Seka Aleksić

Svetlana “Seka” Aleksić (Zvornik 23. april 1981) srpska je turbo-folk i pop-folk pevačica.

Njeni albumi, snimljeni u Srbiji, popularni su u svim zemljama bivše Jugoslavije, a Seka ima i srpsko i bosanskohercegovačko državljanstvo. Pored Cece Ražnatović, Dragane Mirković i Lepe Brene, ona je najpopularnija pevačica u zemlji, a od 2007. i jedna od najtiražnijih. Najveći hitovi u njenoj karijeri su pesme Crno i zlatno i Aspirin, ali i Da sam muško, Dođi i uzmi me, Baš mi se sviđa tvoja devojka, Iskoristi moje mane, Kraljica, Boli stara ljubav, Poslednji let, Rođena s vukovima, Crveni ruž i Lek za spavanje.

Detinjstvo i muzički počeci

Rođena je 23. aprila 1981. godine, kao drugo dete majke Ibrime, koja je bošnjačkog porekla i oca Milorada, koji je srpskog porekla, u Zvorniku, u SFRJ. Njen otac je bio vozač, a majka je bila zaposlena u fudbalskom klubu “Drina”. Detinjstvo je provela u svom rodnom gradu u Srpskoj varoši kod Brčkog bezbrižno rastući uz svoje roditelje i brata. Još od malih nogu pokazivala je svoje vokalne sposobnosti, te je u horu svoje osnovne škole “Mitar Trifunović Učo” nastupala kao solista, a sa horom svojoj školi donela je brojne nagrade. Omiljena pevačica i uzor u tom periodu joj je bila Vesna Zmijanac. Posle razvoda roditelja nastavlja da živi sa svojom majkom i bratom u Zvorniku. Dva meseca po završetku četvrtog razreda osnovne škole, strahote rata su je prinudile da sa svojom porodicom izbegne u Banju Koviljaču a godinu dana kasnije su se preselili u selo Lipolist kraj Šapca. Svetlana se rado seća svog detinjstva i odrastanja, i pored teške materijalne situacije koje je sa sobom nosilo izbegništvo, požrtvovana majka Ibrima se trudila da njena deca ni u čemu ne oskudevaju. Marljiva i vredna, od malih nogu, Svetlana se isticala od svojih školskih drugara. Volela je da peva i uvek je bila nasmejana. Sa svojih četrnaest godina počela je da peva po raznim kafanama kako bi sebi i svojoj porodici obezbedila koji dinar viška. Nakon završetka osnovne škole upisala je Srednju poljoprivrednu školu ali ju je zbog lošeg uspeha napustila 1996. i posvetila se pevanju. Rado priča o tome u brojnim emisijama kako se njena majka bunila da bude pevačica. Da bi udovoljila svojoj majci, a svesna teških vremena koje je prošla, shvatajući da pored pevanja mora imati i “zanat u rukama”, Seka završava za ženskog frizera, tako da odatle potiče njena ljubav prema modi, prepoznavanju kvalitetnih brendova i naravno, stilizovanju kose. I pre toga, na raѕnim slavljama, svi su voleli da ona zapeva, nije se libila da uѕme mikrofon, i ѕa svoje prijatelje otpeva po neku pesmu. Kasnije je počela da nastupa sa bendom “Strogo poverljivo”, živela je u Bijeljini, a 2000, sa 19 godina odlazi u Švajcarsku na dve godine, gde je intenzivno nastupajući po klubovima i diskotekama, uradila matricu za svoj prvi album. Iz Švajcarske se vratila u Bijeljinu i nastupala u Hali sportova na desetom po redu festivalu narodne muzike Moravski Biser u Ćupriji sa pesmom Idealno tvoja, koja osvaja prvu nagradu publike. Na harizmatičnu crnokosu niko nije ostao ravnodušan, pa ni njen budući suprug kog je na tom festivalu i upoznala. Međutim, posle kratkog vremena, Seka i njen muž su se razveli i ubrzo je našla novog dečka Zorana koji je takođe bio i njen menadžer. Od nastupa 2002. na muzičkom festivalu u Ćupriji, koji je bio njen prvi veći nastup kao pevačice, nastavila je da živi i radi u Srbiji.

Karijera

Iste godine izdaje svoj prvi album – Idealno tvoja, i privlači pažnju publike pesmama U kafani punoj dima, Opet, Jer takva sam se rodila, Idealno tvoja i Da sam muško. Godine 2003. stiče ogromnu popularnost zahvaljujući pesmi Crno i zlatno, sa albuma Balkan. Na Balkanu su još bile i pesme Dan od života, Oči plave boje, Balkan, Dim srca mog, Ko da sutra ne postoji, Jedna više, Šta je bilo, bilo je, Ne ostavljaj me samu i Idi lepi moj, koje su takođe bile izuzetno popularne. Godine 2005. pokrenula je svoju liniju odeće pod nazivom “Rich Bitch” koja je objavljena u isto vreme kad i njen treći album Dođi i uzmi me. Na ovom albumu su se izdvojile pesme Dođi i uzmi me, Baš mi se sviđa tvoja devojka, Svi tvoji milioni, Kad čujem korak tvoj, Iskoristi moje mane, Moje prvo neverstvo, Gde sam ti ja i Za ljubav mobilna. Seka je u srpskom filmu Mi nismo anđeli 3 tumačila lik “Smokvice”, devojke turbo-folk zvezde. Uloga je prvo ponuđena hrvatskoj pevačici Severini, ali ona ju je odbila zbog obaveza. Njena druga linija odeće pod nazivom “Queen” izdata je nakon izlaska njenog četvrtog albuma Kraljica u jesen 2007. Pesma Aspirin sa albuma bila je jedan od najvećih hitova u njenoj karijeri. Tu su još i veoma poznate pesme Boli stara ljubav, Kraljica, Poslednji let, Hirošima, Tesna koža i Impulsi. Prodan u 250.000 primeraka, ovaj album je Aleksićevu stavio na mesto najtiražnije pevačice u zemlji, ispred Indire Radić koja je na njemu bila godinama.

U oktobru 2009. godine verila se sa Veljkom Piljikićem, a u decembru izdala peti album Slučajni partneri koji je pratio novi imidž. Pesme koje su najbolje prošle kod publike bile su Slučajni partneri, Rođena s vukovima, Ja tuđe usne ljubim, Nije za mene, Što je bilo moje, njeno je, Dva srca na zidu, Ja nisam nešto slatko i Milo za drago. Ovaj album nije bio uspešan koliko prethodni, ali Seka je i dalje ostala na vrhu domaće estrade. To je dokazala održavši koncert u Beogradskoj Areni 2010. godine, pred oko 15.000 fanova.[1] Te godine je takođe izdala singl Tamo gde si ti, a sledeće Soba 22, koji se našao na prvoj kompalaciji najvećih hitova pevačice Best of Seka, te je postao jedan od najvećih pop-folk hitova u zemlji.

U proleće 2012. Aleksićeva je izdala novi album. Reakcije na ovaj album su bile pune kritika, ali ipak su se slušale pesme poput Lom, lom, Ale, ale, Laka meta i balada Kučka, ali sve pesme sa ovog albuma ipak nisu ostvarile san publike.

Godine 2015. promenila je diskografsku kuću. Nakon 13 godina provedenih u redovima Grand produkcije, napustila je redove ove diskografske kuće i prešla je u Siti rekords za kojeg je objavila novi album Lek za spavanje. Sa ovog albuma izdvajaju se pesme Crveni ruž, Lek za spavanje i Ti se hrani mojim bolom (duet Ša) (remiks).

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.