Tata, uvek ću biti tvoja mala devojčica

Odakle da počnem? Ne mogu rečima da opišem koliko mislim na tebe i koliko si mi još uvek potreban u životu. Ali evo. Pokušaću da objasnim veličanstvenu ljubav koju si sipao u moje srce tokom godina, tokom svog mandata očinstva.

Ti si džek svih zanata, i verovatno jedan od najpametnijih ljudi koje znam. Tata, ti si moja prva ljubav, moj prvi učitelj. Naučio si me kako da napravim svoje prve korake, da vozim moj prvi automobil, rešavao si sa mnom moju prvu kvadratnu jednačinu. Naravno, bilo je trenutaka kada su moja dramatična ličnost i moji uznemireni krici bili ludi, ali ipak, bio si tu za mene.

Moj tata svake noći i dalje donosiš osmeh na moje lice. To je takođe, što ćemo moj muž i ja da prenesemo na našu decu. Nasleđe. Tako je lepo videti oči naše ćerke, kada shvati da dobija svo vreme sa ocem. Podseti me na to koliko je posebna ljubav između ćerke i oca.

I ako je detinjstvo čarobno i bezbrižno, bilo je više teških trenutaka kada si mi bio potreban. Kao kad sam saznala da imam skoliozu i da treba da nosim puna 24 sata grudni torzo. Postavljanje doktorove dijagnoze ne bi bio isti da nisi ti bio tu. Bio si miran i optimističan čak i ako su doktori rekli da se moja kriva pogoršava i da će biti potrebna operacija.

Posle moje operacije, morao si da nas pošalješ u Njujork. Naravno, mama je bila uplašena da će nešto da krene naopako i udarac bi ugrozio moju sposobnost tela da se potpuno oporavi od operacije. Ali ti si to uradio. Sve smo uradili u miru, bez drame. Bio si tamo strpljiv i smiren, kao u mnogim velikim ulogama tokom života.

Ti i dalje to radiš danas. Kad život postane nejasan i kad se izgubim, tvoj miran duh opušta me.

Samo nedelju dana naša podignuta baštenska kutija se potpuno polomila i stotine kilograma prljavštine bilo je preko našeg dvorišta. U roku od 15 minuta si bio tu pomažući nam da razmislimo kako to da popravimo. Samo tvoje prisustvo učinilo se da se osećam bolje.

Nijednom se nisi žalio. Nijedno moje pitanje i nijedna moja molba te nije uznemirila. Uvek si se ljubazno ponudio. Hvala ti!

 

Trebao si mi i kad su mi dijagnostikovali benigni, a ipak potencijalno agresivan tumor mišica dve godine ranije. Tvoja istrajnost, tvoje molitve, tvoj optimizam nisu ostali neprimećeni. To me je zadržalo.

I dalje mi je potrebno ohrabrenje. Još uvek mi je potrebno da čujem: Lauren, biće sve u redu“.

Kada mi pošalješ mail na svaku godišnjicu moje operacije skolioze, ne shvataš koliko to meni znači. Kada čujem kako kažeš: „Ponosan sam na tebe“, ili „Ti si odlična majka“, moje se srce odmah napuni. Te reči su neprocenjive i dolaze od tebe.

Nema sumnje, da su mame potrebne. One nas neguju, vole i daju sebe, a ne očekuju ništa za uzvrat. Pa ipak postoji nešto posebno u vezi sa očevom ljubavlju.

Tata, ti si jak. Ti si miran usred životnih oluja. Ti si vođa. Ispunjen si mudrošću i znanjem. Smešan si, duhovit, angažovan i hrabar.

To je istina, i ako sam u svojim 30-im, potreban si mi i dalje.

Kada se suočim sa izazovima životnih situacija, finansijskim odlukama ili neočekivanim dramama u porodici, često si prva osoba koju zovem. Ne znam šta bih radila bez tebe. Nisi samo meni potreban. Posebno je videti oči naše dece kad se upale kad čuju „Bop“ dolazi ovde

Znam da u tvom srcu postoji posebno mesto za svoju decu. Mesto gde se osećaš ponosnim što možeš da pomogneš svojoj deci. Čak i ako smo odrasli.

Tata, želim da ti ukažem čast za sve ove godine koje si me cenio. Vidim te. Prepoznajem te. Čuvam te!

Hvala, tata!

Ljubav,

Tvoja (Ne tako mala) devojčica.

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.