Seka Aleksić – Biografija

Svetlana Seka Aleksić, poznata je srpska folk pevačica, koja ima veliki broj hitova, i koja se pak i ostvarila posle dugo vremena kao majka malog Jakova, te sa svojim sinom i suprugom Veljkom Piljkićem, uživa u svojoj velelepnoj kući u Staroj Pazovi.

Svetlana Seka Aleksić – biografija
Poznata pevačica je rođena kao Svetlana Aleksić (to je njeno pravo ime) u Zvorniku, 23. aprila 1981. godine, od oca koji je bio srpske vere, Milorada (koji je bio zaposlen kao vozač) i majke muslimanke Ibrime (koja je radila u FK „Drina“), te ima i rođenog starijeg brata Nedžada.

Iako su mnogi spekulisali da je Sekino ime u stvari Zuhra, te da ga je ona promenila u srpsko ime, ona je to u medijima oštro demantovala, navodeći da se nikada ne bi stidela bilo koje vere i nacionalnosti, ali da su takve priče sasvim izmišljene i da je njeno ime Svetlana.

U rodnom gradu je, danas poznata pevačica završila osnovnu školu „Mitar Trifunović Učo“, u kojoj je bila i član dečijeg hora, jer su nastavnici primetili njen veoma izražen talenat za pevanje.

Nakon što su se Sekini roditelji razveli dok je ona još pohađala osnovnu školu, ona je sa bratom i majkom ostala da živi u Zvorniku sve do početka rata, kada su oni i bili prinuđeni da se presele u Srbiju, u Banju Koviljaču, a nakon godinu dana i u selo Lipolist nadomak Šapca.

Iako je pevačica odrasla u velikom siromaštvu, te je kao dete osetila sve strahote rata i mučenja u izbeglištvu, ona nikada nije bila sklona da tuguje i da pati, te je uvek bila razigrana i vesela; kako ističe i danas iz svog detinjstva čuva samo lepe uspomene, a sve one ružne događaje se trudila da vremenom sasvim potisne.

Za sve to je kako ističe Seka zaslužna njena hrabra majka, i sve u životu je naučila od svoje drage majke Ibrime, koja je bila veliki borac i koja je dvoje dece prehranila kako je znala i umela u tada vrlo teško ratno vreme, a sama Svetlana je sa samo 14 godina počela da peva po kafanama kako bi pomogla majci i odmenila je u njenom nastojanju da deci obezbedi sve što im treba.

Iako je Seka upisala Srednju poljoprivrednu školu u Šapcu, ona ju je zbog velike ljubavi prema muzici, te i zbog lošeg uspeha, napustila 1996. godine, te se na zahtev svoje majke Ibrime, a koja nije nikad želela da joj čerka bude pevačica, upisala na kurs za ženskog frizera koji je i završila.

Seka je svoju karijeru počela nastupajući sa bendom „Strogo poverljivo“, dok je još živela u Bijeljini, da bi 2000. godine donela odluku da ode u Švajcarsku, i tamo je nastupala kao pevačica u brojnim klubovima i diskotekama, odakle se vratila najpre u Bijeljjinu a potom u Srbiju.

Muzička karijera Seke Aleksić
Seka je svoju profesionalnu karijeru, započela praktično učešćem na festivalu „Moravski biseri“ u Ćupriji, 2002. godine, a kada je oduševila publiku u prepunoj „Hali sportova“, te sa pesmom „Idealno tvoja“ i osvojila nagradu publike, ali je tada neočekivano upoznala i svog budućeg prvo menadžera a kasnije i prvog supruga, ali se sa njim vrlo brzo i razvela.

2002,godine, Seka Aleksić je snimila svoj prvi solo album, „Idealno tvoja“, na kome su se osim naslovne numere izdvojile i pesme – „Da sam muško“; „U kafani punoj dima“; „Opet“; „Jer takva sam se rodila“.
Već 2003. godine, pevačica izdaje svoj drugi album „Balkan“, na kome se nalazi hit koji je doneo pravu prekretnicu u njenoj karijeri, numera „Crno i zlatno“, koji je Seki utvrdio mesto među tada najvećim estradnim zvezdama.

