Šta je Vlaška magija

Vlaška magija je karakteristična i povezuje se sa Homoljskim planinama i homoljskim krajem. Najrasprostranjenija je na istoku Srbije i to je mesto gde se ova magija rodila i praktikovala svih ovih godina. Negotinska krajina, Bor, Majdampek i Zaječar su neka od okolnih mesta za koja možemo vezati fenomen Vlaške magije.

Negotinska krajina je najpoznatiji kraj za Vlašku magiju i predstavlja njeno najveće uporište na svetu.

Vlaška magija  po nekim mišljenjima predstavlja najjaču magiju koja postoji. Jača je čak i od indijske, vudu, sihira, pa čak i od ciganske. Zašto je to tako? Prvenstveno zato što se tradicija koje su vlasi deo, ima korene po nekoliko stotina godina u prošlost. Mnoge bajalice, rituali i običaji nasleđivani su s kolena na koleno. Dar Vlahinja uglavnom se prenosio preko ženskih pripadnika porodica.

Vlaške vračare veruju kako se sve može postići kontaktom sa višim silama i mrtvima. Verovanje govori da se rituali sprovode u vreme između Božića i Bogojavljanja jer tada imaju najjači učinak.
Mnoge tajne Vlaške magije ostaju u okviru porodice, pri čemu se znanje uči i nasleđuje od najstarije Rusalje.

Na čemu se zasniva vlaška magija?
Zasniva se na paljenju vatra koje dugo gore u obredima da bi se prizvale vile ili Šamani. Vlaška magija često koristi slike koje se potapaju u određenim vremenskim intervalima. Smatra se da je jača od svake druge – i od ciganske, vudu ili jevrejske magije. Vlaška magija je veoma jaka i može dovesti do teške bolesti, pa čak i do smrti.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.