Slaganje astroloških znakova

PLANETE ODREĐUJU KO SE SA KIM SLAŽE

Astrologija između ostalog pruža mogućnost odgovora ko se sa kim slaže, da li ljubavni par ima perspektivu, da li je njihov zanos kratktog daha, a ako stupe u brak, sa kakvim će sve eventualnim krzama biti suočeni, i kako će ih rešavati.

Da bi se zaključilo da li dvoje spaja prvestveno erotska privlačnost ili jake emocije, analiziraju se pojedinačni horoskopi i izvodi se zaključak kakav je emotivni potencijal svakog pojedinca, prvo se shvati psihološki profil svakog od njih, njihove stvarne unutrašnje potrebe za ljubavlju, bliskošću, seksualnom aktivnošću, i a pozicije planeta u horoskopu žene i u horoskopu muškarca se različito tumače.

Svaka od planeta ima uticaj na ljubavni život i tako :

Sunce  na osnovu položaja u određenom znaku i astrološkoj kući u ličnom horoskopu ukazuje na to kako osoba vidi sebe, kakve ciljeve sebi postavlja u životu i koliko je naglašen njen ego. Spada u tzv.”mušku” planetu zbog čega žene sa naglašenim Suncem ( Ovan, Lav ili Strelac) uvek deluju malo muškobanjasto ili čak i kada su najseksepilinije zadržavaju crtu samostalnosti i za ženu netipične preduzimljivosti i dinamičnosti. Muškarci rođeni u ovim znacima, pod jakim uticajem Suncma previše drže do sebe i mogu biti i prilično grubi, samoživi ili nametljivi, što se naravno može kompenzovati dobrim položajem drugih planeta. Osobe sa naglašenim Suncem u horoskopu vole najviše sebe pa tek onda bilo koga drugog zbog čega će i njihovo poimanje ljubavi biti uvek „šta ja imam od te veze”, naime dok god im se neko divi, dok god ih podržava i podstiče osećaj njihove važnosti u sopstvenim očima, oni će „biti zaljubljeni”. Jako Sunce u horoskopu je i ono koje je u bilo kom znaku potpomognuto konjukcijom sa nekom planetom, tako da će i Bik, koji je pod uticajem Venere, Meseca i Jupitera biti egocentričanm naročito ako su ove planete u konjukciji sa njegovim Suncem. Predstava o sebi je prvi korak ka odgovoru kakvog partnera tražimo. Ako Sunce „ugroženo” opozicijom sa Uranom – planetom potpuno suprotnog dejstva, Marsom ili Saturnom, osoba može misliti da nije vredna ljubavi, i često je autodestruktivna u svakoj emotivnoj vezi, ma kako bila lepa, šarmantna, zaljubljiva, ma koliko joj drugi ukazivali pažnju, ona to nikada neće prihvatiti na pravi način.Uvek će misliti da je ona krivac za eventualni loš ishod veze. Uz to ovakvi aspekti je čine posebno ranjihovm na svaku vrstu kritike koja će samo biti kap u čaši njenog sopstvenog poljuljanog ega. Sunce svojom pozicijom u horoskopu ukazuje na to i kako se odnosimo prema našem telu, kako sebe negujemo, koliko smo spremni daleko da idemo da bismo zadovoljli sve svoje potrebe od apetita do uživanja i seksa.

Mesec – druga planeta koja nas čini prijemčivim za ljubav pokazuje svojom pozicijom u ličnom horoskopu koje je vrste naš senzibilitet. Kod žena oslikava ženski obrazac ponašanja preuzet od predaka, i kada je „ugrožen” lošim aspektima, radi se o ženi koja je došla na svet sa predstavom da su muškarci, prljavi, loši i zli, i predodređena je da izabere nekoga kome će biti žrtva ili će ga nesvesno izazivati svojim ponašanjem sve dok on ne počne prema njoj da se ponaša zaista grubo.