Na pomenutom albumu su se našle i pesme – „Ko da sutra ne postoji“; „Šta je bilo, bilo je“; kao i „Dim srca mog“; „Oči plave boje“; „Dan od života“; „Jedna više“, koje su takođe postigle veliku popularnost kod publike.

2005,godine Seka Aleksić je objavila svoj album „Dođi i uzmi me“, a sa pomenutom naslovnom hit numerom, izdvojile su se i pesme – „Iskoristi moje mane“; „Kad čujem korak tvoj“; „Baš mi se sviđa tvoja devojka“; „Svi tvoji milioni“; „Za ljubav mobilna“; „Gde sam ti ja“ i „moje prvo bio si neverstvo“, a iste godine je pevačica lansirala i modnu liniju sa svojim potpisom „Ritch Bitch“, te tumačila i ulogu folk pevačice Smokvice u kultnom filmu „Mi nismo anđeli 3“ (iako je uloga najpre bila ponuđena hrvatskoj zvezdi Severini, koja ju je zbog obaveza i odbila).
2007,godine, Seka Aleksić izdaje album „Kraljica“, sa pesmama – „Aspirin“ (koja se pak smatra njenom do danas najpopularnijom pesmom, kojom je samo učvrstila svoj estradni status); „Tesna koža“; „Kraljica“; „Poslednji let“; „Hirošima“; „Boli stara ljubav“; Impulsi“, te je ovaj album bio prodat u preko 250 hiljada kopija, i seka je postala tada najtiražnija srpska pevačica, pored Indire Radić.
Iste 2007. godine, Seka je napravila i drugu liniju svoje garderobe, simboličnog anziva „Queen“.

Krajem 2009. godine, Seka izdaje svoj peti album „Slučajni partneri“, te se na njemu izdvajaju i pesme – „Što je bilo moje, njeno je“; „Rođena s’ vukovima“; „Nije za mene“; „Ja nisam nešto slatko“; „Dva srca na zidu“; „Ja tuđe usne ljubim“ i „Milo za drago“, te se i ovaj album prodao u velikom tiražu, ali ipak nije postigao uspeh prethodnog albuma, „Kraljica“, za koji se do danas veruje da je Sekin najbolji album u pevačkoj karijeri.

Iste 2009. godine, Seka se verila sa Veljkom Piljkićem, a takođe je 2010. godine, ona i održala spektakularan koncert u „Beogradskoj areni“, pred oko 15 hiljada fanova, te i izdala singl „Tamo gde si ti“.

2011,godine, Seka je izdala novi singl „Soba 22“ (koji je ubrzo postao najslušaniji turbo-folk hit u zemlji), te i kompilaciju najvećih hitova u dotadašnjoj karijeri „Best of Seka“.
Sledeći album je pevačica izdala 2012. godine, ali je on može se reći bio svojevrstan promašaj, te su se čule samo brojne kritike na njen račun, ali su ipak put do publike pronašle pesme – „Lom, lom“; „Laka meta“; „Ale, ale“ i balada „Kučka“.

Nakon što je Seka punih 13 godina snimala svoje albume za „Grand produkciju“, te 2015. godine je odlučila da snimi album za „Sity records“, pod nazivom „Crveni ruž“, a sa kojeg su se pored naslovne numere izdvojile i pesme „Lek ta spavanje“ i „Ti se hrani mojim bolom“ (duet sa Ša).

Sekin osmi album u karijeri, „Koma“, izašao je 2017. godine, i na njemu su se našli brojni hitovi – „Koma“; „Doktore“; „Poludela“; Fine i poštene“ i „Ti i ja smo par“, a iste godine je izbacila i singl „Evo“, koji je postao pravi hit, već na prvo slušanje.

