Savjeti za kvalitetan san bebe

Iako će bebe do 5 mjeseci starosti tijekom dana drijemati nekoliko puta, što bi moglo utjecati na kvalitetu noćnog sna, sa 6 mjeseci dijete može bez problema odspavati 8 ili 9 sati u komadu bez da se budi i traži hranu. Neka djeca prirodno pronađu ovaj novi raspored, a nekima je možda potrebna mala pomoć.

Vjerojatno ste premoreni već mjesecima i vaše tijelo žudi za dobrih 6 ili 7 sati sna u komadu.

Možda će u početku biti teško i beba će se buditi tijekom noći samo iz navike a ne zato što je gladna. Postoje neke metode razvijene u sklopu s pedijatrima kojima možete pokušati uskladiti svoj i bebin bioritam. Logično je da ćete moći biti mnogo bolji roditelj naspavate li se, a ne kada uokolo hodate poput iscrpljenog zombija.

Oko petog mjeseca života vrijeme je da naučite svoju bebu kako da prespava noć u komadu. Vrlo je bitno održavati redovit raspored spavanja. Na taj način će se beba naviknuti da postoji jedno uvriježeno vrijeme za spavanje. Uvedite neki ritual koji ćete pratiti svaku večer. Bilo da je to kupanje, maženje, igranje istom igračkom ili nešto drugo.

Bebu stavljajte spavati situ, ali stavite je u krevetić prije nego što vam zaspe na rukama. Možda će neko vrijeme malo plakati samo zato jer ste je spustiti, ali stavite li je u krevetić svaki dan u isto vrijeme uskoro će se smiriti i prestati. Ako plače samo je kratko utješite bez glasnog govora ili grimasa koje bi je samo mogle dodatno razbuditi.

Ako beba ne želi prestati plakati po odlasku iz sobe nemojte se vraćati barem 5 minuta. Znamo da je teško, ali dajte joj priliku da se nauči utješiti i zaspati sama. Ovaj isti savjet vrijedi i za plakanje tijekom noći.

Većina beba će u roku od nekoliko dana naučiti ponovo zaspati no ako beba ipak ni nakon nekoliko tjedana ne može prespavati noć posavjetujte se sa svojim pedijatrom. Želimo vam jedan dubok i okrepljujuć san.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Skrivena vrata u enterijeru

Pročitaj →

Potpuno Iskreno sa Goranom karamelom

Pročitaj →

ZAMJENA ZA UGLJIKOHIDRATE

Pročitaj →

Piletina u paradajz sosu

Pročitaj →

KUPANJE MALE BEBE

Pročitaj →

Koliko samopouzdanja se krije u svakom od znakova Zodijaka?

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. JANUAR 2021

Pročitaj →

Žena u zagrljaju voljenog muškarca

Pročitaj →

U ovim godinama žene su najsrećnije

Pročitaj →

Ne ignorišite simptome povišenog holesterola

Pročitaj →

Ovaj Zarin kaput je neodoljiv, evo kako ga nositi s tenisicama

Pročitaj →

Saznajte da li ste mudar ili običan roditelj

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.