Sony već prodao rekordnih 7.8 miliona konzola PS5

Za nešto više od pet mjeseci, uprkos svemu što se trenutno događa, Sony je prodao 7,8 miliona PlayStation 5 jedinica.

Vijest dolazi u okviru najnovijih finansijskih izvještaja kompanije, koji pokazuju da je kompanija prodala 3,3 miliona konzola između januara i marta. U isto vrijeme, kompanija je takođe prebacila dodatnih milion PS4-a, što je posebno ojačalo dominaciju Sony-ja u igrama.

Pandemija je promijenila mnoge navike ljudi, pri čemu je igranje igara jedna od aktivnosti koje velike količine ljudi, upražnjavaju više nego ranije, dok ostaju kod kuće. Sada ima 47,6 miliona pretplatnika PlayStation Plus-a, a kompanija je prijavila oko 109 miliona korisnika PlayStation Network-a u posljednja tri mjeseca. I dok je prodaja igara opala u poređenju sa prazničnim kvartalom, veći broj njih je preuzet digitalno.

Zapravo, čini se da jedino što Sony trenutno sputava jeste njegova sposobnost da proizvede ove konzole dovoljno brzo da ih ljudi mogu kupiti.

Što se tiče same kompanije, Sony je zabilježio značajan skok i prodaje i neto prihoda u poređenju sa ista tri mjeseca prošle godine. Posljednja cifra je, u stvari, skočila sa 12,6 milijardi jena (116 miliona dolara) na 107 milijardi (983 miliona dolara), uglavnom zahvaljujući gejming odjeljenju kompanije, kao i ogranku finansijskih usluga. Manje zasluga pripada Sony-jevoj filmskoj diviziji, koja je imala iste probleme kao i ostatak industrije do 2020. godine.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.