Kada je Mesec pod dobrim uticajima drugih planeta ili u znacima gde njegova svojstva dolaze do punog izražaja, onda daje nežnu, saosećajnu i požrtvovanu prirodu, posebno kada je Biku, Raku ili Ribama, dok u Blizancima, Strelcu i Vodoliji daje potrebu za slobodnom ljubavlju, često za promiskuitetom ili za vezama koje pre baziraju na dobroj komunikaciji nego na strasti i dubokim osećanjima. Mesec u muškom horoskopu oslikava tip žene koja mu se dopada, zbog čega će u Biku, Jarcu  Škorpiji ili Ribama dati sklonost ka crnkama, u Ovnu, Lavu, Vagi, i Vodoliji ka plavušama, u Strelcu ka crvenokosama.Muškarac sa Mesecom u Blizancima voli tip žene devojčice, u Raku tip domaćice a u Devici tip dame. Kada mu je Mesec u Škorpiji mašta o ljubavi sa prostitutkom. Naravno, od mnogih drugih faktora, kao što su aspekti koje Mesec obrazuje u muškom horoskopu, posebno sa vladaocem horoskopa ili sa vladaocem astroloških kuća koje simbolizuju brak, erotiku, zavisi njegov ukus, njegovo ponašanje u ljubavi.

Merkur se smatra neutralnom planetom, aseksulanom, ali je i te kako bitan za način komunikacije koji se ostvaruje sa partnerom, pa posebno u konjukciji sa drugim planetama može dati ili smisao za humor ili cinizam, ali će pre pokazati mesta na kojima može doći do susreta, kao što su ulica, raskrsnica, škola, fakultet i sl. nego atmosferu koja će preovladavati u odnosu dvoje.

Venera je druga i te kako važna tzv. ženska planeta, ali zapravo ima podjedank uticaj i na muškarce i na žene. Ona predstavlja naš sistem vrednosti i pokazuje preko svog položaja u horoskopu žene šta ona očekuje od sebe i svoje seksulanosti, od ljubavi, i tamo gde je Venera ( znak i astrološka kuća) često tražimo srodnu dušu, dok tamo gde je Mars tražimo uzbuđenja. Venera u horoskopu muškarca takođe oslikava tip žene koja je sposobna da kod njega izazove duboka i trajna osećanja, oslikava tip osoba kojima se divi. Muškarac sa Venerom u vatrenim znacima često bira ženu koja ima bilo Mesec ili Veneru takođe u vatranim znacima, dok će žena sa Venerom u vazdušnim znacima da bude privučena Blizancima, Vagom ili Vodolijom. Kada žena ima Veneru u vazdušnim znacima nju treba osvajati duhovitošću i inteligencijom, a kada ima u vodenim, osćajnošću i romantizmom. Ako muškarac ima Veneru u Jarcu može biti veoma sumnjičav prema ženama i biti uveren da ga cene po dubini džepa i nesvesno će svaki manjak emocija da kompenzuje novcem. Muškarac sa Venerom u vodenim znacima traži pokornu ženu a ako ima i Mesec u vodenim znacima voli da teši žene, nesvesno bira žene žrtve, i predstavlja im rame za plakanje. U uzajamnim horoskopima dvoje uvek se velika pažnja poklanja poziciji Venere u njihovim horoskopima.

