Srećna slava domaćine, slavske čestitke za prijatelje

Pored Božića i Vaskrsa, koji su najveći praznici kod Hrišćana, pravoslavni narod ima običaj da obeleži krsnu slavu. Svaka porodica ima svoju krsnu slavu koja se prenosi s kolena na kolena, a kako ih proslavljamo tokom cele godine, eto prilike da se rodbina i prijatelji okupe mimo dva najveća praznika. U nastavku teksta možeš pronaći odgovarajuću poruku i čestitati dragim ljudima slavu.

Čestitke za krsnu slavu
Sveća na stolu, na zidu ikona stoji, živi mi bili i srećni, dragi prijatelji moji. Nek tvoji bižnji osete sreću, uz slavski kolač, vino i sveću. Nek se svako živi čudi kako slave dobri ljudi. Srećna slava!

Krsna slava nek’ se slavi, običaji to su pravi. Pomoli se, prekrsti se, dok se slavska sveća sija, sve što radiš, za šta živiš nek ti uvek srcu prija. Srećna slava domaćine!

Domaćine, kućo stara, živ mi bio, sa svojima u veselju, krsnu slavu proslavio. Da je slaviš još dugo, dugo, da je zdravlja prvo, a onda i sve drugo. Srećna slava!

Domaćine živ mi bio, porodom se ponosio, da te dobro služi zdravlje digni čašu, i na zdravlje! Da te sreća prati svuda, gde god kreneš, bilo kuda. Srećna slava!

Domaćine kuće svoje, slušaj mudre reči moje, slavu slavi, kolač seci, kao nekad tvoji preci, Boga moli ti za zdravlje i srećno ti danas slavlje. Srećna slava!

Želim vam zdravlja pre svega, onda ljubavi, sloge i dobrog raspoloženja. Da vas na današnji dan sreća prati i da vam se dobro dobrim vrati. Ti si uvek pošten bio, domaćine, srećna slava i živ mi bio.

Uz vino i slavski kolač proslavi krsnu slavu, ponosno pred ikonom podigni glavu. Prekrsti se sa tri prsta, u tebi je vera čvrsta, nek te od svih zala štiti, tako je bilo i tako će zauvek biti! Srećna slava!

Domaćine, prijatelju, radujem se tvom veselju. Obeleži ovaj dan, nek’ ti bude radostan. A ti budi čitav dan pun ponosa, presrećan! U zdravlju ti slava.

Domaćice vredna bila, slavu lepo pripremila, sve se sija i sve blista, kao tvoja duša čista. A ti gazda, sve stekao, u veselju goste dočekao. Sve nak vam je i drago i milo, sad slavite i srećno vam bilo!

Da slavite što duže, da vas godine dobro služe. A mladima prenesite, da čuvaju svoju slavu, da imaju mudru glavu, da u svemu drže meru i poštuju svoju veru. Srećna slava!

U kući tvojoj tri dana neka se slavi, da se zna kako je kad slaviSrbin pravi. Čuvaj tradiciju i poštuj pretke svoje, u zdravlju primi čestitke moje. Srećna slava domaćine!

Današnji dan proslavi u krugu porodice i prijatelja, da se pesma čuje, da se svako od vas raduje. A kada ti gost u kuću dođe, bez zdravice ne može da prođe. Srećna slava!

Tri puta naspi čašu, da nazdravimo za slavu našu. Nek’ se vino služi, nek’ te zdravlje dobro služi. Večeras pesma nek’ odjekuje, nek’ se slavi kako dolikuje. Srećna slava domaćine!

Zadrhtala pod ikonom sveća,
plamen mali u kandilu tinja,
domaćine nek te prati sreća,
nek ti gori u srcu buktinja,
Vera stara nek ti dušu žari
nasleđem se od davnina diči,
slavili nam slavu preci stari,
slavi i ti i Gospodu kliči.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.