Šest trikova za mame koje svoj posao rade od kuće

​Vjerovatno već nedjeljama pokušavate da žonglirate sa raznoraznim ulogama koje imate u svom domu – uloga roditelja, nastavnika, zaposlenog.

Ako ste i vi, kao većina roditelja koji rade od kuće, došli do momenta da uveče uz vino plačete i pitate se koliko još možete izdržati ovu ludost, vreme je za drugačiji pristup.

Pogledajte šest interesantnih savjeta, koji će učiniti rad od kuće sa djecom manje stresnim.

1. Opustite raspored
Pretpostavljamo da ste napravili uredan, tačan i kompletan raspored, uspjeli ste da ga se držite svega prvih 25 minuta, a onda je sve otišlo dođavola, i već sjedite sa djetetom na podu i igrate se.

Striktan raspored stvara dodatni stres i pritisak u već dovoljno teškoj situaciji. Dozvolite sebi, ali i djeci, da budete opušteni, pa ćete tako dobiti više energije i volje da se posvetite narednom radnom zadatku.

2. Naučite da delegirate, čak i sa mlađom djecom
Postavljanje granica sa starijom djecom zaista može uspjeti, međutim, reći mlađima da od 10 do 1 morate da budete u ‘kancelariji’ teško da će imati odgovarajuću reakciju. Da se ne biste susreli sa vriskom, izlivima bjesa i suzama, naučite da delegirate.

Kada imate važan posao koi morate da odradite bez ometanja, sakrijte lego kockice po kući i pustite dijete da ih sve pronađe. To će vam dati vremena. Malo starija djeca mogu skupljati šišarke po dvorištu, takoće se igrati, a vama dati prostora za rad. Djecu možete uposliti i kao asistente koji imaju obavezu da crtaju nešto u toku pola sata. Ako im postavite tajmere, biće im zabavnije i ozbiljnije će se posvetiti.

Ukoliko partner ne radi, onda je svakako situacija mnogo lakša, jer može on da bude sa djecom dok ste vi na poslu.

3. Pošaljite ih na virtuelna putovanja
Mnogi muzeji i zoološki vrtovi pružaju priliku virtuelnog obilaska, tako da imate priliku da ekrane iskoristite na najbolji mogući način. Da, mogu doći do Luvra, raznoraznih dijelova svijeta, pa čak i do Marsa.

4. Bonusi
Kakav je to posao bez bonusa? Ako vam je preko potrebno kvalitetno radno vrijeme, sasvim je u redu da se okrenete ‘očajničkim’ mjerama i obećate sat sladoleda. Da, ukoliko budu dobri i mirni u periodu koji vam odgovara, onda slijedi u, recimo, tri po podne bonus sat za sladoled.

5. Dobro došli u kancelariju u kupatilu
Ako djeca obožavaju kupke, iskorisite to vrijeme, makar i deset minuta, da uradite nešto korisno. Ovaj put ih pustite da se brčkaju malo duže, ništa loše nema u tome.

6. Pohvalite sebe
Da, nekada ovo, pored svega što ste uradili u toku dana, zaista mnogo znači. Rad od kuće sa djecom oko sebe je zaista težak, zaslužili ste da sebe nazovete radnikom mjeseca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.