Sinan Sakić

Sinan Sakić (Loznica, 13. oktobar 1956 — Beograd, 1. jun 2018) bio je srpski folk pevač. Muzičku karijeru započeo je 1978. godine, a pored pevanja, bio je i bubnjar do 1984. godine. Krajem sedamdesetih godina snimio je svoje prve studijske pesme, a 1982. godine prvi album. Bio je član velike petorke Južnog vetra, a za života snimio je veliki broj albuma i pesama.

Preminuo je posle duge i teške bolesti 1. juna 2018. godine u Beogradu.

Rodio se u Loznici 13. oktobra 1956. godine u siromašnoj porodici. Njegova majka Đulka radila je u fabrici, a otac Rašid je bio član vojnog orkestra, kasnije zagrebačke i beogradske filharmonije
Još kao dete pokazao je interesovanje ka muzici, a ostao uskraćen u želji da svira klavir, jer je njegov otac mislio da od toga neće imati koristi. Po zanimanju je bio elektrovarilac, a radio je i kao konobar.

Sa osamnaest godina služio je vojsku u Puli, a nakon izlaska iz vojske se oženio. Sinan je u to vreme već bio kafanski pevač, a njegova tadašnja supruga Velida iz Janje bila je iz izuzetno imućne porodice. Iz braka sa njom imao je dvoje dece – Rašida i Medu, koji je takođe pevač. Drugi brak sklopio je sa Sabinom, 29. juna 1981. godine, sa kojom je imao ćerku Đulkicu i sina Alena. Sa njim su zajedno živeli i deca iz prvog braka Sabine, Ernest i Elvis.

Više puta u medijima otvoreno je govorio o svojim porocima, a svoj mir pronašao je u Indiji, kod indijskog duhovnog vođe Sai Babe, koji je, kako je Sinan tvrdio, pomogao njemu i njegovoj porodici.
Bosanskohercegovački novinar Vehid Gunić je 1981. godine objavio knjigu o svetski poznatim ličnostima Bijelješke univerzalnog neznalice, u kojoj je pisao i o Sakiću, njegovoj muzici i emociji u pesmama.

Tokom svoje karijere osvojio je 23 Oskara popularnosti, 10 Melko nagrada, 8 dijamantskih ploča, 5 platinastih ploča, veliki broj zlatnih ploča i mnoge druge nagrade.

Sinan Sakić je 27. aprila 2018. godine primljen u bolnicu, gde je ustanovljeno da mu je neophodna transplantacija jetre – pošto su prethodno ugrađeni stentovi u žučne kanale bili samo privremeno rešenje. Umro je u jutarnjim časovima 1. juna, u 62. godini života u svom domu na Dorćolu.

Sahranjen je 4. juna 2018. godine na muslimanskom groblju u Loznici.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.