SONJA BAŠIĆ NA SUDU SA MUSLIMOVIĆEM: Meni niko neće da prijeti jer pravda, zakon i dokazi me čuvaju

Prije mog dolaska u BiH, dobivala sam prijetnje od Halida, njegovog advokata kako ne bih došla na suđenje, bilo je tu poruka, reketiranja lažnih svjedoka

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv pjevača Halida Muslimovića kojemu se na teret stavlja da je počinio krivična djela pranje novca i prevara i da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM.

Krivičnu prijavu protiv Muslimovića podnijela je Sonja Bašić iz Melburna, koja tvrdi da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predala najmanje 209.273 marke.

– Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv H. M. podnesen je 21. septembra. Oštećeno je lice iz Australije na način da je dovedeno u zabludu i da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predalo najmanje 209.273 marke. Osumnjičeni H.M. se tereti da je sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korišćenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem krivičnog djela prevara – rečeno je.

Sonja Bašić je iz Australije stigla u Sarajevo kako bi mogla prisustvovati suđenju u slučaju protiv Muslimovića. Sonju je naš poziv zatekao u restoranu „Brajlović“ u Sarajevu.

Kaže da je sve istina, da je njoj policija po nalogu SIPA-e već dolazila na kućnu adresu u Australiji.

-U julu ove godine sam bila pozvana u policiju na taj sastanak koji je SIPA naredila. Postavili su mi nekoliko pitanja kako bi, između ostalog, mogli postaviti dokaze. Ako me budu pozvali kao svjedoka vrlo rado ću se odazvati. Drago mi je jer sam se uvjerila u profesionalnost SIPA-e koji odlično rade svoj posao jer Interpol policija da sustigne Australiju malo je reći da sam bila iznenađena – govori Sonja.

Drugo, dodaje ona, juče se desilo ročište na u Sudu u Prijedoru za 114.000 eura.

– Halid je kao svjedoka imao Adelisu i familju a na kraju je njegov advokat tražio kraj presudu jer nemaju nikakve dokaza. Presuda će biti u moju korist jer ovdje sam jedini pobjednik ja. Dokaza ima koliko hoće kao i sudsko vjestačenje. Drugo, prije mog dolaska u BiH, dobivala sam prijetnje od Halida, njegovog advokata kako ne bih došla na suđenje, bilo je tu poruka, reketiranja lažnih svjedoka. Na to je moj advokat Dragan Tolimir kazao da će zajedno sa svjedocima u Tužilaštvo predati krivičnu prijavu protiv njegovog advokata u advokatsku komoru. Meni neće niko da prijeti jer zakon, pravda i dokazi me čuvaju – završila je Sonja Bašić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Skrivena vrata u enterijeru

Pročitaj →

Potpuno Iskreno sa Goranom karamelom

Pročitaj →

ZAMJENA ZA UGLJIKOHIDRATE

Pročitaj →

Piletina u paradajz sosu

Pročitaj →

KUPANJE MALE BEBE

Pročitaj →

Koliko samopouzdanja se krije u svakom od znakova Zodijaka?

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. JANUAR 2021

Pročitaj →

Žena u zagrljaju voljenog muškarca

Pročitaj →

U ovim godinama žene su najsrećnije

Pročitaj →

Ne ignorišite simptome povišenog holesterola

Pročitaj →

Ovaj Zarin kaput je neodoljiv, evo kako ga nositi s tenisicama

Pročitaj →

Saznajte da li ste mudar ili običan roditelj

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.