Tarot i mi

Tarot, koji se sastoji od 78 karata, proživeo je mnogo ži-vota u periodu od 600 godina, koliko dugo znamo zanjega: kartaška igra koju su igrali italijanski plemići, delolepe umetnosti, alegorija morala, učenja i filozofije, inspiracija za novele i filmove, šifra za magije i proročanstva,sredstvo za meditaciju i još mnogo toga. Najčešće, tarotse koristi za proricanje sudbine.Proricanje sudbine je traganje za natprirodnim znanjem osadašnjosti, prošlosti i budućnosti. Različite kulture sukoristile različite metode proricanja sudbine, a karte zaproricanje sudbine se koriste vekovima. Krajem XVIIIveka proricanje sudbine pomoću tarota prelazi u širu upotrebu. Danas, čitanje tarota koristimo u pokušaju da što bolje razumemo sami sebe, ali i da otkrijemo budućnost.

Legende o poreklu tarota su mnogobrojne, lepe i različite.Antički Egipat, dugo posmatran kao izvor misterije imagije, sa tajnom prostorijom duboko u piramidi;Atlantida, mesto na kom su gospodari magije hteli dasačuvaju svoje proročke veštine, pre nego što kontinentpotone pod talasom uništenja; mudre žene koje su znaleda moraju sakriti svoja hiljadu godina stara učenja od pla-mena inkvizicije; mistični rabini duboko ushićeni uzanosu vizije drva života; marokanska magija i SvetiGral – sve ove legende se navode kao poreklo tarota. Sadruge strane, ima i onih koji tvrde da je tarot samo igra,smišljena samo kao zanimacija evropskih plemića.Lice karte duboko fascinira. Kad po prvi put vidite tarotkarte, ono što u suštini vidite je lepota same slike. Likoviu čudnim kostimima: oni prolaze pored srednjovekovnih crkava u hladnim zimskim noćima, oni padaju sa strmih tornjeva dok udara grom…

Ako bi karta jednostavno prikazivala samo jedan trenutaku vremenu, ta fascinacija, koliko god prelepa bila, imalabi svoju granicu. Umesto toga, karte nastavljaju da nasuvlače sve dublje i dublje u nova otkrića, zato što svakaslika predstavlja svet za sebe. To je svet strukture i simbolizma, svet gde se ideja i mašta prepliću.

Slika govori više od hiljadu reči. To možemo reći i zatarot karte. Knjiga i tekstova o tarotu svake godine imasve više i više. Uprkos tome, slike nas i dalje zbunjuju.Zašto je čovek obešen naopačke i zašto visi samo na jednoj nozi? Šta tačno predstavlja kula prelomljena odgroma? Da li je to Vavilonska kula? Šta žena iz „Three ofCups“ slavi tako veselo? Mesečev ritual? Rođenje deteta? Zašto „Queen of Swords“ izgleda toliko mrzovoljno doksedi na tronu? Da li ona zna za bedu? Ili posvećenje istini?

Ovakva pitanja, kao i mnoga druga, nastavljaju da naszbunjuju.Dok mešate karte, ne možete a da se ne zapitate štaćete otkriti, koje slike ćete ugledati, da li će karteotkriti duboko sakrivene tajne, da li će vas voditika lepšoj budućnosti, ili ćete pomoću njih razumeti prošlost. Svako otvaranje će vam reći nešto.Razmislite o čitaču tarota. Šta vidite? Stariju ženuu mračnoj prostoriji sa crnim svećama koje goreizmeđu karata? Ili možda nevinog tinejdžera koji proriče budućnost i koji se uplaši kad okrene kartu smrti ili neku drugu „zastrašujuću“ kartu? Ili da li vidite sebe?

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.