Sve što treba da znate o keratinskom tretmanu za kosu pre nego što se odlučite za njega

Oni se nazivaju još i “Brazilian blow-dry“ namenjeni ženama sa kovrdžavom kosom.

Namenjeni su ženama koje žele svakodnevno ravnu, svilenu kosu, bez trošenja sati na sušenje i peglanje.

Ali kako to deluje? Koliko dugo traju rezultati? Da li će vam dugoročno uništiti kosu? Evo, mi objašnjavamo sve…

Keratin je hemijski tretman

Ključni sastojak koji daje taj gladak izgled kose je formaldehid. Loša strana je što je kancerogen, u većinu salona će vas smestiti da sednete blizu vrata dobro provetrene prostorije tokom procesa keratina kako ne biste bili izloženi hemikalijama. Takođe ćete dobiti zaštitne naočare da sprečite iritaciju očiju, tako da se osećate zaštićeno.

Nije toliko loše za vašu kosu koliko mislite

Vredi napomenuti da ova vrsta tretmana definitivno nije za sve, a opšte govoreći, više je pogodan za one sa gušćom, grubom kosom umesto onih sa finijom, tankom teksturom. Zbog toga što je keratin prirodni sastojak ljudske kose, može biti dobra opcija za one sa kosom tretiranom farbama, jer je čini jačom i izgleda takođe i zdravije.

Obožavaćete ih i poželeti odmah da ih isprobate!
Rezultati traju do tri meseca

Jednom kada budete imali tretman, najmanje deset nedelja nećete videti kovdže, što je velika privlačnost tretmana keratinom. Slično kao kod depilacije voskom, što češće to radite, to će rezultati biti bolji i dugoročni. Dakle, u ovom slučaju, ako se odlučite za tretman keratinom

do tri puta godišnje (ne preporučuje se više od ovoga), zapravo „trenirate“ kosu da vremenom bude ravnija.

To je dugotrajan proces

Ako ste jedna od onih osoba koja jedva izdrži pet minuta mirnog sedenja kod frizera, ovo definitivno nije za vas. Sam tretman može da traje dva sata (moguće i duže, u zavisnosti od vašeg tipa kose).

Započinje se temeljnim šamponiranjem kako biste se oslobodili bilo kakvog nakupljanja proizvoda. Nakon toga će vam frizer odvajatu odeljak po odeljak na koji nanosi keratin koji će ponovo stvoriti vaš prirodni obrazac kovrdža i prisiliti ga da se ukloni. Sledi dugi deo sušenja, i nakon što se vaša kosa potpuno osuši, ona se zatim ispravlja toplinom da bi keratin bio fiksiran u kosu.

Frizura za venčanje, bez obzira na to da li ste mlada ili samo gost, nije nimalo jednostavan izbor.
Treba da sačekate da operete kosu

Nakon tretmana morate sačekati najmanje 48 sati pre pranja kose da biste se osigurali da je tretman pravilno primenjen. Takođe bi trebalo da koristite šampon i regenerator bez sulfata, jer sam sulfat stvara penu i može mnogo brže isprati keratin iz vaše kose.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.