća, Tijana je imala zadatak da pomiri pevačice Maju Nikolić i Cakanu, što je ona uspešno izvršila, ali je izjavila i da se ona jednostavno ne uklapa u takvu okolinu, u kojoj vladaju česte svađe i rasprave.

2011.godine je ipak sa svojim suprugom Milanom ušla u reality ,,Parovi”, ali su posle manje od 2 meseca napustili show, a Tijana je postala voditeljka reality show – a ,,Maldivi” sa glumcem Bodom Ninkovićem.

Humanitarac
Tijana Dapčević se uvek trudi da svoju slavu i novac upotrebi u humanitarne svrhe, te je često ili gost ili organizator manifestacija te prirode.

2007.godine je bila u takmičenju ,,Plesom do snova”, na kom joj je partner bio Crnogorac Vojo, a njih dvoje su se borili da obezbede sredstva za lečenje jednog dečaka Matije, kom je postavljena dijagnoza tumora na mozgu. Uprkos tome što su Tijana i Vojo pobedili na ovom takmičenju, mali Matija je izgubio bitku sa tumorom.

Zajedno sa koleginicom Leontinom, Tijana je oktobra 2010. godine pevala na proslavi Dečije nedelje u Ivanjici, a tom prilikom je prikupljan novac za pomoć onih kojima su finansijska sredstva najpotrebnija.

Tokom 2012. godine su Tijana Dapčević i srpska reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović sakupljale priloge za terapiju matičnim ćelijama za devojčicu, kako bi uz pomoć iste mogla da prohoda.

2013.godine je Tijana Dapčević bila jedna od učesnica na humanitarnom festivalu, na kom se sakupljao novac za devojčicu sa tumorom na mozgu.

2014.godine se Tijana Dapčević pojavila na takmičenju ,,Tvoje lice zvuči poznato”. Za vreme takmičenja, Tijana Dapčević je imitirala Zdravka Čolića, Bebi Dol, Daru Bubamaru, Džastina Bibera i Lady Gagu, a sa imitacijom Lady Gage je odnela pobedu i nagradu od 1.000 evra, koju je poklonila Centru za lica sa posebnim potrebama.

Karijera
Tijana Dapčević je svoju karijeru započela još 1999. godine, nakon diplomiranja na Fakultetu muzičkih umetnosti u Skoplju. Prvu pesmu je izdala sa svojom mlađom sestrom Tijanom Todevskom još 1997. godine, a njihova duetska numera nosi naziv ,,Igra luda”.

1999.godine je Tijana Dapčević igrom slučaja upoznala modnog fotografa i video reditelja Dejana Milićevića i ovaj dvojac je snimio duet ,,Modern ritam”, a odmah su za istu pesmu uradili i spot. Dejan Milićević je odneo završeni snimak tadašnjem direktoru diskografske kuće ,,Best records”, Zoranu Bašanoviću, koji je istog momenta Tijanu Dapčević pozvao da dođe u Beograd, gde se zaposlila kao voditeljka na televiziji Pink.

Njen prvi solo album izlazi 2001. godine i nosi naziv ,,Kao da…”, a na njemu se, pored istoimene numere, nalaze i ,,Jača od sudbine”, ,,Kasno je”, ,,Stepski vuk”, ,,Najde način”, ,,Sosem slobodna”, ,,Kineski zid”, ,,Moden ritam”, ,,Nema, nema”, ,,Rođen da budeš moj” i ,,Put it in the mix, sister”.

Već sledeće godine objavljuje album ,,Negativ”, sa pesmama ,,Leđa na leđa”, ,,Ne idi”, ,,Marionete”, ,,Jedno drugom sve smo rekli”, ,,Izgrev”, ,,Aleluja”, ,,Ja imam samo tebe”, ,,Hladno je”, ,,Priča o nama” i, naravno, ,,Negativ”, sa kojom je pobedila na festivalu u Herceg Novom.

