Šest pravila za bebin dobar san

Od samog početka uvedite prepoznatljivu svakodnevnu rutinu koja podrazumijeva redovne termine spavanja, ustaljivanje navika i vremena spavanja

Dobar san ključan je za rast svake bebe. Ali, ukoliko su suhe, site i ukoliko im nije ni vruće, ni hladno, spavat će čvrstim snom i budite uvjereni da će nakon buđenja biti spremne istraživati svijet oko sebe koliko god je to moguće!

Dok spava, bebin stomačić kontrahira se i do osam centimetara. Zbog toga je važno da se pelena koju beba nosi prirodno prilagođava njenim pokretima.

Šta možete uraditi kako biste osigurali da beba spava mirno i da bude suha tokom svake noći? Eksperti pružaju nekoliko savjeta i trikova za dobar san vaše bebe…

1. Od samog početka uvedite prepoznatljivu svakodnevnu rutinu koja podrazumijeva redovne termine spavanja, ustaljivanje navika i vremena spavanja.

2. Drugačijim ponašanjem naučite vašu bebu da razlikuje dan od noći: tokom dana, dok hranite bebu, pričajte joj, a tokom noć budite tiši u obraćanju i koristite prigušeno svjetlo.

3. Kada beba napuni šest mjeseci, možete početi stvarati sljedeće rutine – kupanje- hranjenje-priča-krevet, tako da ona zna šta može očekivati i veća je šansa da će se uspavati.

4. Mekana igračka često pruža utjehu i odličan je rekvizit za uspavljivanje.

5. Kako biste znali da je bebi udobno, obucite je u fleksibilnu i udobnu odjeću i pelenu koja joj dobro pristaje da biste izbjegli praznine ili curenje.

6. Uzdržite se od provjeravanja bebe svaki put kada se ona pomjeri ili uskomeša tokom noći – malo plača je normalno. Beba mora naučiti kako će ponovo uspostaviti san.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.