Selma Bajrami – Biografija

Selma Bajrami je poznata bosanska pevačica zabavne i folk muzike, koja je osim izvanrednih i vrlo priznatih muzičkih kvaliteta, na svojim nastupima plenila i atraktivnim fizičkim izgledom i osmišljenim koreografijama.

Selma Bajrami – biografija
Poznata pevačica je rođena u Tuzli, 4. jula 1980. godine, a svoju muzičku karijeru je započela već 1997. godine, koji je radio poznati roker Milić Vukašinović, i koji se zvao „Kad suza ne bude“.

Tokom rata u Bosni, od 1992. do 1995. godine, Selma je sa porodicom živela u ograničenom delu Tuzle koji je bio pod zaštitom Ujedinjenih Nacija, te je tada i počela da peva u kafanama.

Selma ima i rođenu sestru, a u Mramoru, mestu u kome je odrasla,kupila je stan, i sa svojih 38 godina je već izgradila poznato ime i zavidnu karijeru u svetu muzike.

Pored pomenute nekretnine, popularna plava pevačica ima i stanove u Sarajevu i Zagrebu, a planira da sebi kupi i vikendicu na Jadranskom primorju.

Popularna plava pevačica iza sebe ima dva braka, sa Zoranom Vučkovićem (a sa kojim je bila u braku godinu dana) i sa Mujom Musićem ( sa kojim se razvela posle tri godine braka), a ima i sina Darisa iz svog drugog braka.

Muzička karijera Selme Bajrami
Nakon pomenutog albuma iz 1997. gosine, te i saradnje sa Milićem Vukašinovićem, Selma je već 1998. godine izdala novi album „Ljubav si ubio gade“, sa koga su se kao hitovi izdvojile numere „Pijanica“ i „Život liječi rane“.

Albumom iz 2001. godine, „Revolucija“, Selma nije postigla veći uspeh, ali je zato i već 2003. godine u saradnji sa producentom i kompozitorom Dejanom Abadićem, izdala album „Žena sa Balkana“, na kome su se kao hitovi odmah izdvojile pesme „Žena sirena“ (po kojoj je pevačica i dobila istoimeni nnadimak); „Bićeš moj“; „Škorpija“; „Nano“, i mnoge druge pesme.

Selmin album iz 2005. godine, koji se smatra i jednim od njenih najboljih albuma, „Kakvo tjelo Selma ima“, okupio je ekipu vrsnih profasionalaca kao što su Dragan Brajović Braja, Dragiša Baša i Nanin iz Tuzle, a sama pevačica je napisala pesmu „Ljubavi jedina“.

2007,godijne, Selma je snimila album „Ostrvo tuge“, 2010. godine „Zakon sudbine“ i 2014. godine album „Nisam ti oprostila“.

Takođe, pevačica je učestvovala i na regionalnom bosanskom takmičenju za put na „Pesmu Evrovizije“, 2003. godine, sa pesmom Ranka Bobana „Zaljubljena“, ali nije uspela da ostvari pobedu i tada je predstavnik Bosne i Hercegovine na „Evroviziji“ bila Mia Martina sa numerom „Ne brini“, sa kojom je osvojila 16. mesto.

Najpoznatije pesme Selme Bajrami, od početka njene muzičke karijere sve do danas su – „Kakvo tijelo Selma ima“; „Zvijerka“; „Farmerice“; „Ostrvo tuge“; „Život liječi rane“; „Lijepe žene“; te i „Nisam ti oprostila“; „Mlađe slađe“; „Bakšiš“; „U zemlji krvi i meda“; „Žena sirena“; „Pijanico“; „Voli me do bola“; „Tijelo uz tijelo“; Sve mi nudi“; „Živa zdrava“; „Incidentno“; te i „Tijelo bez duše“; „Uzbuna“; „Rukujmo se kao prijatelji“; „Hajde živio“; „Moje milo“; „Svi ste vi isti“; „Nana“; „Idi od mene“; „Šta će žena ta“; „Njemu osmijeh, meni suze“; „Ljubav si ubio gade“; „Oči zelene“; „Promijeni se“; „Samo tvoje oči“ i mnoge druge numere.

Duetske numere je pevačica snimila sa kolegama – Zijadom Redžićem (1997. godine, pesma „Pokaži put do neba“); Ramizom Redžepovićem (1998. godine, numera „Zar tebi da vjerujem“); Amirom Kazićem Leom (2005. godine, pesma „To vodu ne pije“) i Enelom Palavrom (2015. godine, pesma „Mlađe, slađe“).

