Snežana Dakić – Biografija

Popularna voditeljka je rođena u Beogradu 1969. godine, gde je stekla svoje osnovno i srednje obrazovanje, te je 1998. godine diplomirala španski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, da bi potom upisala doktorske studije na Fakultetu za kulturu i medije Megatrend Univerziteta.

Na pomenutom privatnom Megatrend Univerzitetu, Snežana je bila asistent na predmetu radio i TV novinarstvo, i Agencijsko novinarstvo pune tri godine.

Snežana Dakić je najpoznatija po svojoj autorskoj emisiji „U trendu“, a tečno govori pet svetskih jezika – engleski; francuski; španski; ruski i italijanski.

Poznata brineta se smatra začetnikom takozvanog „modnog novinarstva“ u našoj zemlji i njenim početkom u karijeri voditelja i novinara se smatra 1992. godine.

Snežana je bila u braku sa poznatim biznismenom Vladimirom Vladom Mikićem, sa kojim je i dobila i ćerku Lauru, a od koga se razvela 2014. godine.

Novinarska i voditeljska karijera Snežane Dakić
Snežana je svoj voditeljski posao započela još za vreme dok je pohađala srednju šklou, te je tad radila kao radio voditelj, na tada poznatim stanicama Rado „Index 202“ i Radio „Studio B“, gde je vodila emisiju „Prekobrojni čas“, te i na Radio Beogradu, gde je vodila emisiju „Niko kao ja“.

Na Radiju „Politika“ je u periodu od 1991. do 1996. godine, Snežana Dakić pak radila kao autor, voditelj i novinar u emisijama noćnog kontakt-programa „Strogo poverljivo“, kao i na emisijama „Teleordinacija“ i „U trendu“, a bila je i voditeljka radio kvizova i informativnih emisija.

1992-godine je Snežana započela i svoju TV karijeru na TV „Studio B“, gde je bila urednik i voditelj emisije „Stil“ (koju danas vodi Jelena Gajšek), da bi 1993. godine uporedo sa radom na radiju, prešla na TV „Politika“, na kojoj je radila kao voditeljka u informativnoj redakciji, te je bila prezenter vesti.

Te iste 1993. godine, Snežana Dakić je osmislila koncept svoje najpoznatije emisije „Život u trendu“ (kasnije samo „U trendu“), koju je vodila punih 22 godine, na raznim TV stanicama (na tri TV stanice – TV „Politika“; „TV „BK“ i TV „Pink“).

Najpre je pomenuta Snežanina emisija „U trendu“, na TV „Politika“ bila u prikazivana u jednom takozvanom televizijskom reremitovanom ili infotainment „kolažnom formatu“, te se prikazivala po nekoliko puta dnevno u trajanju od po 10 minuta, kao repriza, da bi pak 1997. godine dobila i status nedeljne emisije po tipu kolažnog Tv magazina.

Kao urednica tada već svoje kultne emisije, Snežana Dakić je 2000. godine prešla na TV „BK“, gde je radila do 2006. godine, a sama emisija je često menjala svoj koncept, od kolažnog šoua u trajanju od 35 minuta, do „talk show“-a, te nedeljne emisije i repotažnih formata.

U vreme svog najvećeg uspeha, u emisiji „U trendu“, poznata voditeljka je imala prilike da odlazi u inostranstvo na brojne prestižne modne i kulturne događaje sa kojih je izveštavala, te je odlično intervjuisala mnoge poznate ličnosti iz raznih sfera javnog života – velike modne kreatore Džona Galiana; Roberta Kavalija; Karla Lagerfilda, pa glumce Žan Klod Van Dama; Izabelu Roselini; Pirsa Brosnana; Džona Travoltu; Hali Beri, te režisera Džemsa Kameruna; slikara Vladimira Veličkovića i poznatod muzičara Malkolma Meklarena.

2007,godine je Snežana Dakić prešla na TV „Pink“, a ime njene emisije je promenjeno u „Život u trendu“, te je dobila i ovi format takozvanog „life & style“ magazina, a na ovoj televiziji je ona ostala do 2015. godine.
Snežana je bila i idejni tvorac takozvane „Ženske TV“, na kojoj je i bila glavna i odgovorna urednica od osnivanja 2015. pa do 2017. godine, a i danas na istoj frekvenci radi i uređuje i vodi svoje emisije.

Dve sezone (2011/2012. i 2012/2013. godine) je poznata voditeljka, kao osoba od istančanog stila i ukusa bila stalna članica žirija u emisiji „Šopingholičarke“, koja se emitovala na TV „Pink“.

Za svoj rad je Snežana Dakić dobila brojne nagrade i priznanja – 1994. godine, nagradu „Zlatni anđeo“, za svoj inovativni TV format „U trendu“; „Pantene Beauty Award“ za modnu novinarku godine, 2003. i 2004. godine; i brojne druge nagrade, ali je svakako najznačajnija nagrada iz date 2017. godine koju je lepa voditeljka dobila kao „Naj žena XXI veka“.

Privatni život Snežane Dakić
O privatnom životu lepe voditeljke se pre njene veze sa Vladimirom Mikićem, posle koje je usledio i brak, nije se puno znalo, te su svi sa kojima je ova brineta dovođena u vezu, bili samo deo medijskih nagađanja.

Naime, Snežana i Vladimir Mikić su bili u vezi punih deset godine, a malo je poznato da je on i pre braka sa Snežanom Dakić bio oženjen, te da ima i dvoje dece iz prvog braka.

Kada su svoju romansu krunisali brako, dugo godina su novinarka i poznati biznismen važili za jedan od najskladnijih domaćih javnih parova, da bi njihovu sreću upotpunilo i rođenje mezimice Laure.

Međutim, u medijima se pojavila najpre informacija da biznismen vara svoju još uvek zakonitu suprugu Snežanu Dakić sa svojom sekretaricom, što se na kraju i ispostavilo kao tačno, te su se voditeljka i biznismen razveli 2014. godine, a on plaća alimentaciju od čak 350 hiljada dinara mesečno, i na Snežanino insistiranje, njoj i njihovoj ćerki je ostavio stan u centru Beograda u kome su zajedno živeli.

2017,godine se Vladimir Mikić i po treći put oženio, pomenutom ličnom sekretaricom, Jovanom Miljković, koja je od njega mlađa čak 21 godinu, a iako on i Snežana tvrde da su ostali u dobrim odnosima, evidentno je da se na svim javnim događajima trude da se izbegavaju.
Ime i Prezime: Snežana Dakić

Nadimak: Sneki Daki

Datum i mesto rođenja: 1969. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: TV voditeljka; producent; urednik; filolog i novinar

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.