2018,godine Seka Aleksić je izdala singlove „Folirant“ i „Oslobodi me“, kao svojevrsnu uvertiru u svoj drugi koncert u „Beogradskoj areni“, koji je održan 14. aprila 2018. godine, nakon osam godina od njenog prvog spektakla na tom istom mestu.
Privatni život Seke Aleksić
Kako je ranije u tekstu i navedeno, svog prvog supruga Dušana Vasilića, koji je od nje bio pet i po godina stariji, te joj je postao i estradni menadžer, Seka je upoznala sa samo 19 godina, kada je nastupila na festivalu u Ćupriji, ali je njihov brak potrajao samo godinu dana, nakon čega su se dugo u medijima bivši supružnici „prepucavali“, jer je navodno Seka svom mužu ostala dužna 40 hiljada evra, koje je on uložio u njen album prvenac.

Međutim, činjenica je da je matricu za svoj album „Idealno tvoja“; Seka snimila dok je radila u Švajcarskoj, te da je sama uložila svojih zarađenih 20 hiljada evra u realizaciju tog projekta.

2003,godine je Seka Aleksić za svog menadžera uzela Zorana Kovačevića, koji joj je ubrzo postao i emotivni partner, te su se ubrzo i verili i počeli da žive zajedno, ali su ipak nakon pet godina i raskinuli, 2008. godine.
Tada se u medijima spekulisalo da je Zoran bio sa pevačicom samo iz koristi, te da joj je uzimao veliki deo novca od zarada na nastupima, a to je potvrdio i Sekin otac poznat i kao „Mića Srbin“ koji je rekao da ga tada ćerka uopšte nije finansijski pomagala, iako mu je pre veze sa Zoranom slala mesečno oko 300 evra za životne potrebe.

Nakon spota za pesmu „Aspirin“ i „Idealno loša“, Seka je upoznala manekena koji je u njima bio glavni akter, Mladena Radulovića, koji je bio i njen verenik sve do 2009. godine kada su oni i raskinuli (a Radulović je kasnije, 2010. godine bio u vezi sa pevačicom Anabelom Bukvom).

Samo dve nedelje nakon raskida sa poznatim manekenom, Seka Aleksić je njegovom prijatelju Veljku Piljkiću, profesionalnom kik-bokseru, koga je i upoznala dok je bila u vezi sa Mladenom, ponudila de joj bude lično obezbeđenje, što je on i prihvatio, te je pevačicu pratio na svim njenim nastupima u zemlji i inosstranstvu.

Već početkom 2009. godine,Seka i Veljko su se verili, a 12. septembra 2010. godine oni su se i venčali, a slavlje je održano u poznatom beogradskom restoranu „Franš“, pred oko 150 zvanica, kada je Seka promenila čak četri haljine, a njen kum je bio Saša Tošić.

Kako je Sekina najveća želja bila da se ostvari u ulozi majke, njenoj sreči nije bilo kraja kada je 2011. godine saznala da je u drugom stanju, ali je ubrzo ustanovljeno da se radi o vanmateričnoj trudnoći, i poznata pevačica je doživela spontani pobačaj, te je upala u depresiju.

Upravo u tom periodu, Seka je odlučila da spas pronađe u veri, te je boravila u manastiru i uspela da vrati svoj duševni mir, te je otvoreno govorila da će kako ne može da začne prirodnim putem, da se podvrgne procesu veštačke oplodnje, te je tako i razbila brojne predrasude i tabue, i podigla svet žena i društve uopšte o ovoj vrlo važnoj temi, o kojoj se i dalje nerado govori.

Početkom 2015. godine, Seka Aleksić se podvrgla procesu veštačke oplodnje, te je i 2016. godine ostala u drugom stanju, i malo pre vremena i utvrđenog termina (koji je bio u oktobru), u Beču je 24. septembra 2016. godine, rodila sina Jakova.

Danas Seka ima kuću u Staroj Pazovi, u kojoj živi sa svojom porodicom, te kako ističe uskoro planira i proširenje porodice, a volela bi da dobije devojčicu.

Ime i Prezime: Svetlana Seka Aleksić (udata Piljkić)

Nadimak: Seka

Datum i mesto rođenja: 23. april 1981. godine, Zvornik, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop-folk i narodna pevačica

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.