Privatni život Selme Bajrami
Kako je na početku teksta i navedeno, Selma je iza sebe imala dva braka, i iz drugog braka ima sina Darisa.

Prvi brak popularne bosanske „sirene“, bio je od 2003. do 2004. godine sa Zoranom Vučkovićem iz Sarajeva, sa kojim se upoznala 2003. godine na letovanju u Makarskoj, gde su se nakon samo šest meseci veze i venčali, ali je njihov brak doživeo krah i razveli su se u februaru 2014. godine.

Svog drugog supruga, Muju Musića, Selma je upoznala jula 2011. godine u Lukavcu na jednom svom nastupu, na jezeru Modrač, te se za njega iste godine i udala 22. decembra u hotelu Tuzla, a pred 100 najbližih članova porodice i prijatelja, a posle samo mesec dana od veridbe.

Selma je kada se udala za drugog supruga, već bila u drugom mesecu trudnoće, te su se oni ubrzo preselili u njegov dom u Beč, u Austriju, gde je ona i rodila svog sina jedinca Darisa, i to 11. jula 2012. godine, carskim rezom.

Pevačica se od svog drugog supruga razvela u oktobru 2014. godine, nakon što ju je on za vreme braka i prevario sa jednom damom za „poslovnu pratnju“, koja se zove Dragana i sa kojom je pak Mujo Musić i nastavio da živi posle razvoda, a Selma je sa njim dugo godina vodila pravnu borbu za starateljstvo nad sinom Darisom, jer je Musić zahtevao da dete pripadne njemu.

Na kraju je sud ipak odlučio da pevačica i njen bivši muž dele starateljstvo nad Darisom, te on provodi vreme sa oba roditelja, jer i Selma danas živi i radi u Beču.

Kako je imala velikih problema sa viškom kilograma tokom trudnoće, Selma je počela previše rano da vežba, te je u predelu rane od carskog reza, došlo do nakupljanjam masnog i vezivnog tkiva, i ona je morala na operaciju 2016. godine, kada je već bila razvedena od svog drugog supruga, te se podvrgla operaciji u Beču, dok je sin bio sa svojim ocem.

Danas prelepu plavušu mediji povezuju sa pevačem Aleksandrom Dimijem, koji takođe kao i ona živi i radi u Beču, ali takve natpise pevačica je odbila da komentariše, te je poručila da je svesna da će kao javna čićnost uvek biti pod „budnim okom javnosti“.

Na kraju su 2017. godine Aleksandar Dimi i Selma priznali da su dugogodišnje prijateljstvo pak pretvorili u emotivnu vezu, a ovaj pevač je srpskoj javnosti postao poznat kao nekadašnji dečko folk zvezde Vesne Zmijanac.

Manje je poznato da Selma nikada ne slavi žurkama rođendan svoga sina, jer je on rođen na dan kada je izvršen genocid u Srebrenici, i na taj način ona odaje počast nevino postradalim žrtvama, a sinu rođendan slavi istoga dana kao i svoj, 4. jula, jer je Daris i trebalo da bude rođen na Selmin 32. rođendan, ali je ipak carski rez odložen za 11. jul 2012. godine.

Inače, Selma je u Beogradu doživela neprijatnost kada je napadnuta na jednom rođendanskom slavlju 2010. godine, od strane pijanog gosta kluba u kome je bila, poa je i završila u bolnici, a svog napadača je kasnije i tužila.

Selma danas vredno radi u klubovima i diskotekama u Austriji, Nemačkoj, Severnoj Americi i u drugim delovima sveta, a odmore najradije provodi u Los Anđelesu, sa svojim sinom Darisom i novim izabranikom Aleksandrom Dimijem, kao i u nekoj od svojih brojnih nekretnina koje ima na našim prostorima.

Pevačica je inače poznata i po svojoj neobičnoj tetovaži, a koja se pruža sve od njene leve butine pa so predela grudi, i koju rado pokazuje u provokativnim stajlinzima na svojim nastupima.

Ime i Prezime: Selma Bajrami

Nadimak: „žena sirena“

Datum i mesto rođenja: 4. jul 1980. godine, Mramor kod Tuzle, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop-folk i zabavna pevačica

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.