Šta su peptidi i kako deluju na vašu kožu?

Industrija koja se bavi negom lepote, vrvi od „super sastojaka“ koji tvrde da čine čuda na vašoj koži.

Jedan od njih se posebno često spominje. Reč je o peptidima. Oni se smatraju važnim otkrićem u sferi nege kože. Međutim, šta su zapravo peptidi? Da li je to još samo jedan hir po pitanju nege kože ili je nešto čemu vredi posvetiti pažnju? U redovima koji slede otkrivamo vam sve što je potrebno da znate o peptidima.

ŠTA SU PEPTIDI?

Peptidi su lanci aminokiselina i gradivni blokovi proteina u vašem telu. Kada se aminokiseline kombinuju u različitim formacijama one stvaraju razne peptide. A kada se peptidi formiraju na određen način, oni stvaraju specifične proteine. Ali zašto je to uopšte važno? Važno je pre svega jer su proteini najosnovniji gradivni elementi vaše kože, organa i tkiva. A kolagen je jedan od najvažniji proteina u vašem telu. Oko 75-80 % kože sastoji se od proteina kolagena. Iz tog razloga optimalna proizvodnja kolagena je važna kako bi koža izgledala lepo i mladoliko. U tom pogledu peptidi mogu da vam pomogu da izgledate mlađe.

KAKVE BENEFITE PEPTIDI DONOSE KOŽI?

S godinama proizvodnja kolagena opada. Kao rezultat toga koža gubi svoju elastičnost i bore se pojavljuju na licu. Uključivanje peptida u rutinu nege kože u velikoj meri vam može pomoći da preokrenete u svoju korist ovaj sled događaja. Peptide u organizam možete unositi oralno ili lokalno.

Peptidi se bore sa borama na koži – Redovna primena peptida na licu značajno doprinosi smanjenju i vidljivosti postojećih bora, istovremeno sprečavajući pojavu novih, pokazuju klinička ispitivanja.

Peptidi pomažu u smanjenju crvenila kože – Crvenilo se na koži može pojaviti iz različitih razloga – kao rezultat infekcije, upale ili povećanog protoka krvi kroz proširene kapilare. Studije pokazuju da terapija peptidima znatno smanjuje crvenilo na koži i dovodi je do njenog primarnog stanja.

Poboljšavaju čvrstoću i elastičnost kože – Paptidi su kako istraživanja pokazuju vrlo efikasni pri poboljšanju čvrstoće i elastičnosti kože, budući da podstiču proizvodnju kolagena.

Peptidi deluju protivupalno – Dokazano je da peptidi smanjuju upale nastale izlaganju UVB zracima budući da imaju snažna protiupalna svojstva.

PRIRODNI IZVORI PEPTIDA ZA VAŠU KOŽU:

mleko

jaja

soja

riba

meso – svinjetina, govedina, piletina

Peptidi se nalaze i u brojnim kremama namenjenim za negu kože.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.