Šerif Konjević

Šerif Konjevic (26. 4. 1957 – Sanica, Bosna i Hercegovina) je bosanskohercegovacki pjevac pop-folk muzike. Karijera Šerifa Konjevića počinje sredinom 1970-tih godina. Zahvaljujući u to vreme jako poznatom harmonikašu i pevaču Ljubi Kešelju u Sarajevu upoznaje se sa Nazifom
Gljivom.

Kao sedamnaestogodišnjak snima svoje prve singlove “Ðul Zulejha” i “O suze moje” 1975. godine. Godine 1982. dolazi do saradnje sa srpskim hitmejkerom Novicom Uroševićem na albumu “Bijela vjenčanica”. Taj album nadmašuje sve do tada rekordne tiraže (prodat je u tiražu od 825.000 primeraka). Šerif nakon toga postaje jedno od najpoznatijih imena tadašnje estradne scene.

Njegova saradnja sa Uroševićem se nastavlja i na sledeća dva albuma “Kunem se u brata svoga” i “Naći ću je po mirisu kose”. Ponovo se ređaju nezaboravni hitovi i na ova dva albuma koji isto tako dosežu zavidne prodajne tiraže od po 500.000 prodatih primeraka.

1985. godine Šerif se upoznaje sa Miodragom Ilićem Bašom i uz hitove Nazifa Gljive i Miodraga Ilića Baša snima album sa Južnim Vetrom “Potraži me”. Međutim zbog nesuglasica sa Miletom Bašom ubrzo nakon samo jednog albuma koji je izašao na proleće 1985. godine sa dijamantskim tiražom od 500.000 primjeraka, napušta “Južni Vetar” i iste godine pod palicom Nazifa Gljive na jesen snima album “Hej kafano ostavljam te” i takoreći čini mogućim nemoguće, u jednoj godini dva albuma rasprodana u tiražima od preko 550.000 primeraka.

Šerif već u narednoj 1986. godini snima album “Bez tebe ja živjet neću” (560.000 prodatih primeraka). Na ovom albumu se pored Nazifa Gljive pojavljuju kao autori pesama Šaban Šaulic (“A onda mi pričajte o njoj”) i Haris Džinović (“Pusti me već jednom”). Saradnja sa Nazifom Gljivom traje sve do početka agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.