Mars, – planeta strasti ali i agresivnosti koliko donosi uzbuđenja ženama, toliko donosi i patnje. Kada se žena sa Marsom u Raku ili Vagi gde je „slab” zaljubi u muškarca sa Marsom u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu, njoj je zagaranotovanja patnja, ona će nesvesno da se povlači pred njim i da mu dozvoli da bude u svakom pogledu dominantniji. I takva veza može da funkcioniše samo ako ona nema neke druge pokazatelje u horoskopu da je jaka ličnost. Tada ona počinje da se bori za svoje mesto pod suncem, ali gubi bitku, i može naći sreću samo pored muškarca koji ima isto tako slabog ili neutralnog Marsa. Nikako nije dobro ni obrnuto, da žena ima „jakog Marsa” u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu, a izabere muškarca sa „slabim Marsom”, što se može dogoditi ako on uz to ima i Mesec ili Veneru u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu pa on bude potpno opčinjen njom. Ipak verovatno jedna od najtežih uzajamnih kombinacija je par kod kojih je Mars podjenako jak, tu može doći i do zločina i do ljubomornih scena i vrlo teških odnosa. Ako su Mars muškarca i Mesec ili Venera žene u konjukcji oni ne izlaze iz spavaće sobe, a ako je obrnuto, možda ona njega stalno pokušava da zavede a on nikako da joj nametne svoje kriterijume koliko mu je ljubavi „potrebno”. Ima bezbroj uzajamnih kombinacija što po znacima i astrološkim kućama, pa tako kada se pogledaju uzajamni horoskopi dvoje, oni predstavljaju bukvalno pogled kroz ključaonicu do njihovog bračnog kreveta ali i  „detektuju” potencijalne krivce za njihove loše odnose, bilo u vidu zgodnog kolege ili koleginice na poslu, njegove ili njene mame, „vidi” se ko će koga eventualno prvi da prevari, ko će za kim da pati ako dođe do raskida.

Jupiter – planeta idealizma, duhovnosti uglavnom nagoveštava svojim položajem u horoskopu koji znak može da nas oduševi, simbol je uspešnog dobrostojećeg muškarca koji je optimista i tamo gde je ženenin Jupiter ( znak i astrološka kuća) tu treba da traži duhovni sklad i podršku. Ženi će uvek pomoći muškarac u znaku u kome je njen Jupiter, on će je podržati, on će je oduševiti. U muškom horoskopu ukazuje na koji način ( preko simbolike znaka u kome se nalazi) želi da zaseni i oduševi druge, ukljčujući i žene. Kad tad dopašće mu se žena rođena u znaku u kome je njegov Jupiter ili ona koja ima Mesec ili Veneru u tom znaku. Kod oboje govori svojom pozicijom i o mogućnosti trajanja veze na duže staze, predstavlja lepa sećanja na ljubav koja je prošla, na susrete na dugim putovnjima ili u inostranstvu.

Saturn- Često dok shvatimo njegovu poruku, prođe život. Nažalost, on u mladosti donosi patnju i komplekse niže vrednosti. Može žena da izgleda kao Dženifer Lopez ako ima Saturna u 5. astrološkoj kući ljubavi i estetike, smatraće sebe ružnom, nedostojnom bilo čije pažnje, a muškarac i ako je kopija Bred Pita sa Saturnom u 1.ili 5.kući plašiće se da nije dovoljno dobar u seksu i da izgleda kao Kvazimodo. Naravno da ima pomoći. Kada je Saturn loše postavljen u horoskopu, osoba mora mnogo da radi na sebi i da kompenzuje tako naopako shvatanje sebe i ljubavi preko drugih planeta, kao što su Venera i Mesec da bi dobila ljubav koja joj je potrebna. On može doneti potrebu za samounštenjem, lošu karmu, sklonost melanholiji, jako naglašen ponos. Svojim položajem u znaku ili astrološkoj kući ženu tera u zagrljaj mnogo starijeg muškarca koji joj može iskidati nerve, za prividnu sigurnost koju joj pruža a koju ona nije izgradila unutar sebe. Kada vidite muškarca da ima u horoskopu konjukciju Saturna i Marsa a nije se realizovao u karijeri bežite od njega glavom bez obzira, svoje frustracije sručiće na vas, kad tad. Ako ima Saturna i Meseca u konjukciji, njegova mama će ceo život povlačiti konce iz pozadine. Mnogo je različitih kombinacija ove planete sa drugima koje mogu da „odmognu” paru da bude srećan, ali ponekada, dobrom pozicijom daje im društveni ugled, status, novac, zajedničku karijeru, ali nikada dovoljno ljubavi.

