Saturn u Jarcu

Astrološki posmatrano, Saturn je “glasnik” vremena i njegov odreditelj. Chronor, Phoenon, Falcifer, Saturn disciplinuje, suši, hladi; shodno tome, prirodno je što su mu domicilna polja u opozicionom položaju od Meseca (suprotno od emocija) i Sunca (suprotno od ega). Opozicija predstavlja doslovce “polomiti, suočiti se, zamrzeti, prevazići”. Saturn simbolizuje: racionalnost, distanciranost, ograđivanje, poziciju, sisteme, trajanje, kočnice, blokade, čekanje, trpljenje, samoću, zrelost. On je nosilac sudbine, volje, opreza, stoicizama. Starci, mudraci, konzervativnost, dužnost, skeptičnost, skromnost, odgovornost, ozbliljnost, potiskivanje, gomilanje, spremnost na težak rad, samo su neke od vrlina Saturna. Retrogradan je 140 dana, pet dana je u “ukopan na jednom stepenu” pre nego što promeni pravac hoda iz direktnog u retrogradno, i isto toliko dana je “ukopan na jednom stepenu” pre nego što promeni pravac iz retrogradnog u direktni hod.

Saturn upravlja sistemima, gradjevinom, starcima I svim što je čvrsta forma. Saturn je kompleks, on ukazuje na tačku bazične nesigurnosti i opisuje naše napore da iste prevaziđemo u vremenu ili ih bar prikrijemo. Saturn predstavlja sve što je dugoročno, hronično i neminovno. Ne zaboravite, bez Saturna nema strukture, nema trajanja, nema kočnice, nema građenja, nema trajanja, naravno nema ni straha, posledice i sl. Ali, Saturn i sve što Saturn donese je praćeno lažima i manipulacijom koja će se otkriti u vremnu koje dolazi, robovlaštvom iz kog će se jednom izaći, tiranijom I diktaturom kojoj će pre ili kasnije doći kraj. Kako nešto ovekoveči, Saturn isto to I uskrati. Jer Saturn je restrikcija, a retrogradni Saturn dupla restrikcija.

U znaku Jarca, tranzitni Saturn će pokrenuti gradnju, učvrstiti državne službe, stabilizovati neke nove vlade, pojačati ambicije, vratiti praktičnost, testirati vlast, vladare, sve što je staro (uključujući I osećaj porekla, pripadnosti). Saturn će ponovo boravkom u znaku Jarca vratiti i standard i insistirati na kvalitetu svega što se proizvodi. S druge strane, Saturn će ojačati I odbranbene mehanizme, podizaće nove zidine I granice od kojih se neće odstupati.

Boravak Saturna I Plutona u znaku Jarca će u narednim godinama doprineti osećaju frustracije ukoliko se reforme na svakom planu odvijaju prebrzo I izostane temeljnost u svakom koraku. Prepreke u postizanju nekih viših ličnih ciljeva su moguće, ali I snažan osećaj unutrašnjih blokada s kojima ćemo se suočavati. Sada je važno primeniti svo znanje i iskustvo u pravcu ostavrenja useha. Pod ovim aspektom će se dogoditi “mali” kolaps u svakoj staroj stvari rutini I svemu što smo naučili I godinama primenjivali. Sve što je pripadalo prošlosti nestaće. Strpljenje će biti suštinski važna stvar.

Od sredine maja 2018.godine, tranzitni Uran će iz znaka Bika podržati Saturna u znaku Jarca, zemljanim trigonom. Ovaj aspekt će uneti svojevrsni red nakon prethodnih par godina haosa I nemira, rušenja sistema I političkih i ekonomskih prevrata koji su krenuli ulaskom Urana u znak Ovna I kvadratom prema Plutonu koji traje od 2011.godine. Reformisti, štrajkači i pobunjenici izazvani ekonomskom nestabilnošću I postojeće strukture vlasti će za početak naći “prelazno rešenje”. Ovo je vreme I da se staro I novo usaglasi, I svako krene svojim putem.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.