Šta su to aplikacioni i separacioni aspekti

Odredjivanje o kakvom se aspektu radi i odredjivanju njegove jačine pomaže nam orbis, razmak. Što je orbis manji izmedju dva tela aspekt je jaci. Pri nultom orbisu imamo egzaktni ili puni aspekt.

Aplikacioni aspekt ili ulazeći aspekt je najjači baš zato što je telo podložno aspektu u narednom periodu. On nastaje kada se dodirnu orbisi i traje do punog tj egzaktnog aspekta. Ako jedno telo ide retrogradno stvar je obrnuta. Aplikacioni aspekti su jaki, ispunjavaju se sigurno, tesko ih je izbeci, obelezavaju dogadjaj koji nam predstoji… Veoma su bitni za prognosticku astrologiju jer oni su jedan od faktora koji nam pomaze u izradi horoskopa za naredni period.

Egzaktni ili puni aspekt je kada su dva tela na geometrijski tacnoj razdaljini 0. 60, 90….

Separacioni ili odvajajuci aspekt je kada jedno telo napusta puni aspekt i ide ka odvajanju njihovih orbisa. Uzeti u obzir i ovde retrogradne planete koje imaju prividno kretanje unazad. Ovi aspekti daju težnju, neodlučnost, odugovlačenje. Separacioni aspekti vremenom slabe, nemaju posebnu jacinu, predstavljaju nesto sto prolazi… Aplikacioni aspekt je mnogo znacajniji od separacionog.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.