Sledeći album Tijane Dapčević izlazi 2004. godine i nosi naziv ,,Ovo je zemlja mojih snova”, a na njemu se, naravno, nalazi i njen veliki hit, te i pesme ,,Ona to zna”, ,,Ne daj”, ,,Sačuvaću dan”, ,,Ranjena”, ,,Na raskršću”, ,,Milion suza”, ,,Nevina”, ,,Idem, a volim te”, ,,Greška”, ,,Veruj mi” i ,,Čelična pesnica”. Te iste godine nastupa na festivalu ,,Budva” sa pesmom ,,Ne daj” i osvaja treće mesto.

Naredne dve godine Tijana Dapčević obilazi festivale dok priprema novi materijal, te tako 2005. godine odnosi pobedu na festivalu u Budvi, na kom je nastupala sa numerom ,,Sve je isto, samo njega nema”, a 2006. je bila i pobednik radijskog festivala sa pesmom ,,Julijana”, a osvojila je i 4. mesto na ,,Beoviziji”, na kojoj se takmičila sa pesmom ,,Greh”.

2007.godinu Tijana Dapčević otvara novim albumom – ,,Žuta minuta”, na kom su se našle pesme ,,Neću”, ,,Žuta minuta”, ,,Ne umem”, ,,Sve je isto, samo njega nema”, ,,Doll for you”, ,,Sto razloga”, ,,Stoj, dečače!”, ,,Deragi”, ,,Tvoja bih bila” i ,,Julijana”, a sa pesmom ,,Plamen stare ljubavi” osvaja 2. mesto na festivalu ,,Vrnjačka banja”.

Poslednji album za sada izlazi 2010. godine i nosi naziv jednostavno ,,Muzika”. Za ovaj album je Tijana Dapčević otpevala pesme ,,Glupo muško moje”, ,,Posrnula pesma”, ,,Nisam prestala da volim”, ,,Plamen stare ljubavi”, ,,Himna volontera”, ,,Pogrešan čovek”, ,,Znam”, ,,Lepa, a neverna”, ,,Ljubav i ponos”, ,,Zagrljaj”, ,,Svet je lep kada sanjamo”, ,,Gooool”, ,,Brodolom”, ,,Kaži mi da znam” i ,,Pusti me na miru”.

2014.godine Tijana Dapčević sa grupom ,,Vokal 500 nastupa na festivalu ,,Proleće u Beogradu” sa pesmom ,,Kišobran i osvajaju 1. mesto.

Što se singlova tiče, Tijana Dapčević je snimila nekoliko u svojoj karijeri – ,,Shuma Disko” 2011. godine zajedno sa Shobaya i SevdahBaby, ,,To the sky” 2014. godine, ,,Živote kreni” 2015. godine sa četvoročlanom grupom ,,Frajle”, ,,Žene” 2016. godine, ,,Kilometri” i ,,Hladno je” 2018. godine i ,,Prezir” 2019. godine.

Inače, Tijana Dapčević ne odbija ni da se javlja na pozive za sinhronizaciju animiranih i crtanih filmova, te je tako 2003. godine pozajmljivala glas Pink u crtanom filmu ,,Sunđer Bob Kockalone”, a potom pozajmljivala glas Evi u ostvarenju ,,Rio” 2011. godine i ,,Rio 2” 2014. godine. Sledeći animirani film u kom smo mogli čuti glas Tijane Dapčević je ,,Koko”, u kom je pozajmljivala glas Fridi Kalo, a 2018. godine se naročito angažovala oko projekata ovog tipa, te je tako pozajmila glas liku Mak u ,,Tajni život mačaka”, ružnoj veštici u filmu ,,Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje”, a čuli smo je i u ostvarenju ,,Zec Petar”.

Do sada je Tijana Dapčević ostvarila saradnju sa brojnim uspešnim imenima srpske muzičke scene, kao što su sestre Kovač – Aleksandra i Kristina, Željkom Joksimovićem, Leontinom Vukomanović, Nešom Japancem i brojnim drugim.

Ime i prezime: Tijana Dapčević

Datum rođenja: 3. februar 1976. godine

Mesto rođenja: Skoplje, Makedonija, SFRJ

Zanimanje: Pevačica pop muzike

Visina: 183 cm

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/TijanaDapcevic/

Twitter: https://twitter.com/tijanadapcevic

Instagram: https://www.instagram.com/tijana.dapcevic/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC4BglQEe0V6hnxv3OGFj25w

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.