Šta treba znati o preventivnom botoksu?

Botoks je jedna od onih stvari o kojoj retko razmišljate ako vam još nije 35.

Opšte je prihvaćeno da botoks koriste žene u zrelim godinama kako bi smanjile bore, ali u poslednje vreme procedura je postala popularna među mladim devojkama.

Govorimo o tome zašto je profilaktički Botoks dobro upoznati, čak i ako imate samo 20 godina, kako se postupak sprovodi i koje su njegove prednosti.

Za šta se koristi preventivni botoks?

Preventivni botoks se koristi za prekvalifikaciju mišića lica. Uz pomoć neuromodulatora utiče se na određene mišiće koji istežu kožu. Kao rezultat toga, koža i mišići se brže oporavljaju od aktivnih pokreta poput smeha ili ljutnje.

Stručnjaci obično preporučuju lečenje bora u dve faze: prvo koristite retinol za podsticanje proizvodnje kolagena koji jača kožu, a zatim koristite neuromodulator kao što je botoks.

Kome je potreban preventivni botoks?

Šta god trgovci rekli, reč „botoks“ i „potreba“ definitivno ne bi trebalo da budu u istoj rečenici. Ni profesionalni hirurzi, niti dermatolozi neće insistirati na ovom postupku, jer imate pravo da svoju kožu ostavite prirodnom, zanemarujući surove standarde industrije lepote.

Međutim, prednosti preventivnog botoksa su zaista uočljivi: može vas u potpunosti spasiti od razvoja bora u budućnosti ili značajno usporiti njihov razvoj. Najbolje vreme za borbu protiv bora je kada se one prvi put pojave.

Neki dermatolozi predlažu da tretirate botoks kao još jedan deo vaše beauty rutine – zajedno sa upotrebom kreme za sunčanje i hidratantnih sredstava.

Kako se izvodi postupak?

Procedura je prilično jednostavna: za početak se očekuje da se konsultujete sa specijalistom. Naučićete o mogućim nuspojavama, pravilima ponašanja nakon injekcije, kao i o tome kako negovati svoju kožu. Ponudiće vam se da ležite na kauču i opustite se. Najverovatnije će se od vas tražiti da napravite određeni izraz lica, na primer, da podignete obrve ili se namrštite. Ovo će pomoći stručnjaku da vidi mišiće lica i bore koje vas muče. Sama injekcija može biti malo bolna, a sigurno će ih biti i još nekoliko. U prvih pola sata mesta gde će se ubrizgati botoks mogu blago oteći. Tokom narednih 4-6 sati trebalo biste ostati uspravni i apsolutno se ne opterećivati.

Od čega zavisi rezultat?

Botoks i njegova efikasnost u potpunosti zavise od specijalističkog znanja iz anatomije, tehnologije i sposobnosti da se lice vidi kao umetničko delo. Stručnjak za botoks takođe treba biti oprezan da izraz lica ostane prirodan, što znači da ne može da ponudi više injekcija nego što je potrebno, jer je ponekad dovoljno opustiti samo dva mišića da biste se potpuno oslobodili bora na licu.

Da li se postupak mora stalno ponavljati?

Najčešći mit o botoksu je da kada dobijete jednu injekciju, nećete moći da se zaustavite, jer će se u suprotnom vaše bore pojačati. Stručnjaci to negiraju, ističući da čak i opušteni mišići smanjuju pojavu bora na licu. Učinak botoksa po pravilu traje tri do četiri meseca. Prema dermatolozima, najčešće ljudi dolaze na proceduru 1-2 puta godišnje.

Gde obično idu injekcije?

Botoks se najčešće postavlja između obrva i linija oko očiju. Neki takođe koriste botoks kako bi se oslobodili linija osmeha oko usana i na predelu brade.

Koje su nuspojave?

Botoks je siguran za većinu ljudi, posebno ako ste pažljivi u izboru stručnjaka. Sledeće nuspojave se uglavnom nalaze: glavobolja, upala sinusa, suve oči, otekline ili modrice na mestu ubrizgavanja.

Postoji li razlika?

Ako su injekcije napravljene pravilno, malo je verovatno da će neko oko vas odmah primetiti, tako da ne brinite o tome da će vaše lice postati plastično i neprirodno. Promene će biti očigledne samo vama – jer sigurno znate svaki detalj na vašem licu.

Sve što preventivni botoks radi u malim dozama je suzbiti broj pokreta u mišićima lica, koji na kraju stvaraju bore. Ne daje efekat podizanja lica.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.