Suva i oštećena kosa nije sudbina. Dobar izbor pakovanja sve rešava!

Kvalitetna nega kose nije baš dovoljno dostupna jer je potrebno potražiti je na pravom mestu. To mesto su specijalizovane radnje za profesionalnu frizersku opremu

Dosta vam je vaše oštećene kose za koju ne možete da nađete adekvatne preparate? Nemojte žuriti sa šišanjem! Postoji mogućnost da su preparati koje ste do sada koristili bili neadekvatni ili nedovoljno kvalitetni.

Zapravo, kvalitetna nega kose nije baš dovoljno dostupna jer je potrebno potražiti je na pravom mestu. To mesto su specijalizovane radnje za profesionalnu frizersku opremu. Iznenađeni ste?

Da, iako smo svi okruženi reklamama raznih preparata za kosu, u 95% slučajeva se radi o komercijalnoj kozmetici koja je napravljena od vrlo jeftinih komponenti i ne pruža mogućnost rešavanja problema kao što je suva i oštećena Upoznajmo se malo bliže sa temom profesionalne kozmetike za kosu i kvalitetnih pakovanja za kosu koja zaista omogućavaju oporavak suvoj i oštećenoj kosi.

Zašto kosa postaje suva

Kosa postaje suva i oštećena većinom usled korišćenja mnogo komercijalnih hemijskih preparata u vidu nekvalitetnih farbi za kosu, blanša, skidača farbe za kosu i jakih šampona sa sulfatima.

Ne treba zaboraviti ni razorno delovanje toplote na kosu putem sušenja fenom, peglanja i uvijanja figarom. Pored nabrojanog, na stanje kose utiču i vremenske prilike, vetar, hladnoća, suv vazduh i duža izloženost jakom suncu.

U toku letnjih odmora mnogi će uživati u blagodetima mora, ali ne i vaša kosa koju so dodatno isušuje, zato je u tom periodu potrebna specifična nega i zaštita kose. Kvalitet kose u velikoj meri zavisi i od ishrane osobe, kao i od količine vode koja se unosi u organizam. Ishrana siromašna vitaminima i proteinima učiniće kosu slabom i beživotnom, čak se može reći da je takva kosa jedan od prvih simptoma razvoja različtih bolesti.

Oštećenja kose su najčešće sadejstvo svih pomenutih faktora.

Profesionalna pakovanja za kosu – proveren kvalitet

Sigurno ste primetili da su pakovanja za kosu koja se koriste u dobrim frizerskim salonima drastično efikasnija od onih koje možete naći u marketima i drogerijama. Razlog leži u odličnom izboru komponenti i pronalaženju njihove prave razmere.

Kvalitena pakovanja sadrže prirodna biljna ulja kao što je makadamijino, jojobino, avokadovo, ulje pšeničnih klica i ulje brazilskog oraha. Neka od ovih ulja su i prilično retka u prirodi, a imaju odlično dejstvo na kosu.

Tu su i različiti biljni ekstrakti koji sadrže proteine, aminokiseline, vitamine i razne lekovite supstance koje hidriraju kosu. Ne treba zaboraviti ni matične ćelije biljnog porekla koje su se pokazale kao vrlo delotvorne u rešavanju niza problema.

Pakovanje prema tipu kose

Velike svetske laboratorije provode čitave godine glancajući svoje nove formule, koje kasnije omogućavaju frizerima širom sveta da njihov posao bude nezamenljiv. Ipak, za oporavak suve i oštećene kose ne morate kod frizera.

Izaberite dobro pakovanje, koje je odgovarajuće baš za vaš tip kose i oštećenja. Ukoliko je kosa oštećena farbanjem potražite porfesionalno pakovanje za farbanu kosu, naročito ako se radi o plavoj kosi za koju postoje posebne linije nege. Ukoliko je oštećenje nastalo od prevelikog izlaganja jakom suncu, pakovanje opet sadrži drugačiji sastav primeren tom problemu.

Prirodno slaba i suva kosa takođe može dobro da se tretira i da se adekvatnom stimulacijom nadomesti prirodna slabost. Dame sa kovrdžavom kosom često imaju problem da nađu adekvatna sredstva za negu i njihova kosa se dodatno oštećuje lošim izborom preparata.

Pakovanja za kovrdžavu kosu sadrže posebna ulja i ekstrakte koji utiču na bolje definisanje lokni i manje lomljenje vlasi.

Izaberite i naručite online

Onlineprodavnica profesionalne kozmetike za kosu Bellissima Shop već godinama ima u svojoj ponudi najkvalitetnija pakovanja i tretmane za različite probleme. Na njihovom sajtu prodajakozmetike.com možete pronaći i naručiti neki od preparata poznatih svetskih proizvođača: Alter Ego, Alfaparf, Biolage, Davines Essential, Dikson, Fenola, Matrix, Redken, Indola, Revlon Profesional, Tigi, Keune i Wella-a i Loreal Profesional.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.