Uran – zvanično, planeta razvoda, tamo gde je Uran u horoskopu ne samo da se krije osoba sa kojom se može doživeti burna i jaka ljubavna veza, već i isto takav raskid. Uran je bunt, a protiv čega se bunimo i gde se borimo za slobodu pokazaće znak i astrološka kuća u kojima se nalazi. Oni koji idu iz veze u vezu, iz braka u brak moraju imati naglašen Uran u svom horoskopu. Kada pravi dobar aspekt sa „dobrim „planetama, poput Sunca, Meseca, Venere, Jupitera, osoba vlada svojim životom i dobro se snalazi i u raskidima i u ljubavnim avanturama, trudi se da ne ostavi ružne uspomene za sobom. Sa svima je prijatelj. U konjukciji sa Mesecom, Venerom ili Jupiterom daje ličnu harizmu, talente ali i često vrlo burne veze.

Neptun –planeta zanosa, iluzija, snova, talenata, naglašena kod umetnika, alkoholičara, psihijatara, okultnih majstora, magova, pripadnika sekti. Najsličniji Mesecu može osobu svojim položajem u horoskopu naterati da napiše najlepšu baladu, da komponuje hit, dobije Oskara, ili da poželi da skoči sa mosta. Nije baš naivan kako izgleda ali je kao i u dobrom jelu nezamenljiv” začin” svake dobre ljubavne priče. Kada je loše aspektovan kod žena one često plaču, prebiraju po starim uspomenama, slikama, gledaju španske serije, a kada je loše postavljen kod muškaraca oni beže od kuće, idu na pecanje, u kafanu, opijaju se, „ ne sećaju se” kada su i gde prevarili ženu. Za ljubavni život on je tempirana bomba oko struka labilnih ličnosti, ali srećom, spor je pa se često uz pomoć psihologa njegov eventualni loš uticaj može ublažiti ako treba i uz pomoć lekova, ali samo u propisanoj dozi, jer može dovesti što do svesnih toliko i do nesvesnih trovanja.

Pluton – pokušali su da ga eliminišu iz Sunčevog sistema i više zvanično nije planeta, ali za astrologe jeste, jer dobro znaju šta je taj alhemičar novca, šef podzemlja, upravnik zatvora, u stanju da napravi. Ženama donosi zanosne ljubavi sa muškarcima kojima ne mogu da odole, a kada stupe u brak sa njima, ako nije dobro postavljen u uzajamnim horoskopima, kreću problemi ginekološke prirode, spontani poačaji, rizične trudnoće, manija gonjena, ljubomorne scene. Muškarce može načiniti vrlo bogatim ili jako ljubomornim. Ne venčavajte se na dan kada je Pluton u lošem aspektu sa Mesecom, Venerom, Marsom, nakon svadbenog marša ide horor od života. Ova planeta čini osobu opsednutom snažnim strastima nad kojima nema moć, ali kao što se požar gasi vodom i za njega ima leka. Svaki put kada „ne znamo šta nam je” mora biti da neka planeta pravi u tranzitu loš aspekt sa našim Plutonom. Uzdržanost od rasprava i sukoba, upravo onda kada one dovode do poriva za bacanjem stvari, ubistvom pretnjama, osvetom jedini je način da se neutrališe njegovo loše dejstvo. Ima i dobrih strana ove planete. Ženama koje imaju dobro postavljenog Plutona u horoskopu donosi bogatog muža, dobitke na lutriji u enormnom iznosu, nasledstva i ličnu harizmu.

Planete svaki dan obrazuju drugačiji aspekt na nebu i međusobno, i u odnosu na naš natalni horoskop, tako da svaka oluja prođe, ali nažalost i svaki zanos vremenom splasne. Treba umeti iskoristiti njihov uticaj, a to nije baš uvek tako lako, naročito kada dvoje sa različitom postavkom planeta u svom horoskopu prolaze kroz različite faze. Poruka Saturna je ipak – „ko čeka dočeka”, ili strpljiv – spašen”.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.