SAVREMEN DOM SA ČAK 16 RAZLIČITIH PODNIH NIVOA

Kada je u pitanju dizajn enterijera, japanski dizajneri prednjače u pogledu domišljatosti i jedinstvenosti.

Gledajući njihove radove čini se da sa neverovatnom lakoćom pristupaju kreiranju vrlo insprativnih prostora za život nezavisno od njihove kvadrature. Štaviše ne predstavlja im preoblem premošćavanje male kvadrature i stvaranje dodatnog prostora u njemu. Danas vam predstavljamo jedan dom koji ima čak 16 različitih podnih nivoa.

Ovaj dom je izvrsan pokazatelj da nas japanske arhitekte i dizajneri uvek mogu iznova iznenaditi i prokazati nam da njihova kreativnost nema granice. Projektovan od strane Tato Architects studija dom koji je nalazi u Takatsukiju jedinstven je po količini različitih nivoa podova koji se kroz njega protežu. Ideja od koje se pošlo bila je stvoriti osećaj proširenja unutar vrlo male kuće. U jednom trenutku imali biste osećaj da dodirujete plafon, dok biste zapravi bili ispod stola.

Niz trouglastih i pravougaonih platformi stvorio je u prostoru različite nivoe, pri čemu se podovi lagano uzdižu poput spirale, olakšavajući vlasnicima lagano kretanje gore-dole. Stepenište nije prisutno niti je potrebno. Umesto njega vlasnici hodaju po drvenim platformama i prelaze iz jedne prostorije u drugu sa neverovatnom lakoćom. Date platforme se pretvaraju u police, stolove i druge komade nameštaja po potrebi.

Enterijer se može opisati kao vrlo funkcionalan sa strogom geometrijom. Tlocrt ovog doma je takođe vrlo zanimljiv jer su pregradni zidovi u njemu postavljeni pod uglom od 45 stepeni u odnosu na spoljne zidove, što je dom podelilo na niz trouglova i dalo inspiraciju dizajnerima. Različiti elementi nameštaja svojim postojanjem povezuju različite nivoe i imaju dvojake funkcije. Tako na primer trpezarijski sto u kuhinji predstavlja pod na drugom nivou. Na drugom mestu radni sto se ponaša na sličan način.

Dom od ukupno 96 m2 u sebi sadrži tri spavaće sobe, kuhinju, trpezariju, radnu sobu i kupatilo. Ovaj zanimljiv životni prostor ima izlaz na krovnu terasu koja je takođe podeljena različitim podnim nivoima.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.