SRETNE BOJE U 2020. MOGU VAM POMOĆI U UREĐENJU INTERIJERA

Do polovine ove godine naslušali smo se svakakvih savjeta koji će je učiniti boljom, stabilnijom i bogatijom. No, nekoliko mjeseci, zbog pandemije Corona virusa, odvela nas je u sasvim drugačijem smjeru, pa su pojedini naši planovi ostavljeni sa strane. Pozitivne su vijesti da smo za to vrijeme počeli s uređivanjem prostora u kojem živimo. Kako mnogi ljeto koriste za krečenje i bojenje, savjetujemo vam da izaberete neke od boja koje mnogi stručnjaci smatraju sretnim

Uz nijansu klasične plave, onu koju je institut Pantone ove godine proglasio bojom godine, postoji još nekoliko načina na koje možete odrediti koje su boje stvorene za vas, koje će prostor dovesti na novu razinu te one koje će vas, na kraju, učiniti sretnijima. Te su boje određene feng shui filozofijom te bi, prema nekim vjerovanjima, trebale donijeti ljepši i bolji protok energije. Iako je feng shui posebno fokusiran na pozicioniranje namještaja u određenoj prostoriji, veliku ulogu u istoj filozofiji igraju i boje.

Tako je 2020. godina proglašena godinom bijele i plave te će iste te boje, uklopite li ih u svoj interijer, prema nekim vjerovanjima, u vaš dom unijeti novu dozu sreće. Čak i ako ne vjerujete u feng shui i metode uređenja doma koje počivaju na sličnim principima, plava i bijela apsolutni su trend i prema riječima brojnih dizajnera. Upravo je zato, sada pravo vrijeme za nabavku detalja poput jastučića, vaza, okvira, tepiha, zastora, bojenje zidova u omiljenu nijansu plave ili dodatak osvježenja uz bijele tonove namještaja.

Planirate li ili su vas okolnosti natjerale na obnovu stana ili kuće, svakako razmislite i kakvoj lijepoj, baršunastoj i plavoj sofi ili fotelji, kuhinji u tonovima plave, a zatim sve nadopunite bijelim detaljima. Pripazite kako u korištenju ovih boja ne biste pretjerali pa tako uz preveliku količinu bijele u vlastitom domu stvorili previše sterilnu atmosferu, a tamnijim plavim tonovima prostor učinili mračnijim i uspavljujućim. Dozirajte pametno pa stvorite dom kojem ćete se diviti još dugo nakon preuređenja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nisam tu da žalim za nečim ili nekim

Pročitaj →

Razlike između mudrih i razumnih žena: Kad muž napravi grešku

Pročitaj →

Depresija ili stres: Kako ih razlikovati?

Pročitaj →

Mlada modna kreatorka fascinirala svet svojim haljinama

Pročitaj →

Kako stvorti prostor po meri dece u dvorištu?

Pročitaj →

Kako pronaći odgovarajući puder za svetao ten?

Pročitaj →

Kaputi i mantili u pastelnim bojama apsolutni hit ove jeseni

Pročitaj →

Divizma – zaštitnica vaših pluća

Pročitaj →

MODERAN ENTERIJER KUĆE IZ 19. VEKA

Pročitaj →

Hrana sa najboljim izvorom proteina za vegane

Pročitaj →

Lagani jesenji ručak sa ljubičastim povrćem

Pročitaj →

Darko Lazić u dugovima do guše!

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.