Šta kada zaspite sa šminkom na licu

Izgovora je bezbroj, ali važno je da znate da je veću štetu moguće spriječiti koracima koje ćete uraditi ujutro.

Spavanje sa šminkom na licu je jedna od najgorih stvari koju možete sebi da uradite. Nažalost, ovako nešto nerijetko svom licu priušte mnoge žene. Izgovori su razni, ali važno je da znate da je veću štetu moguće spriječiti koracima koje ćete uraditi ujutru.

Prvi korak
Prvo što treba da uradite je, naravno, da uklonite svu šminku. Za to možete koristiti mlijeko za čišćenje lica ili sredstvo kojim inače skidate šminku.

Osim toga, za ovu namijenu pogodna su i prirodna ulja poput maslinovog ili ulja za njegu beba. Temeljno operite lice vodom.

Drugi korak
Drugi korak je toniranje kože. Koristite tonik koji ne sadrži alkohol. Ukoliko imate ružinu vodicu kod kuće, obavezno je iskoristite. Ona će pomoći da uklonite sve tragove i ostatke šminke. U istu svrhu može poslužiti i hladni čaj od kamilice.

Treći korak
Poslije toniranja, pređite na blagi piling kože. Osigurajte porama na vašoj koži čišćenje i temeljno uklonite sve nečistoće. Ipak, vodite računi i budite nježni. Koristite blage pilinge namijenjene za kožu lica, a ne tijela.

Četvrti korak
Kao četvrti korak upotrijebite masku i nahranite kožu. Kada je koža lica prošla kroz sve navedene korake, posvetite joj još malo pažnje i priuštite dodatnu njegu. Dobra maska nahraniće kožu lica, a maske možete napraviti i kod kuće.

Peti korak
Poslednji, ali ne i najmanje važan korak, je masaža. Nanesite malo ulja za njegu lica na kožu i lagano, blagim kružnim porektima prstiju masirajte lice od pet do osam minuta.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.