SEKSTIL-ASTROLOŠKI ASPEKT

60° ili 300°
srednji aspekt
mogućnost, privlačnost, izdašnost, ljubaznost, samoizražavanje

Sekstil je aspekt koji predstavlja prirodnu sposobnost osobe da lako ostvari određene ciljeve. On na neki način mami osobu da pokuša postići ciljeve koji su predstavljeni planetima u sekstilu. Istovremeno, sekstil može biti i pomalo pasivan i ponekad mu je potreban mali poticaj da bi se počeo iskazivati. Zbog ovoga sekstil nazivamo aspektom šansi i mogućnosti. Naši talenti ili sposobnosti koje predstavlja sekstil su istovremeno jako cijenjeni i od nas samih jer nam je potreban manji napor da ih ostvarimo.

On predstavlja ritam i ponavljanje i smatramo ga harmoničnim aspektom jer energije planeta zajednički djeluju i surađuju jedna s drugom. Sekstil povezuje različite ali sukladne elemnte (Vatra-Zrak; Voda-Zemlja) koji donose određeni stupanj stimulacije tako da je zbog ovoga sekstil mnogo aktivniji od trigona. Aktivni ili pozitivni znaci međusobno čine sekstil; isto tako i pasivni ili negativni znaci. Vatreni i zračni znaci su u sekstilu; isto tako i zemljani i vodeni. S obzirom na ovu kompatibilnost, sekstili dovode do lakoće u razumijevanju, prikupljanju informacija i izražavanju. Planete surađuju jedna sa drugom. Kao i uvijek, moramo imati na umu koje su planete obuhvaćene, baš kao i koji znaci i koje kuće.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.