Šest pravila za bebin dobar san

Od samog početka uvedite prepoznatljivu svakodnevnu rutinu koja podrazumijeva redovne termine spavanja, ustaljivanje navika i vremena spavanja

Dobar san ključan je za rast svake bebe. Ali, ukoliko su suhe, site i ukoliko im nije ni vruće, ni hladno, spavat će čvrstim snom i budite uvjereni da će nakon buđenja biti spremne istraživati svijet oko sebe koliko god je to moguće!

Dok spava, bebin stomačić kontrahira se i do osam centimetara. Zbog toga je važno da se pelena koju beba nosi prirodno prilagođava njenim pokretima.

Šta možete uraditi kako biste osigurali da beba spava mirno i da bude suha tokom svake noći? Eksperti pružaju nekoliko savjeta i trikova za dobar san vaše bebe…

1. Od samog početka uvedite prepoznatljivu svakodnevnu rutinu koja podrazumijeva redovne termine spavanja, ustaljivanje navika i vremena spavanja.

2. Drugačijim ponašanjem naučite vašu bebu da razlikuje dan od noći: tokom dana, dok hranite bebu, pričajte joj, a tokom noć budite tiši u obraćanju i koristite prigušeno svjetlo.

3. Kada beba napuni šest mjeseci, možete početi stvarati sljedeće rutine – kupanje- hranjenje-priča-krevet, tako da ona zna šta može očekivati i veća je šansa da će se uspavati.

4. Mekana igračka često pruža utjehu i odličan je rekvizit za uspavljivanje.

5. Kako biste znali da je bebi udobno, obucite je u fleksibilnu i udobnu odjeću i pelenu koja joj dobro pristaje da biste izbjegli praznine ili curenje.

6. Uzdržite se od provjeravanja bebe svaki put kada se ona pomjeri ili uskomeša tokom noći – malo plača je normalno. Beba mora naučiti kako će ponovo uspostaviti san.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.